Kızılay Ataşehir Şubesi'nden Okullara Yardım

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi her yıl olduğu gibi bu yılda okullara yaptığı giyim ve burs desteği ile kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor.

Kızılay Ataşehir Şubesi'nden Okullara Yardım
Kızılay Ataşehir Şubesi'nden Okullara Yardım

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi her yıl olduğu gibi bu yılda okullara yaptığı giyim ve burs desteği ile kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor.



 KIZILAY, KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR
Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi sponsorlardan aldığı destekle Ataşehir ve Anadolu da ihtiyaç sahibi öğrencilerin kurumları vasıtasıyla ihtiyaçlarını tespit ederek yardım elini uzatmaya devam ediyor.

 
Kızılay Ataşehir Şubesi Ataşehir de ihtiyaç sahiplerini tespit ettiği 41 okulda ve 1500’e yakın öğrenciye giyim yardımı yaptı. Okul Müdürlerini Kızılay Şubesine davet ederek kolilerini teslim eden yetkililer bundan sonrada ihtiyaç sahiplerini tespit ederek ihtiyaçlarını karşılamak için çaba içinde olacaklarını söylediler.


41 okula yapılan dağıtıma Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü,  Ataşehir Kızılay Şube Başkanı Rahman Baki ve yönetimi, Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, sponsor firmanın yetkilileri ile dağıtım yapılacak okulların müdürleri katıldı.
 

“ATAŞEHİR’ DE 41 OKULA YARDIM”

 
Dağıtımla ilgili bilgi veren Başkan Rahman Baki; “ 7 yıldan beri bu işle uğraşıyoruz. Son 5 senede bir farklılık yaratarak burs da vermeye başladık.  Şu an Ataşehir’de 41 okulda 40’ar öğrenci olmak üzere bir tespitimiz var. Bugün onları vereceğiz.  Çocukların ihtiyaçları okul yönetimince tespit edilmiş olup bu ihtiyaçlar bir poşetin içine konularak ihtiyaç sahibinin ismi üzerine yazılmış şekilde hazırlanmıştır. Yani ismi okunup çocuğa teslim edilecektir” dedi.


Rahman Baki; “ Bunun yanında 300’ün üzerinde öğrencimize burs veriyoruz. Bu imkânları bize LC Waikiki sağlıyor. Yetim, dul, parçalanmış aile ve kirada oturup imkânları kıt olan aile çocuklarına tespitlerimiz sonucunda veriyoruz. Bu konuda bize destek olan LC Waikiki sahiplerine ve yöneticilerine teşekkür ederim” diye konuştu.
 

“ŞU AN YAPILAN ÇOK KUTSAL BİR İŞ”

 
Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, mazlum insanlara yardım elini uzatan Türk Kızılayı, dünyadaki nadir kuruluşlardan biri olduğunu söyleyerek; “Gerçekten Kızılay önemli görevler yerine getiriyor. Geleneklerimize, inançlarımıza uygun bir şekilde yaptığı yardımlarla dünyaya örnek oluyor. Ataşehir Kızılay Şube başkanı Rahman Baki’ye çok teşekkür ederim. Burada çok güzel işler yapmışlar. Şu an yapılan  çok kutsal bir iş. Benim özel olarak istirhamım çocukları rencide etmeyecek şekilde bu yardımın dağıtılmasıdır. Onları incitmemek gerekir. Emeği geçen, destek veren herkese teşekkür ederim”  şeklinde konuştu.


Konuşmaların sonunda protokol tarafından okul isimlerinin yazılı olduğu kolileri okul idaresine teslim ettiler.  

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109