Görme engelliler Ataşehir’de yürüdü

Görme engelliler Ataşehir’de yürüdü

Görme engelliler Ataşehir’de yürüdü
Görme engelliler Ataşehir’de yürüdü
                                

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi,  15 Ekim Dünya Görme Engelliler “Beyaz Baston ve Güvenlik Günü’nü nedeniyle gözlerini bandajlayıp görme engelli vatandaşlarla birlikte yürüdü.

“Engelsiz bir Ataşehir” sloganı ile yola çıkan Ataşehir Belediyesi Altınokta Körler Derneği İstanbul Şubesi ile birlikte 15 Ekim Dünya Görme Engelliler “Beyaz Baston ve Güvenlik Günü nedeniyle bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe eşi Gamze Akkuş İlgezdi ile birlikte katılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, önce gözlerini bandajla kapattı. Ardından eline beyaz baston alarak görme engelli vatandaşlarla birlikte 300 metrelik bir yolu yürüdü.
Ataşehir Migros önünde başlayan görme engellilerin yürüyüşü Ataşehir Bulvarı’ndaki Atatürk Anıtı’nda sona erdi.  Görme engelli vatandaşlar yürüyüş sırasında sorunlarına dikkat çekmek için “Körüm Beyaz Bastonum Yalın Dilim Sembolüm”, “Beyaz Baston Körü Görenlerin Yardıma Koş İşaretidir”, Körüm Beyaz Bastonumla Güvendeyim”, “Körüm Öğrenebilirim Eğitimime Destek Ol”, Körüm Utanmıyorum Sende Utanma Destek Ol” gibi dövizler taşıdı.

Görme engelli vatandaşlara beyaz bastonlar hediye eden Belediye Başkanı Battal İlgezdi, görme engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve görme engelli bir vatandaşın yürürken neler hissettiğini anlamak için gözlerini kapattığını açıkladı. Başkan Battal İlgezdi yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Her insanın bir engelli adayı olduğunu, engellilerin sadaka değil, ilgi ve iş beklediğini,  engelli olmanın öğrenmeye ve üretmeye engel olmadığını, hayatı paylaşmak için aşılmayacak hiç bir engel bulunmadığını bir kez daha belirtmek istiyorum.  Gerçek engellerin beyinlerimizde olduğunu kabul ederek, bizler beyin ve yüreklerimizde ki “engelleri” kaldırırsak, engelli vatandaşlarımızın önünde ki engelleri de kaldırmış olacağımıza inanıyorum. Bu duygularla çağdaş toplum olmanın gereklerini yerine getirmek için el ele vermemiz gerektiğine inanıyorum.”


Sevgili Ataşehirliler;


Bugün ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Günü' nedeniyle bir araya geldik.
Yaklaşık 9 milyon engelli vatandaşımızın bulunduğu Türkiye'de Görme Engellilerin sayısı ise resmi verilere göre 700 bin.
Biliyoruz ki; çağdaş toplum olmanın gereği; dil, din, sınıf farkları gözetmeden tüm vatandaşların kaliteli yaşam olanaklarına kolay ve eşitçe ulaşmasını sağlamaktır.


Engelli insanların var olan sorunları yalnızca kendilerinin ve ailelerinin değil; toplum olarak hepimizin ortak sorunudur. Bu sorunu aşmanın en önemli adımı da toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıdır.


Sadece görme engellilerin değil tüm engelli vatandaşlarımızın önünde ki en büyük sorun ise “eğitimde fırsat eşitliği, istihdam ve günlük yaşam alanlarında da fiziki şartların” yetersizliği.


Engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde etkin ve engelsiz biçimde yerlerini almaları için, elbirliği ile sorunlarına çözüm üretmek, toplumsal duyarlılığı arttırmanın da temelini oluşturacaktır.


15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler günü nedeniyle ben Ataşehir Belediye Başkanı olarak, engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarında en az bizler kadar etkin rol oynaması için atılacak her adıma destek vereceğimi bir kez daha vurgulamak istiyorum.


Her insanın bir engelli adayı olduğunu, engellilerin sadaka değil, ilgi ve iş beklediğini ,
engelli olmanın öğrenmeye ve üretmeye engel olmadığını,
hayatı paylaşmak için aşılmayacak hiç bir engel bulunmadığını bir kez daha belirtmek istiyorum.
Gerçek engellerin beyinlerimizde olduğunu kabul ederek, bizler beyin ve yüreklerimizde ki “engelleri” kaldırırsak, engelli vatandaşlarımızın önünde ki engellerlide kaldırmış olacağımıza inanıyorum.Bu duygularla çağdaş toplum olmanın gereklerini yerine getirmek için el ele vermemiz gerektiğine inanıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109