Kadriye Didem Bozdağ adaylığını açıkladı

Kadriye Didem Bozdağ 2 Haziran Pazar günü yapılacak olan CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Kadriye Didem Bozdağ  adaylığını açıkladı

Kadriye Didem Bozdağ  adaylığını açıkladı

Kadriye Didem Bozdağ CHP Kadın Kolları Başkanlığı için adaylığını açıkladı


Kadriye Didem Bozdağ 2 Haziran Pazar günü yapılacak olan CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

CHP İlçe Binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Kadriye Didem Bozdağ kendisini yalnız bırakmayan katılımcılardan destek istedi. Daha önce adaylığını açıklayan Hülya Çiçek basın toplantısına katılarak Kadriye Didem Bozdağ’la aynı karede fotoğraf vererek centilmence bir yarış olacağının görüntüsünü verdiler.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal yalçın, CHP İl Başkanlığının İsrail Konsolosluğu önünde yapacağı zulmü kınama basın açıklamasına katıldığı için mazeretini ve selamlarını ileten Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli; “ Kongre takvimi başlamıştır. 6500 kadın üyesi bulunan Ataşehir’imizde elini taşın altına koyan 2 kadın arkadaşımız başkan adayı olmuştur. İki kadın başkan adayına bu yolda başarılar diliyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Kaybedeni olmayan bu seçimde kazanan CHP olacaktır” diyerek basın açıklamasını yapmak üzere sözü Kadriye Didem Bozdağ’a bıraktı. Kendisini tanıtarak söze başlayan Kadriye Didem Bozdağ yaptığı basın açıklaması şöyle:

“KADRİYE DİDEM BOZDAĞ  KİMDİR? 

03.10.1975 Yılında İstanbul Üsküdar’ da doğdum. İlkokulu Nurettin Teksan Feneryolu İlkokulu, Orta öğrenimimi Özel Kadıköy Kız Koleji, Lise öğrenimimi İstek Vakfı Acıbadem Lisesi’ nde tamamladım. Üniversite eğitimimi Uludağ Üniversitesi,  İktisat Fakültesi’ nde tamamlayarak, yüksek lisansımı Marmara Üniversitesi, Marmara Çağdaş Bilimler Vakfı’ nda yaptım.

İyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca konuşuyorum. Dünyalar güzeli bir kız çocuk annesiyim.   Çalışma hayatıma, 2000 yılında Gem Trans Uluslararası Lojistik Firmasında ithalat ve ihracat sorumlusu olarak başladım. Ardından, Balnak Lojistik Firması bünyesinde, hava ve deniz ithalat-ihracat  sorumlusu olarak devam ettim. Koç Alıanz Sigorta Marmara Bölge Sorumlusu olarak görev yaptım.

Borusan Lojistikte iş hayatıma devam ettim. Girişimci ruhumdan dolayı, İthalat ve İhracat alanında “ilk kadın girişimci “ ünvanını aldım.  

İş hayatıma 2012 den itibaren, Aile şirketimin gayrimenkul bölümünde devam ettim. Babamın vefatından sonra tamamen toplumsal ve sosyal sorun ve ihtiyaçların çözümüne yöneldim.  2013 yılında Ataşehir’de siyasi hayatıma CHP’ ne üye olarak başladım. Oturmuş olduğum mahallemde ilçe başkanlığımın vermiş olduğu görevleri yerine getirdim. Seçim dönemlerinde bir fiil okul sorumluluğu alarak görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım.  

2019 Yerel Yönetim seçimlerinde, Ekrem İmamoğlu’ nun organize ettiği İstanbul Gönüllüleri platformunda emek vermekle beraber, çalışma ofisimi, seçim sürecinde kullanılmak üzere Ataşehir Sorumlusu arkadaşlarıma koordinasyon merkezi olarak kullanıma verdim.  

2019-2022 döneminde Ataşehir Kent Konseyi yönetiminde  görev   alarak,  sosyal yardımlaşma komisyonunu kurup, sosyal hizmet projeleri hazırlayarak, hayata geçirilmesinde sorumluluk aldım. 2020-2021 tarihleri arasında Ataşehir ADD Şubesi başkan yardımcılığı görevini üstlendim. Halen üyesi olduğum Ataşehir Eğitim Derneği yönetim kurulunda görev aldım. Çocuklara ve eğitime katkılarda bulunmaktayım. Ataşehir Eğitim Derneği işbirliği ile Hasan Leyli İlköğretim Okulu’ nda rahmetli babamın anısına Bozdağ Ailesi olarak sponsor olduğumuz Turan Bozdağ, Zübeyde Hanım Kütüphanesi’ nin yapımına katkıda bulundum.

2019 yılında, rahmetli babamın da desteği ile kurucusu olduğum  Ataşehir Hayat Ağacı Yardım Platformu’ nu oluşturdum. Halen 500 gönüllü ve gerek Ataşehir’ in on yedi mahallesi gerekse Türkiye’ nin dört bir köşesinde dokunduğumuz binlerce  ihtiyaç sahibi insanla ikili ilişki içinde ve çare/çözüm projelerinde bulunup, gönlü güzel bağışçılarım ile organize olarak sosyal desteklerde bulunmaktayım. Bunun yanında, ihtiyaç sahiplerine burs, istihdam, ev eşyası, sağlık, doğum kontrol bilinçlendirme ve yönlendirmeleri, kadınlarımıza hukuksal destekler, barınma desteği ile, gerek bireysel gerekse ailevi  ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyorum. Engelli insanlarımıza tekerlekli sandalye, hasta yatağı, ve ihtiyaç isteğine bağlı olarak çeşitli araç gereç temininde bulunuyorum.

Biz kadınların hayat suyu, geleceğimiz çocuklarımız için eğitim ve beslenme alanında, bilgisayar, kitap, kırtasiye, bot mont ve giyim eşyaları, ailelerin sıkıştığı noktada maddi destek sağlıyor, sağlamaya aracı oluyorum. KAR-DER bünyesinde açtığımız İkinci el mağazamızda, ihtiyaç sahiplerine hizmet vermeye devam ediyoruz. Biliyorum ki, iyilikle uzanan, sevgi dolu el geri çevrilmez. Ataşehir’ in on yedi mahallesinde aktif olarak ihtiyaç sahibi kapıları çalıp, onların “Didem ablası” olma gururunu yaşıyorum.  

Tüm bu çalışmalarımı yaparken, özellikle seçim süreçlerinde üyesi bulunduğum, görevler aldığım ve talep ettiğim Ata Ocağım, CHP nin seçim çalışmalarında, dayanışma platformumla koordineli olarak, iktidar yolunda ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarına, partim CHP adına çalışmalar yaparak katkılarda bulunmaya çalışıyorum. Bu anlamda partime daha çok katkı sağlamak, çalışmalarımız esnasında sıkça rastladığımız kadın sorunlarına daha çok eğilebilmek, bilinçlendirmek, yetişebildiğimiz oranda sorun çözmek, yoldaş olmak için, kadın dayanışmasının büyüttüğü güç ile yol almak için CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanlığına adaylığımı koymuş bulunmaktayım.

Ülkemde hatta tüm dünyada kadın olmanın zorluklarını, ağırlığını bir kadın olarak hissediyor ve bu amaçla geliştirdiğim, geliştirdiğimiz ve ileride gerçekleştireceğimiz projelerimizi birer birer uygulamaya geçirmek istiyorum. Öncelikle, kadının temel sorunlarından biri olan ekonomik bağımsızlığının olmaması üzerine geliştirdiğimiz “ Kadın Emeğini Değerlendirme” projesi kapsamında, üreten kadının ürünlerinin pazarlanması, yönlendirilmesi, alanlar oluşturulması ve gelirin aile ekonomisine katkıya dönüşmesinin sağlanmasını amaçlıyoruz..

Bildiğimiz üzere, ekonomik gücünün olmadığı yerde, kadının özgüveninin sağlıklı şekillenmesi mümkün değildir. Bir diğer projemiz ise, zor koşullarda, evinden dahi çıkamayan, kendi hayatını yaşama fırsatı bulamayan, engelli çocuklarına bakmakla yükümlü annelerimizin nefes almasını sağlayacak olan “ Anneye Nefes” projemizi uygulayacağız.

Proje kapsamında, engelli çocuklarımız için profesyonel destek eşliğinde çeşitli programlar geliştirip, anneye kendine özel zamanlar yaratmayı planlıyoruz. “Kadın İstihdamı” projemiz ile özellikle eğitim düzeyi düşük, sosyoekonomik koşulları iyi olmayan, bir iş yerinde vasıflarına uygun çalışabilecek kadınlarımıza istihdam sağlamayı amaçlıyoruz.

“Kadın ve Aile Planlama” Projemiz ile hedefimiz, uzman görüşlerin de desteği ve katılımını sağlayıp, kadınlarımız ile buluşarak, buluşturarak bilinçlendirme sağlama ve yönlendirme program ve seminerleri düzenleyerek, programlar oluşturmak. Özel gün ve haftalar ile ilgi projemizde, Ataşehir’ de bulunan tüm STK lar ile işbirliği içinde katılımcı programlar düzenlemek. (örneğin Milli Bayramlarda ADD ile, hayvanlar gününde Hayvan Koruma dernekleri ile… İşbirliği geliştirmek. “ Kitap Okuma” Projemizde hedefimiz, kadınlarımız ile birlikte kitap okuma günleri yapıp, okuma alışkanlığı kazandırmak olacaktır. “Bir Kadın Güçtür, birden fazla kadın ise devrimdir” diyerek çıktığım bu yolda, sizlerin desteği ve varlığı ile birlikte çok daha güçlü olacağımız inancı içinde, konuşmamım sonuna gelirken, “dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa” sloganı ile hepinizi özgürlüğe davet ediyorum.”


 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2024, 16:12

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER