NEVRUZ ATEŞİ ATAŞEHİR’DE YAKILDI

21 Mart Nevruz bayramı ve Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası nedeniyle Ataşehir’de Nevruz Ateşi yakıldı

NEVRUZ ATEŞİ ATAŞEHİR’DE YAKILDI
 NEVRUZ ATEŞİ ATAŞEHİR’DE YAKILDI

21 Mart Nevruz bayramı ve Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası nedeniyle Ataşehir’de Nevruz Ateşi yakıldı

21 Mart Nevruz bayramı ve Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası nedeniyle Ataşehir kaymakamlığı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu kutlama programı kapsamında Ataşehir’de Nevruz Ateşi yakıldı

21 Mart Nevruz Bayramı ve Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası kutlama programının organizasyonunu üstlenen Ataşehir Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okulun bahçesinde günün anlamına yakışır bir etkinlik gerçekleştirdi.


 
Kutlama törenine; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.M.Naim Yağcı, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün önemini belirten protokol konuşmaları yapıldı.

 
“NEVRUZ; YENİ GÜN, YENİ YILIN İLK GÜNÜ DEMEKTİR”
 

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Dr. İbrahim Gürle; “Nevruz; yeni gün, yeni yılın ilk günü demektir. Bugün geceyle gündüzün eşit olduğu, günlerin uzayıp sıcakların artmaya başladığı tarihtir 21 Mart. 21 Mart’tan itibaren doğa da uyanıp canlanmaya başladığından Nevruz günleri baharında başladığı günlerdir. Atalarımız yeni bir hayat, yeni bir başlangıç olan bu tarihi günü, aynı zamanda Ergenekon’dan çıkış bayramı olarak da kutlamışlardır” dedi.
 

Gürle; “Bütün bu önemli özellikleriyle Nevruz, Türk Dünyasında 2800 yıldır coşkuyla kutlana gelmiş olup halende 200 milyonu aşkın Türk topluluklarında sevinç ve neşeyle kutlanmaktadır. Tarihten, atalarımızdan gelen bu güzel geleneği, bu ortak kültür değerimizi sonsuza dek yaşatma ve bize yurt olan doğa ve çevremizi en iyi şekilde koruma bilinci ve arzumuzla Nevruzumuzu kutluyor saygılar sunuyorum” diye konuştu.

 
“NEVRUZ GÜNÜ BU COĞRAFYANIN ORTAK GÜNÜDÜR”

 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Nevruz bayramını kutlayarak yeni başlangıcın yeni günlere, yeni güzelliklerin başlamasına vesile olsun diyerek; “ Yeni gün kavramı ya da Nevruz’un bizim için önemi tarihimizin çok önemli bir dönüm noktası olan, önemli bir başlangıcın çıkışı olan Ergenekon’dan çıkışın günü olarak kutluyoruz. Unutmayalım ki bu coğrafyada ki bütün milletler farklı biçimlerde de olsa hepsinin kutlamalarında ki ortak nokta yeni bir başlangıç, yeni bir umut, kardeşlik, dostluk, dayanışma ve birlik temalarının işlendiği bir gündür Nevruz günü. Onun için biz Nevruzu bu amaçla kutlamalıyız. Eğer bu gün yeni bir umutun doğuşuysa ona göre kutlamalıyız. Tıpkı barışın bir umut olduğu gibi. Bu günü bir barış duygusu içinde kutlamamız gerekiyor. Şunu da unutmamamız gerekir.  Bu gün bu coğrafyanın ortak günüdür” diye konuştu.    

 
“NEVRUZUN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ DOĞANIN CANLANMASIDIR”
 

Gençler Nevruz Bayramınız kutlu olsun diyerek konuşmasına başlayan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; “ Nevruz Bayramının neşesi yüzünüze ve hayatınıza yansımış. Bu neşeniz hiç bozulmasın hep neşeli olun. Nevruzun en önemli göstergesi yerinden süslenmiş çiçek ve ağaçların canlanması, doğanın canlanmasıdır. Adeta bir diriliş yaşanıyor. Bu dirilişin adı da hepimizin güzelleşmesi, neşelenmesi ve tabiatın bu güzelliğinden hep beraber istifade etmemizdir” şeklinde ifade ederek programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

 
Konuşmaların ardından Türk Devletlerinin Bayraklarının geçiş töreni yapıldı. Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti Bayraklarının geçişini protokol ayakta alkışladı.

 
Şiirlerin okunması ve Semazen gösterisinin ardından Protokol tarafından Nevruz Çınarı dikildi. Örste çekiçle demir dövmenin ardından Nevruz Ateşi yakıldı. Bir anlamda günün simgesi olan alevlerin üzerinden atlamaların yapılması ve Nevruz Pilavının ikramıyla program sona erdi. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER