DEVA Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Necati Ali Çetinkol Basınla Buluştu

DEVA Partisinden Ataşehir Belediye Başkan adayı Necati Ali Çetinkol, basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

DEVA Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Necati Ali Çetinkol Basınla Buluştu

DEVA Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Necati Ali Çetinkol Basınla Buluştu

DEVA Partisinden Ataşehir Belediye Başkan adayı Necati Ali Çetinkol, basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.


31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde DEVA Partisinden Ataşehir Belediye Başkan adayı Necati Ali Çetinkol, basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Kahvaltıli tanıtım toplantısına DEVA Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmazkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Aydın Dağyapan, Murat Yaşan Topaloğlu, Ali İnan, Yeşim Satırlı, Erdal Erdoğan ve Özkan Demir ile Seçim Koordinatör Merkezi Başkanı İlker Altun katıldı.

DEVA Partisi Ataşehir Belediye Başkan adayı Necati Ali Çetinkol, yaptığı açıklamada “DEVA Partisi Ataşehir İlçe kurucuları arasında yer alıyorum. İlçe Sekreterliği görevinde bulundum. Tabi benimde idealim Belediye Başkanı olmaktır. 31 Ocak’ta Ankara’da ki lansmanda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımı ile basın aracılığıyla herkese duyuruldu. Ben Ataşehir’de yaşıyorum gördüğünüz gibi, Ataşehirli olmakla beraber yapabileceklerim olduğunu gördüm, Ataşehir’in hizmete ihtiyacı olduğunu gördüm ve siyasete baktığımızda da bir sıkışmışlık bulunduğunu gördüm.

Dolayısıyla bu benim kendi kişiliğimi ortaya koyduğumu, partimin kültürünü ortaya atılabilecek ve bu sıkışmışlık içinde Ataşehir halkının ihtiyacı olduğunu düşündüm, bir alternatif olması bir seçenek olması anlamında da Belediye Başkanı olmamım çok değerli olduğunu, hem benim için hem Ataşehir için, hem de ülke için çok önemli olduğunu düşünüyorum kısaca. DEVA Belediyeciliği olarak tanımladığımız temiz, yolsuzluklardan arınmış, hukuka bağlı, şeffaf, denetlenebilir, hesap verebilir, katılımcı, geri bildirime açık, ulaşılabilir, hiç kimseyi ayrımcılığa tabi tutmayan, kaynakları etkin, etkili, ekonomik ve verimli kullanan, dijigat ve yeşil dönüşüm gerçekleştirmiş, insan odaklı, çevre dostu, sosyal hizmet ve desteklere önem veren bir belediyecilikanlayışını temel alacağız.

Depreme uygun, yerinde, herkesin hakları korunmuş, güvenli yapısal dönüşüm başlatacağız. Ataşehir’de trafiğe nefes aldıracağız. Genç ve Kadın girişimcilere her türlü desteği vereceğiz. Ataşehir’de daha ucuza kaliteli gıdaya ulaşacağı marketlerin sayısını yaygınlaştıracağız. Bunu daha çok alım gücü nisbeten düşük mahallelerde uygulayacağız. Gençlerin ücretsiz internete ulaşacağı,korkmadan kahve içeceği alanlar yaratacağız. Emeklilerin rahatlıkla çay içip sosyalleşebileceği mekânlar yaratacağız. Ataşehir’de şeffaf, denetlenebilir, hesap verebilir, katılımcı bir yönetim gerçekleştireceğiz, yeşil alanlara ve parklara sahip çıkacağız, sosyal tesisleri yaygınlaştıracağız, kültürel faaliyetleri destekleyeceğız.

Yaş alan emekli vatandaşlarımızın hayat pahalılığından etkilenmemeleri için sosyalleşecekleri, kültürlerini geliştirecekleri mekanlar yaratmayı düşünüyoruz.⁠Biz bu iddialarla bu renklerle yola çıkıyoruz”

Necati Ali Çetinkol Kimdir?

Necati Ali Çetinkol, 1967 yılında Tarsus’ta, İki matematik öğretmeninin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Haydarpaşa Teknik Lisesinden mezun olduktan sonra, üniversite eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde 1992’de tamamladı.

30 yıllık iş hayatında yerli ve uluslararası teknoloji şirketlerinde dijital transformasyon konularında orta ve üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Necati Ali Çetinkol, Hayata geçirdiği projeler içinde; dijital ortamda nüfus sayımı ve Mernis kimlik alt yapısı için bilgi toplanması, özel bankalar ve telekom operatörleri elektronik arşivleri oluşturulması, kağıtsız bankacılık projeleri, biyometrik imza ile dijital olarak evrakların işlenmesi projeleri ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının mevcut arşivlerinin dijital ortam alınması ve bilgiye ulaşılması projelerim sayılabilir.

Necati Ali Çetinkol, Yurt dışı görevi dolayısı ile ailece 2 yıl Güney Afrika Cumhuriyeti’nde farklı kültürleri deneyimledi. Ağustos 2020’den itibaren Deva Partisi Ataşehir Kurucu Başkan Yardımcısı olarak ilçe Sekreterliği görevlerini üstlendi. 20 yılı aşkın bir süredir Ataşehir’de ikamet ediyor. Ataşehir sakini, lisanslı golf sporcusu , evli ve bir çocuk babası.

İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Teknoloji danışmanlığı hizmetleri ile bilişim teknolojileri firmalarına danışmanlık vermekte olup iş geliştirme ve dijital teknolojileri konusunda firmalara liderlik yapmaktadır.

Necati Ali Çetinkol, Finansal okur yazarlığı ile Türkiye ve uluslararası piyasalarda para ve borsa hareketlerini analiz etmekte, NLP ile de liderlik konularıyla ilgilenmektedir.
 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2024, 00:13

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER