FESTİVALİN SON GÜNÜNDE HALUK LEVENT ATAŞEHİRLİLERİ COŞTURDU

Ataşehirde Yirmi beş derneği el ele vererek düzenlediği I. Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali’nin son gününde Haluk Levent sahne aldı.

FESTİVALİN SON GÜNÜNDE HALUK LEVENT ATAŞEHİRLİLERİ COŞTURDU
FESTİVALİN SON GÜNÜNDE HALUK LEVENT ATAŞEHİRLİLERİ COŞTURDU

Ataşehirde Yirmi beş derneği el ele vererek düzenlediği I. Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali’nin son gününde Haluk Levent sahne aldı. Binlerce kişinin katıldığı konserde ünlü sanatçı birbirinden güzel şarkılarla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

 I. ANADOLU KÜLTÜRLERİ DAYANIŞMA FESTİVALİ HALUK LEVENT KONSERİYLE TAMAMLANDI
 
Nazım Hikmet Parkı’nda ‘El Ele Hep Güzele’ sloganıyla düzenlenen festival, ödül törenleri ve Haluk Levent konseriyle son buldu. Sunuculuğunu Arzu Saygın’ın yaptığı festivalin sekizinci gününde organizasyon boyunca düzenlenen yarışmaların sonuçları açıklandı.

YARIŞMALARDA VAN, ARTVİN VE SİNOP BİRİNCİ OLDU

Jüri üyelerinin de hazır bulunduğu kapanış programda Yemek Yarışmasını Van, Keledoş yemeğiyle kazandı. Yarışmada Bakla Dolmasıyla Amasya ikinci olurken Sinop da İçi Etli Hamurla üçüncülüğü aldı.

Jüri üyelerinin seçim yapmakta zorlandığı yöresel kıyafet yarışmasının birincisi ise Artvin oldu. Bayburt yarışmada ikinciliği alırken Sivas da üçüncü oldu. Halkoyunlarındaysa ödüler Sinop, Erzurum ve Artvin’e verildi. Yarışmada Sinop birinci olurken Erzurum ikinci, Artvin ise üçüncü oldu.

FESTİVALE KATKI SUNAN DERNEKLERE PLAKET VERİLDİ

Ayrıca festival komitesi organizasyonda yer alan Kızılay Ataşehir Dernek Başkanı Rahman Baki, Yeşilay Ataşehir Dernek Başkanı Şegül Karslı, Engelliler Derneği Başkanı Nevzat Ağbulut, (BAL-DER) Ataşehir Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mesut Solak, (ATAMAD) Ataşehir Malatyalılar Derneği Başkanı İrfan Kiraz, (AĞ- DER) Ataşehir Ağrılılar Derneği Başkanı Abubekir Tanrıkulu, Ataşehir Vanlılar Derneği Başkanı Mehmet Bozkızıl, Ataşehir Kastamonulular Derneği Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan, Ataşehir (ATACANDER) Çankırılılar Derneği Başkanı Mevlüt Yurttaş, Çekerek Aydıncık- Zile İlçe Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Yozgatlılar Derneği Başkanı Hamza Azmaz, Ataşehir Ordulular Derneği Başkanı Ertuğrul Köleoğlu, Ataşehir Gümüşhaneliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Çiçek, Ataşehir Artvinliler Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Orhan Akın, (SİYAD) Sinop İli İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Raci Bal, (KAR-DER) Kars ve Yöresi Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Çerkez, Ataşehir Sivaslı Dernekler Birliği Başkanı Süleyman Ateş, İstanbul Serhat İlleri Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Karadağ, İstanbul Ataşehir Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Ömer İlgün, Ataşehir Tokatlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Tan, (ATABAY) Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Ali Uğurlu, Ataşehir Çorumlular Derneği Başkanı İzzet Cor, Amasya (GÖYDER- Ataşehir Göynücekliler Derneği Birliği) Başkanı Özlem Çıra ve Tunceli (NAZDER) Nazimiyeliler Derneği Başkanı Musa Çevik’e plaket takdim etti.

(ATABAY) Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Ali Uğurlu da Festival Komitesi Başkanı Sadi Özata, Festival Sözcüsü gazeteci Himmet Kaya ve Festival Koordinatörü Eylem Aydoğdu’ya plaket verdi.

“ATAŞEHİR OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Ödül töreni sonrası dernekler adına konuşma yapan Ataşehir (ATACANDER) Çankırılılar Derneği Başkanı Mevlüt Yurttaş, festivalin büyük bir mutlulukla geçtiğini belirtti. Yurttaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler farklı yöne bakıp farklı düşünsek de bir araya gelip bütün güzellikleri hep birlikte yaşayabiliyoruz. Ataşehirli olmanın mutluluğunu ve hazzını yaşıyoruz. Burada bir hafta boyunca biz bütün dernekler hazırlıklar içerisine girdik. Ancak bu manzarayı güzelleştiren kadınlar oldu. Yine bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan basın emekçilerimiz büyük destek verdi. Ben el ele hep güzele nice senelere diyorum.”

“FESTİVAL BİZE ÇOK ŞEY KAZANDIRDI”

Festival komitesi adına konuşan Başkan Sadi Özata ise yirmi iki derneğin sekiz gün boyunca bir arada olmasının kendilerine çok şey kazandırdığını vurguladı. Özata, “Bizim yola çıkış amacımız birlikte en güzeli yaşamaktı. Bu sekiz gün boyunca acı hiçbir şeyimiz olmadı. Ancak birçok tatlı anılarımız oldu. Beraber güldük ve el ele verip halay çektik. İnsanlar birbirilerini ya seyahatte ya da beraber yapacakları bir arkadaşlıkta tanıyabilirler. Biz burada sekiz gün boyunca tüm derneklerle kardeşlik yoluna çıktık. Ben bu yolculukta bizi terk etmediğiniz için çok teşekkür ediyorum. Biz bu organizasyonla bir damlayı gölün ortasına bıraktık. İnşallah o damla büyüyerek dalga haline gelecek ve biz de o dalganın birer parçası olarak gurur duyacağız.” dedi.

FESTİVALE KATKI SUNANLARA PLAKET VERİLDİ

Festivale katkıda bulunanlar da unutulmadı. Organizasyona sponsor olan Mozaik Grup sahibi Gazi Gül, Yalı Mimarlık sahibi İrfan Kiraz, Dönerci İsmail Usta restoranı sahibi İsmail Tan ve Biral Spor Tesisleri sahibi Şenol Çorlu’ya plaket takdim edildi. Yine organizasyona katkı sunan Kızılay, Yeşilay, Engelliler Derneği, festival koordinatörü Eylem Aydoğdu,  program yapımcısı ve sunucu Arzu Saygın’a da plaket verildi.


HALUK LEVENT’TEN MUHTEŞEM KONSER

Tuz Medya Organizasyon tarafından düzenlenen, Türkiye’ye birlik ve dayanışma konusunda örnek olan festivalin finaliyse Haluk Levent’le yapıldı. Nazım Hikmet Parkı’ndaki konsere binlerce kişi katıldı. Sahneye çıkan ünlü sanatçı Haluk Levent söylediği şarkılarla hem duygusal anlar yaşattı hem de hareketli şarkılarıyla konseri dinleyenleri oynattı. Sahneden aşağıya inerek hayranlarının yanına giden Haluk Levent, onlarla birlikte şarkı da söyledi. Ünlü sanatçıyı evlerinin balkonunda izleyen vatandaşlar da Haluk Levent’e evlerinin ışıklarını yakıp söndürerek destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109