Beykoz 15 Temmuz Şehit ve Gazileri anısına Koştu

Beykoz 8. Geleneksel Halk Koşusu” 15 Temmuz Şehit ve Gazileri anısına yapıldı.

Beykoz 15 Temmuz Şehit ve Gazileri anısına Koştu
 Beykoz15 Temmuz Şehit ve Gazileri anısına Koştu

8. Geleneksel Halk Koşusu 15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anısına Yapıldı

 Beykoz Belediyesinin düzenlediği, ilçe sakinlerini spora teşvik etmek, birlik ve dayanışma duygularını pekiştirmek amacıyla gerçekleştirilen “Beykoz Belediyesi 8. Geleneksel Halk Koşusu” 15 Temmuz Şehit ve Gazileri anısına yapıldı.

 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki program Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, belediye başkan yardımcıları, danışmanları, meclis üyeleri, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, TOFD Dernek Başkanı Saniye Efe, 15 Temmuz şehit ve gaziler Dernek Başkanı Musa İlhan, gaziler Vahide Şefkatlioğlu, Safiye Bayat, Nebahat Topaloğlu,  Diriliş Ertuğrul dizisinde Aslıhan karakterini canlandıran sanatçı Gülsim Ali İlhan, TRT Spor yorumcuları Sinan Vardar, İlker Yağcıoğlu, Halit Koyunoğlu, Ahmet Fisunoğlu, belediye çalışanları, muhtarlar, STK’lar, spor ve siyasi parti temsilcileri, okul yöneticileri, öğrenciler ve ilçe sakinlerinin rekor katılımıyla gerçekleşti.

 İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, Engelliler Haftası ve Anneler Günü dolayısıyla pasta kesildi.

 33 bin TL Para Ödülü Dağıtıldı

 Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ilçede sporun yaygınlaşması için öncülük ettiği, Özel Kalem Müdürlüğü’nün organizasyonu, İlçe Gençlik ve Spor  Müdürlüğünün desteğiyle yapılan yarışlar, önceki yıllarda olduğu gibi ilçe sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Vatandaşlara çeşitli ikramların yapıldığı etkinliğe Radyocu Onur Saka da eğlenceli sunumuyla renk kattı.

 15 Temmuz Şehit Aileleri ve Gazilere Plaket

 15 Temmuz şehitlerimizin ailelerine ve gazilere plaket takdiminin yapıldığı organizasyonda, katılımcılara toplam 33.000 TL’lik para ödülü dağıtıldı.  Etkinlikte 1. olan yarışmacılara 700 TL, 2.’lere 500 TL, 3.’lere ise 300 TL para ödülü verildi.

 Başkan Çelikbilek “Bugün 15 Temmuz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz İçin Koştuk”

 Başkan Çelikbilek, halk koşusunun birlik ve beraberliğe katkısını vurgulayarak, “15 Temmuz’da yüreklerini ortaya koyan şehit ve gazilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün onlar için koştuk. Hayatlarını bizim için feda eden değerli annelerimize Allah bereketli uzun ömürler versin, vefat eden annelerimize de Allah rahmet eylesin. Cennet onların ayaklarının altındadır. Cenneti kazanmak isteyen anne ve babasının sevgisini alsın.” dedi.

 Kaymakam Ahmet Katırcı: “Başta şehit annelerinin ve bütün annelerin gününü kutluyorum”

 Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı: “Bu güzel tarihi günde hepinize teşekkür ediyorum. Burada sadece bir koşu değil çok güzel bayramı birlikte kutluyoruz. Bu sene 15 Temmuz Şehitleri anısına yapılıyor. Bir başka güzel tarafı da Anneler Günü’ne denk gelmesi. Başta şehit annelerinin ve bütün annelerin gününü kutluyor ellerinden öpüyorum.” diye konuştu.

Engelliler Kendi Kategorilerinde Yarıştı

 Engelliler Haftası dolayısıyla engelli vatandaşların da yer aldığı Halk Koşusu’nda “Engelleri Birlikte Aşalım” çağrısında bulunan engelli sporcular kendi kategorilerinde yarıştılar.

 5 bin metrelik parkurda yapılan Halk Koşusu, Belediye Meydanı’ndan başlayarak Kaymakdonduran Kavşağı’ndan aynı güzergâhın dönülmesiyle sona erdi.

  8.  Geleneksel Halk Koşusu’nda Ödül Alanlar:


Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2017, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109