Okullar arasında atık yağ toplama yarışması başladı

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçedeki 42 ilköğretim okulunda Bitkisel Atık Yağlarla ilgili bilgilendirme eğitimlerine başladı. İlk eğitim TEB İlköğretim Okulu’nda yapıldı.

Okullar arasında atık yağ toplama yarışması başladı
 Çevre Kulübü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitimlerde bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararların üzerinde duruldu. 1 litre atık yağın bir milyon litre temiz suyu kirletmesi slaytlar eşliğinde öğrencilere gösterildi. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kolza firması işbirliği ile düzenlenen eğitim çalışmalarının sonunda öğrenciler bilgilendirici CD’ler dağıtılıyor.
 
En çok yağ toplayan okula ödül
 
Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bu yıl da okullar arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması düzenliyor. 17 Ekim 2011- 16 Nisan 2012 tarihleri arasında  gerçekleştirilecek olan yarışmanın ödül töreni 23 Nisan 2012 tarihinde yapılacak. Yarışmada 1’inci olan okula projeksiyon cihazı,  2’nci olan okula dizüstü bilgisayar ve 3’üncü olan okulla da çok fonksiyonlu yazıcı (yazıcı-tarayıcı-fotokopi) verilecek.

 




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER