Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilişinin 76.Yılı Kutlandı

Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilişinin 76.Yılı Kutlandı

Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilişinin 76.Yılı Kutlandı
Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilişinin 76.Yılı Kutlandı
Ataşehir Kent Konseyi'nin Düzenlediği Panelde Siyasi Partilerden Kadınların Aktif Siyaset Yapması İçin Engelleri Kaldırması İstendi.

Haber: Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilişinin 76.Yılı Kutlandı
Jennifer Lopez tamamen bitkisel ürünler kullanıyor!
Ataşehir Kent Konseyi'nin, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 76. yılı nedeniyle Zübeyde Hanım Öğretmen Evi'nde düzenlediği panele, Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri, Ataşehir'de görevli kadın muhtarlar, CHP Ataşehir İlçe Yöneticileri, AKP İlçe Temsilcisinin yanı sıra çok sayıda Ataşehirli kadın katıldı.

Atatürk ve tüm şehitler adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından panelin açış konuşmasını yapan Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Gamze Akkuş İlgezdi, Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamadığını belirtti. Başkan İlgezdi'nin tüm kadınlara saygı ve sevgilerini gönderdiğini belirten Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı konuşmada, "Bundan 76 yıl önce Atatürk'ün özgürleştirmek için en büyük adımı attığı kadınlar ne yazık ki, 2010 yılında sosyal ve siyasal alanda haklarını almak için mücadele ediyor" dedi.

Fabrikalarda, tarlalarda, emeğin yoğun olduğu her yerde çalıştırılan, sosyal hakları yok sayılan kadınların, üretkenliğinin sadece doğurganlık olarak algılandığını vurgulayan Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Gamze Akkuş İlgezdi, "Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda çağdaş, ekonomik ve siyasal bağımsızlığını kazanmış bir Türkiye istiyorsak, kadınların önünde ki siyaset yapma engelleri kaldırmalıdır" diye konuştu.
Yazar Neşe Doster, Tiyatro Sanatçısı Şebnem Sönmez, Ataşehir İnönü Mahalle Muhtarı Songül Ercan Tulunay, Yeditepe Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Begüm Yavuz'un konuşmacı olarak katıldığı panelde de, Türkiye'de kadın haklarının sadece tartışıldığı vurgulandı. Siyasi partilerin daha fazla sayıda kadının TBMM'ye girmesi için tüm engelleri kaldırmasını isteyen panelistler, "Tüm kadınları aktif siyaset yapmaya" çağırdı. Toplantı, kadınların sorunlarına ve kadın haklarının savunulmasına katkıda bulunan katılımcılara plaket verilmesi ile sona erdi.

Diğer Haberler için tıkla

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER