CHP Ataşehir İlçe Başkanı elal Yalçın Seçildi

CHP Ataşehir İlçe Başkanı elal Yalçın Seçildi Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir 5.Olağan kongresinde adaylardan Celal Yalçın 290 delegenin oyuyla CHP Ataşehir İlçe Başkanı oldu.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı elal Yalçın Seçildi


Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir 5.Olağan kongresinde adaylardan Celal Yalçın 290 delegenin oyuyla CHP Ataşehir İlçe Başkanı oldu.



 CHP Ataşehir’e Genç Başkan: Celal Yalçın

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir 5.Olağan Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, görev yaptığı 8 yıl içinde kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, yeni seçilecek başkana başarılar diledi ve her zaman partinin bir neferi olarak görev verilirse seve seve yerine getireceğini dile getirdi.


Hakkı Altınkaynak, salonu dolduran 2 bine yakın delege, örgüt ve konukları Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okumaya davet etti.

Saygı duruşunun ardından Divan için verilen önergede Divan Başkanlığı için önerilen CHP eski milletvekili Berhan Şimşek oybirliği ile seçildi.


Başkanla beraber beş kişilik divan yerini aldıktan sonra muhalif kanat eleştirilerini, geçen dönem başkan ve yöneticilerinin icraatlarını öven konuşmalar yapıldı.


Parti Meclis Üyesi Müslüm Sarı, eski İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz, eski ve yeni yöneticiler yaptıkları konuşmaların ardından eğer iktidar olmak istiyorsak bu yolun birlik ve beraberlikten, herkesi, her kesimi kucaklamaktan geçtiğinin vurgusunu yaptılar.

Başkan adayı Nilüfer Tatar’ın eleştirilerine Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin kızdığını belli edecek şekilde cevap vermesinin ardından Divan Başkanı seçime iki ayrı blok listeyle girileceğini ifade ederek listeleri muhataplarından istedi.

İki adayın yarıştığı seçimde beyaz liste ile Nilüfer Tatar, mavi liste ile Celal Yalçın delegelerin oyuna talip oldular. Yapılan seçim sonunda; Toplam 417 delegeden 401 delegenin oy kullandığı seçimde geçerli olan 397 geçerli oyda Celal Yalçın 290, Nilüfer Tatar 107 oy aldı. Ve bu sonuçla Celal Yalçın İlçe Başkanı olarak seçildi.


Berhan Şimşek’in Divan Bakanı seçildiği genel kurula CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte CHP milletvekilleri Onursal Adıgüzel ve Mahmut Tanal, İbrahim Özden Kaboğlu, PM Üyesi Sera Kadıgil, önceki dönem milletvekilleri Eren Erdem, Müslüm Sarı, Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları, Sultanbeyli, Şile ve Çekmeköy CHP İlçe başkanları, İyi Parti Ataşehir İlçe Başkanı Halil İbrahim Özdemir ve yöneticileri, Ataşehir Saadet Partisi yöneticileri, delegeler ve partililer katıldı.

Kazanan Mavi liste şu isimlerden oluştu:

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2019, 14:38

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER