ÇANAKKALE RUHU ATAŞEHİR’DE YAŞATILDI

Ataşehir Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü ile ilgili bir anma programı düzenledi.

ÇANAKKALE RUHU ATAŞEHİR’DE YAŞATILDI
 ÇANAKKALE RUHU ATAŞEHİR’DE YAŞATILDI

Ataşehir Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü ile ilgili bir anma programı düzenledi.

 
Anma toplantısına; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkan Vekili Sadık Kayhan, Garnizon Komutanı Vekili, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.M. Naim Yağcı ve yönetim kurulu üyeleri Zafer Düşgün, Nevzat Katırcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yönetim kurulu üyesi Ertuğrul Baysal, Onur Çivi, Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, Ataşehir MHP İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Kazan, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat,  Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu, SYDV Müdürü Hüseyin Aydın, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 
 
“BİR MİLLETİN ONURUNUN KURTARILDIĞI YERDİR ÇANAKKALE”
 
Açılış konuşmasını yapan ve etkinlik programını hazırlayan Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Yavuz, tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk Milletinin kahraman evlatlarınca verilen büyük bir mücadelenin adıdır Çanakkale diyerek; “Çanakkale kınalı kuzuların bir gül bahçesine girercesine şehadete atıldığı yerdir. Esaret zincirini boynuna takmayı reddeden, bağımsızlığı namus ve şeref bilen bir milletin onurunu kurtardığı yerdir Çanakkale” dedi. 
 
Yavuz; “Çanakkale’yi benzersiz kılan Kocaçimen’de, Conkbayırı’nda, Anafartalar’da askerine taarruzu değil ölmeyi emreden ve askeri dehasıyla yalnızca bir savaşın değil bir milletin kaderini değiştiren ve çizen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür” diyerek Türk Ulusun kaderini değiştiren bir deha olduğunu bir kez daha vurguladı.
 
Yavuz konuşmasının sonunda, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum diyen konuştu.
 
“YENİ NESİLLER ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN KIYMETİNİ BİLECEK”
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Çanakkale Zaferi gibi bir Zafer kaç millete nasip olmuştur bilinmez ama bizim kıymetini yeterince takdir etmediğimiz aşikârdır diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “ Bizden çok önceleri Çanakkale’de yenilenler dikmişlerdir anıtlarını Çanakkale topraklarına. Kaç milletin tarihinde Malazgirt’in, Kosova’nın, Mohaç’ın, Mercidabık ve Ridaniye’nin, Prut’un muadili bir zafer, İstanbul’un Fethi gibi bir fetih ve nice kahramanlıklarla dolu nice zaferler vardır.  Bizler sahip olduğumuz bu değerleri bilmeli ve gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Yeni nesiller Çanakkale Zaferi’nin kıymetini bilecek, bu değere sahip çıkacak ve bu zaferden aldığı kuvvetle geleceğe güvenle yürüyecektir” dedi.
 
“BU TOPRAKLAR ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİDİR”
 
Bilican; “ Görüyoruz ki Seyit Onbaşılar, Kınalı Ali’ler ve Esat paşalara her gün yeni kahramanlar ekleniyor. Her bir Şehidimizin bize bıraktığı bir emanettir bu topraklar. Sadece topraklar değil, tarih boyu biriktirdiğimiz inancımız, değerlerimiz ve kardeşliğimizdir” diye konuştu.
 
Bilican konuşmasının sonunda, programın hazırlanışından sunuşuna kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.

 
“ŞEHİTLERİMİZİN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
 
Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu Çanakkale Zaferi’nin önemini vurgulayarak; “1915 tarihinden bugüne geçirdiğimiz süreç içerisinde Çanakkale’yi hep andık. O günleri tekrar tekrar yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz.  Çanakkale ve tüm şehitlerimizi sözlerimin başında rahmet duasıyla ve cenneti mekân temennisiyle anmak istiyorum. Cenabı Allah şehitlerimizin hepsinin mekânını cennetlik etsin. Aziz Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkma gayretini bizlere nasip etsin. Hep beraber o günleri yaşayıp, çabalayıp bize cennet gibi vatan ikram eden ve her karış toprağını kanlarıyla sulayan Aziz şehitlerimize minnet borcumuzu ödemek adına ülkemize hep beraber hizmet edebilme azmi ve gayreti içinde olmayı diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Protokol konuşmalarının sonunda Çanakkale’nin ruhunu salona yansıtan ve gösterileri tüm salonun ayakta alkışladığı öğrencilerin “Hücum Dedi Anadolu” müzikli lirik gösterisi izlemeye değerdi.
 
Anma programı toplu fotoğraf çekimi ve Mustafa kemal Lisesi’nin fuaye alanında sergilediği Çanakkale Zaferi ile ilgili serginin gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak/istanbulumgazetesi.com.tr

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER