NASA UZAY SERGİSİ ATAŞEHİR'DE

NASA Uzay Sergisi, 8 Aralık Çarşamba günü, yani bugün Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

NASA UZAY SERGİSİ ATAŞEHİR'DE

NASA UZAY SERGİSİ ATAŞEHİR'DE

NASA Uzay Sergisi, 8 Aralık Çarşamba günü, yani bugün Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi'nde açıldı.


Uzay sergisi nerede, açıldı mı, giriş ücreti ne kadar? NASA Uzay Sergisi'ne nasıl gidilir?


"NASA Uzay Sergisi nerede, nasıl gidilir? Uzay Sergisi'nin biletleri ne kadar, içinde neler var?" soruları gündemde! 8 Aralık itibari ile ziyaretçi kabul etmeye başlayan Uzay Sergisi, 12 ülkede, 4 milyondan fazla kişinin ilgi odağıydı ve HUPALUPAEXPO tarafından ülkemize getirilen NASA Uzay Sergisi burada da şimdiden talep görmeye başladı. İşte, Uzay Sergisi'ne dair merak edilenler
NASA'nın 50 yıllık uzay çalışmalarını ve deneyimlerini ziyaretçilerle buluşturduğu Uzay Sergisi bugün açıldı. Sergide, NASA'nın uzay görevlerine tanıklık etmiş gerçek boyuttaki eserler ile birlikte, 200'ün üzerinde eser yer aldı. Sergiyi gezmek isteyen vatandaşlar, "NASA Uzay Sergisi nerede, açıldı mı, içinde neler var? NASA Uzay Sergisi'ne nasıl gidilir? Nasa Uzay Sergisi biletleri kaç TL?" sorularının cevabını araştırmaya başladı! 


NASA UZAY SERGİSİ NEREDE, NASIL GİDİLİR?
NASA Uzay Sergisi, 8 Aralık Çarşamba günü, yani bugün Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi'nde açıldı. Uzay Sergisi'ne gitmek isteyen vatandaşlar, nasıl gideceklerini araştırmaya başladı. Anadolu Yakası’ndan metro ile gitmek isteyenler M4 hattında Yenisahra durağında inebilir; aktarma yaparak Metropol İstanbul’a gidebilir. Sergiye Avrupa Yakası’ndan metro ile gitmek isterseniz Kadıköy veya Üsküdar’a geçtikten sonra aktarma yaparak Metropol İstanbul’a geçebilirsiniz.

Toplu taşıma araçlarıyla her iki yakadan da Metropol İstanbul'a ulaşım sağlayabilirsiniz. Metropol İstanbul’a 140 metre uzaklıkta Ataşehir Plazalar İETT durağından geçen otobüslerin listesi şöyle:

14ŞB ŞAHİNBEY - KADIKÖY
16 MACARLAR SİTESİ / ATAŞEHİR - ÜSKÜDAR
19E YENİDOĞAN/ ATAŞEHİR - KADIKÖY
19EK YENİDOĞAN/ ATAŞEHİR
256 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ / ATAŞEHİR - TAKSİM
8K TEPEÜSTÜ - ATAŞEHİR / KOZYATAĞI METRO
10A ESATPAŞA - YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ / FERHATPAŞA
13 ATAŞEHİR / ÇAKMAK MAHALLESİ - KADIKÖY
13AB ALTUNİZADE - ATAŞEHİR / BOSTANCI
19 MACARLAR SİTESİ / ATAŞEHİR - KADIKÖY
21B BATI ATAŞEHİR / KÜÇÜKBAKKALKÖY - KADIKÖY


NASA UZAY SERGİSİ BİLETLERİ NE KADAR, KAÇ TL?
NASA Uzay Sergisi bilet fiyatlarını merak edip araştıran vatandaşlar, satın alma işlemlerini Biletix'ten yapıyor. Bilet fiyatları ise şöyle:

Esnek Saatli Giriş: 120.00 TL
Genel Giriş - 1 Kişi - 90.00 TL
Öğrenci İndirimi - 1 Kişi - 75.00 TL
Çocuk İndirimi 1 Kişi - 75.00 TL
Aile Paketi 3 -2 Yetişkin +1 Çocuk - 240.00 TL
Aile Paketi 2 - 1 Yetişkin +2 Çocuk - 200.00 TL
Aile Paketi 1 - 1 Yetişkin +1 Çocuk - 150.00 TL


UZAY SERGİSİNDE NELER VAR?
Gerçek Ay taşının da bulunduğu sergide, uzay roketlerinin kopyaları ve tam boyutlu uzay aracı modelleri, Saturn V roketinin 10 metre uzunluğundaki modeli, uzaya giden astronotlar tarafından bizzat giyilen kıyafetler, astronot menüleri ve görevlerde kullanılan ekipmanlar ile Apollo kapsülü, Sputnik 1 uydusunun ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nun modelleri gibi ilgi çekici birçok parça bulunuyor.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER