Battal İlgezdi, (KAR-DER), Kaz Gecesine Katıldı.

Battal İlgezdi Kars ve Yöresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAR-DER), Kaz Gecesine Katıldı.

Battal İlgezdi, (KAR-DER), Kaz Gecesine Katıldı.
Battal İlgezdi, (KAR-DER), Kaz Gecesine Katıldı.

Battal İlgezdi  Kars ve Yöresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAR-DER), Kaz Gecesine Katıldı.


 Kars ve Yöresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAR-DER), Serhat ili Ardahan’ın kurtuluşunun 98. yıl dönemi nedeniyle gelenekselleşen Kaz gecesi etkinliği düzenledi. Yağun katılımın olduğu gecede Başkan İlgezdi'nin Ardahanlılar ile halay çekmesi büyük beğeni aldı.



Düzenlenen programda Serhat İli Ardahan’ın kurtuluşunun 98.yılı kutlandı. Etkinlik yöresel sanatçılar ve geleneksel kaz gecesi ile renklendi. KAR-DER’in Ardahan’ın kurtuluşunun yıl dönemi dolayısıyla düzenlemiş olduğu etkinliğine CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi de katıldı. İlgezdi’nin Ardahan’ın kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinliğindeki; “Bizim emanetimiz olan Cumhuriyet için Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına buradan bir kez daha söylemek istiyorum; İyi ki Cumhuriyeti bize emanet ettiniz. İyi ki Cumhuriyeti kurdunuz.” sözleri geceye damgasını vurdu.



Ümraniye Prenses Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa İlgezdi’nin yanı sıra Ataşehir Belediye Başkan vekili İlhami Yılmaz, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkayanak, CHP Sancaktepe Belediye Başkan adayı Özgen Nama, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Kutlu, birçok sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, Ardahan ve Karslı hemşehriler de büyük katılım göstererek salonu doldurdu.



Gecede KAR-DER adına konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı ve Dernek Başkanı Orhan Çerkez konuşmasında Ardahan’ın yaşadığı mücadeleye yer verdi. Çerkez: “ Birlik ve beraberliğimiz için gerçekleştirdiğimiz programımıza, geleneksel kaz gecemize ve Ardahan’ımızın 98.yıl dönümü etkinliğimize hoş geldiniz. Bugün sözlerime Serhat ilimizin kurtuluşuna değinerek başlamak istiyorum. Uzun bir süre Rus işgalinde kalan Ardahan’ımız her ne kadar bağımsız ve özgürlüğü için mücadele etmişse de pek başarılı olamamıştır. Ancak Mondros Mütarekesinin şartları reddedilmiş , Ardahan kongresiyle ile kurtuluşa giden yolu açılmış Ardahan’ımızı Kazım Karabekir Paşa ve Halit Paşa komutasındaki ordularımız tarafından 23 Şubat 1921’de düşman işgalinden kurtarmıştır. Bizler yataklarımızda rahat uyuyalım diye gece geç saatlere kadar nöbet tutan, yaralanıp gazi olan, canlarından ve kanlarından gözünü kırpmadan vazgeçen kahraman Türk askerlerine saygılarımı sunuyorum. Serhat ilimiz Ardahan’ımızın kurtuluşunda bu toprakları bize vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.” dedi.

Ayrıca yazar Kenan Karabağ, Ardahanın kurtuluşunda yaşanan olayları ve mücadeleyi anlattı.



Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2019, 11:34

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER