Gönlümüz Bir El Ele Derneği ilk kongresini yaptı

Kısa adı GÖN-BİR- DER olan Gönlümüz Bir El Ele Derneği ilk genel kurulunu yaparak yeni yönetimini seçti.

Gönlümüz Bir El Ele Derneği ilk kongresini yaptı

Gönlümüz Bir El Ele Derneği ilk kongresini yaptı

Kısa adı GÖN-BİR- DER olan Gönlümüz Bir El Ele Derneği ilk genel kurulunu yaparak yeni yönetimini seçti.

Tek liste ile seçime giren kurucu başkan Şenay Günaydın yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. 

Erdal Eren Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye,  GÖN-BİR-DER’in kurucu başkanı Şenay Günaydın ile yönetim kurulu üyeleriyle dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşen genel kurul toplantısına, Ataşehir Eğitim Derneği kurucu başkanı ve yönetim kurulu üyesi Turgay Kılıç, Ata Bar Der Başkanı Yılmaz Oğralı, Ataşehir emekli nikah müdürü Necati Us, Örnek mahallesi Muhtarı Sinan Emrah Yıldırım ve Aşık Veysel mahallesi Muhtarı Hasgül Bakır katılarak destek verdiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan başkanlığına Mustafa Öz Taşkın katip üyeliklerine Turgay kılıç, Yılmaz Oğralı ve Necati Us oybirliği ile seçildiler.

“HER ŞEY DAHA GÜZEL OLSUN, İYİ OLSUN DİYE YOLA ÇIKTIK” Kongrenin açılış konuşmasını yapan kurucu Başkan Şenay Günaydın katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “ Bizler bu işe gönül koyduk. Mevlana’dan esinlenerek biraz gönlümüze alalım ve gönlümüzden verelim halka, hakka düşünüp böyle bir isimle başladık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kızları olarak dedik ki bizler, Ulu Önder Atamızın yolundan giderek onun istediği kadınlar ve kızlar olabilmek için böyle bir taşın altına elimizi koyarak hep birlikte bu yola çıkmış olduk. Bizler gerçekten ihtiyaç sahibi olan komşularımızla, yavrularımızla birlikte olup, onlarla birlikte el ele verip her şey daha güzel olsun, iyi olsun diye yola çıktık” diye konuştu.   

“YETER Kİ KIZLARIMIZ AYAKLARI ÜSTÜNDE DURSUN VE KİMSEYE MUHTAÇ OLMASIN” Derneğin kuruluşundan genel kurul toplantısına kadar yapılan çalışmalarıyla ilgili slayt gösterisinin ardından konuşan kurucu başkan Şenay Günaydın ; “ Çalışmalarımızla ilgili slayt gösterisinde gördüklerimizin dışında, bizim asıl hedefimiz, asıl görmediğimiz 21 öğrenciye verdiğimiz burs var. Bu 21 öğrencimizin 19’u kız ikisi erkek ama şu an burs listemize üç kızımızı daha burs için istekte bulundular. Siz değerli üye ve desteklerimizin izniyle bu üç kızımız da burs listesine ekleyeceğim. Kızlarımız okudukça, yavrularımızı bağrımıza bastıkça çok gurur duyuyor ve onurlanıyoruz.  Yeter ki kızlarımız ayakları üstünde dursun ve kimseye muhtaç olmasın.  Kendilerini iyi bir anne olarak yetiştirsinler. Bunun için çabamız. Ben tekrar buradan Gazi Mustafa kemal Atatürk’e sonsuz teşekkür ediyorum bize bu hakkı verdiği için. Hizmetimiz bununla da sınırlı değil. Kocaları tarafından mağdur edilen annelerimiz var. Biz dernek olarak onlara da sahip çıkıyoruz” dedi.

Kurucu Başkan Şenay Günaydın’ın konuşmasından sonra konuklardan söz alan, Ataşehir Eğitim Derneği kurucu başkanı ve yönetim kurulu üyesi Turgay Kılıç, Ata Bar Der Başkanı Yılmaz Oğralı, Ataşehir emekli nikâh müdürü Necati Us, Örnek mahallesi Muhtarı Sinan Emrah Yıldırım ve Âşık Veysel mahallesi Muhtarı Hasgül Bakır’da yaptıkları destek konuşmalarında, bu tür hizmet derneklerinin önemine vurgu yaparak, yeni seçilecek yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar dileyerek destek olacaklarını bir kez daha vurguladılar.

Yapılan seçimde oy birliği ile yeniden başkan seçilen Şenay Günaydın, katkılarından dolayı seçilen divan üyeleriyle iki mahalle muhtarına teşekkür belgesini takdim etti ve toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

Yapılan seçim sonucunda yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ASİL: Şenay Günaydın Kezban Kasarcı Havva Dumanlı Gülümser Olgun Narinç Kakşa Emel Koçer Feriha Leyla Gamlı DENETİM KURULU ASİL: Rahmi Şen Şükrü Akabalı Faruk Yılmaz Köker

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109