VARYAP MERIDIAN'IN ZİRVESİ SATIŞA ÇIKTI -MERIDIAN FOR BUSINESS OFİSLERİ DE 26 M

VARYAP MERIDIAN'IN ZİRVESİ SATIŞA ÇIKTI -MERIDIAN FOR BUSINESS OFİSLERİ DE 26 M

VARYAP MERIDIAN'IN ZİRVESİ SATIŞA ÇIKTI -MERIDIAN FOR BUSINESS OFİSLERİ DE 26 M
VARYAP MERIDIAN'IN ZİRVESİ SATIŞA ÇIKTI -MERIDIAN FOR BUSINESS OFİSLERİ DE 26 M
Batı Ataşehir'de inşa edilen Varyap Meridian'in en üst katındaki özel daireler satışa sunuldu.

Varyap Meridian projesinin devamı

Batı Ataşehir'de inşa edilen Varyap Meridian'in en üst katındaki özel daireler satışa sunuldu.
Varyap Meridian projesinin devamı olarak inşa edilen Meridian for Business ofisleri ise açık artırma usulüyle satılacak. 45 metrekare ile 1.000 metrekare arasında değişen büyüklükte ofis ünitelerinden oluşan binada satışlar, Emlak Konut GYO'nun satış politikası ve gelen yoğun talep nedeni ile 26 Mayıs'ta açık artırma yöntemi ile yapılacak.

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile Hasılat Paylaşımı Modeli ile inşa edilen LEED kayıtlı Türkiye'nin ilk yeşil karma konut projesi Varyap Meridian, 2010'da Dünyanın En İyi Mimari Projesi seçilmişti.

Varyap Meridian projesinde, 20 ile 61 kata sahip 5 rezidans, kule içerisinde bin 500 konut, 50 bin metrekarelik kiralık alana kurulan bir iş merkezi, 20 bin metrekarelik ofis binası, kongre ve iş merkezi ile toplam 6 kule ve 3 adet yatay ticari blok bulunuyor.
Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Varyap Meridian projesinin birinci ve ikinci etabının satışlarının tamamlandığını, Varyap Grant Tower'in satışa açtıkları kısmının, 6 ayda yüzde 75'inin satışını gerçekleştirdiklerini belirtti.
Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Varlıbaş, 'Bu satışlar tamamlandığında iki katı fazla da versen Varyap Meridian'den yer alma imkanı belki de olmayacak' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki yeni şehir projesinden bahsettiğini anımsatan Varlıbaş, Erdoğan'ın tasarladığı projeyi burada zaten kurduklarını, 20. çağa uygun dünyada yapılan böyle bir başka yerleşim alanı olmadığını, buranın değerinin her geçen gün katlayacağını kaydetti.
Çalık Grubu ile Doğu Ataşehir'de yapacakları projeye ilişkin de Varlıbaş, orada Türkiye'nin, dünyanın gayrimenkul piyasasında üzerinde çok konuşacağı, İstanbul'un yüz akı olarak kabul edecekleri bir proje olacağını söyledi.
Varyap Üst Yöneticis (CEO) Erdinç Varlıbaş da Varyap Meridian'in zirvesindeki en gözde daireler ile İstanbul Finans Merkezi'nin ilk yeşil iş, otel ve kongre merkezi Meridian for Business binasındaki 260 ofisin satışına başladıklarını belirtti.
260 adet ofis ve beş yıldızlı otel ve kongre merkezinden oluşan Meridian for Business'ta, 45 metrekare ile 1,000 metrekare arasında değişen boyutta ofis seçenekleri bulunduğunu ifade eden Varlıbaş, 'İşletmesi uluslararası bir markaya verilecek olan Anadolu yakasının ilk Kongre Merkezi Meridian for Business kapsamında, 1.150 metrekare büyüklüğünde kongre ve balo salonunun yanı sıra 250 metrekare ve 680 metrekare büyüklüğünde çok amaçlı salonlar yer alıyor. Kolonsuz inşa edilen kongre ve balo salonu, her türlü organizasyonun yapılabileceği ve farklı fonksiyonlara hizmet etmek üzere tasarlandı' dedi.
Varyap Grand Tower'ın zirvesindeki dairelerin satışlarına bugün itibariyle başladıklarını söyleyen Varlıbaş, Varyap Grand Tower'daki son katları komple kat olarak satışa sunduklarını ifade etti.

Erdinç Varlıbaş, şunları kaydetti:

'Varyap Meridian bugün finans merkezi Ataşehir'de en çok kazandıran projeler arasında yer alıyor. Bu projemiz, inşasına başladığımız günden bugüne kadar artan satış ve prim performansı ile sadece Türkiye'de değil dünyada da yatırımcıların ilgisini çekmektedir. Nitekim satışa başladığında 3 bin ile 3.500 lira arasındaki ortalama metrekare satış fiyatları bugün itibariyle 7 bin liraya ulaşmış durumda. Bizim projeksiyonlarımız ve satış realizasyon verilerimize göre, metrekare fiyatlarının 10 bin lirayı aşacağını öngörüyoruz. Finans Merkezi hayata geçtiğinde ise bu fiyatların çok daha yukarı eğilim göstereceğinden emin olabilirsiniz.
Bugün başta Rusya olmak üzere, ABD, Güney Kore, Çin, Kanada, Dubai, Suudi Arabistan ve Avrupa'nın hemen hemen bütün ülkeleri, Avustralya'dan gelen yatırımcılar var. Projenin yurt dışına yönelik tanıtım faaliyetleri çok fazla olmamasına rağmen bu kadar fazla uluslararası yatırımcının bu projeye dahil olması hem Türk gayrimenkul sektörüne hem de bizim bundan sonra yapacağımız projelere olan inancımızı daha çok artırıyor. Otoriter 2012 yılında Varyap Meridian'ın tamamlanması ile birlikte yüzde 300'e varan oranda prim yapacağını öngörmektedir. Zaten bugüne kadar yüzde 150 ile 200 arasına ulaşmış daireler var.'
Varyap'ın her yıl karbon ayak izi uygulamasını sürdürmeyi planladığını belirten Varlıbaş, '2009 yılının Ocak ayında LEED'e kaydımızı yaptırırken, yeşil piyasada bir tek biz vardık. Bugün, Türkiye'de LEED belgesi almış ya da alma yolunda olan 40 proje bulunuyor' dedi.

-'EKONOMİ YÖNETİMİNİN ALDIĞI TEDBİRLERDEN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ'-

Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Varlıbaş, konut sektöründe balon olup olmadığına ilişkin bir soruya karşılık, 'Böyle bir durumun oluştuğu kanaatinde değilim. Cari açık ağırlıklı enerji ithalatından kaynaklanıyor. Ekonomiyi yönetenlerin aldığı tedbirlerin sektör ayrımı yapılmadan, her sektöre sirayet edecek şekilde alınmış olmasından da tedirginlik ve rahatsızlık duyuyoruz. Çünkü konut kredilerindeki hacim, Türkiye ölçeğindeki bir ülke için çok küçük. Konut kredileri anlamında balon söz konusu değil. Alınan kararların da tekrar gözden geçirilmesi gerek' diye konuştu.
Erdinç Varlıbaş, projede satılan 812 konutun yüzde 4'ünün 17 değişik ülkeden yabancılara satıldığını belirtti.
Doğu Ataşehir'de de dünyaya sunulacak bir proje yapacaklarını belirten Varlıbaş, 'Dünyada eşi olmayan AVM, onun üzerinde kuleler ve bunların üzerinde otel, ofis ve rezidans, üniversite, hatta okul ve kültür, kongre merkezinin olduğu inanılmaz bir proje ortaya çıkarıyoruz. Açıkta bir cadde yaratıyoruz. Proje ruhsat aşamasında. Belki yüzde 50'si yurt dışı yatırımcıya sunulacak. Hedefimiz 2011 yılı içinde bunu yapmak' diye konuştu.
Halka arz için resmi faaliyetlere başladıklarını da bildiren Varlıbaş, yakın zamanda bu konuyla ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.

-'PROJE SATIŞ GELİRİNİN ÜZERİNE ÇIKACAK'-

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise inşaat sektörünün bugünlerde hareketli olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı projelerin, önümüzdeki dönemde inşaat sektörünün çok hareketli geçeceğini gösterdiğini belirterek, 'Emlak Konut olarak biz de bu projelerin bir yerinde olacağız. Biz de bu projelerde yer almayı düşünüyoruz' dedi.

Ataşehir'de 8 proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Kurum, bunların bağımsız bölüm satışlarının toplam değerinin 5 milyar lira, şirketin arsa karşılığı alacağı bedelin ise 2 milyar lira olduğunu kaydetti.

Kurum, 'Projenin toplam emsal inşaat alanı 2 milyon metrekare, projelerde toplam konut sayısı ise 11.550 adet. 8 projenin 4'ü tamamlandı, 2'si proje aşamasında 2'sinin de inşaatı devam etmekte' diye konuştu.

Bugün tanıtımı yapılan proje başlarken satış toplam gelirini 766 milyon lira olarak belirlediklerini, şirketin buradaki payının da 338 milyon lira olduğunu söyleyen Kurum, bugüne kadar bu projede 814 adet bağımsız bölüm satışı, 6 adet villa satışı gerçekleştirildiğini, bunların da satış hasılatının 402 milyon olduğunu belirtti. Kurum, 'Bugünden görüyoruz ki bu proje belirlenen 766 milyon liralık satış geliri üzerine çıkacak' şeklinde konuştu.


VARYAP İNŞAAT PROJELERİ MERKEZ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER