BATTAL İLGEZDİ ATAŞEHİRLİLERLE BULUŞTU

Ataşehir'in Kurucu Başkanı Battal İlgezdi, binlerce Ataşehirli vatandaşla büyük buluşmasını gerçekleştirdi.

BATTAL İLGEZDİ ATAŞEHİRLİLERLE BULUŞTU
BATTAL İLGEZDİ ATAŞEHİRLİLERLE BULUŞTU

Ataşehir'in  Kurucu Başkanı Battal İlgezdi,  binlerce Ataşehirli vatandaşla büyük buluşmasını gerçekleştirdi.

ATAŞEHİR'İN NABZI  İLGEZDİ  DİYE ATIYOR


Ataşehir'i  İstanbul'un en gözde ilçesi haline getiren, ilçede yaşayan tüm vatandaşlara sağlık, sanat, spor ve birçok  faaliyetleri sunan,  Ataşehir'in  Kurucu Başkanı Battal İlgezdi,  binlerce Ataşehirli vatandaşla büyük buluşmasını gerçekleştirdi.

Küçükbakkalköy Prestij Caddesi'nde gerçekleşen buluşmada  STK temsilcileri, muhtarlar, Ataşehirliler ve  parti örgütüyle bir araya gelen İlgezdi'yi coşkulu bir kalabalık karşıladı. İlgezdi'nin  konuşması vatandaşların " Ataşehir el ele İlgezdi'yle zafere" sloganıyla sık sık kesildi.  Ataşehir Belediye Başkanı, CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi'nin  konuşmasının büyük bir bölümünde yılardır İBB tarafından onaylanmayan Ataşehir mahallelerinin imar sorunları yer aldı. 

2019 Yerel Seçimlerin hız aldığı Ataşehir'de İlgezdi'nin buluşmasında ilk konuşmayı CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak yaptı. Altınkaynak  konuşmasında demokrasinin ve ilçede omuz omuza kardeşçe yaşamanın önemine değindi. Hakkı Altınkaynak: "Değerli yol arkadaşlarım, muhtarlarımız, kadınlarımız, kardeşlerimiz hepinizi saygıyla selamlıyorum. 10 yıl önce yine bu zamanlarda yolculuğumuza çıkmıştık. Yine siz Ataşehirlilerle  bu yolculuğu sürdürmeye karar verdik. Hepinizin desteğiyle sosyal demokrasinin  Cumhuriyet Halk Partisi'nin topluma bakışı ve insan odaklı bakış açısıyla  hizmetinizde olan Ataşehir Belediye Başkanımız Sayın  Battal İlgezdi sizlerin iradesiyle yine görevinin başında olmak için, Ataşehir'i sahip olduğu güzelliklerle donatacak. Bundan hiçbir kuşkunuz olmasın. Çünkü, gücümüzü  sizlerden alıyoruz. Bizim temel değerlerimiz var. Biz herkesin barış ve huzur içinde kardeşçe yaşaması için ve kendini güvende hissetmesi için elimizden geleni yapacağız. Dünyanın çeşitli yerlerinde ülkemizde olduğu gibi bir takım sıkıntılar var. Ama demokrasinin gücüyle bu sıkıntıları aşacağı sizlerden aldığımız yetki ve destekle aşacağız. Biz bu topraklarda omuz omuza kardeşçe yaşayacağız. Hepinize saygılarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

  "BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ"

İlgezdi'nin buluşmasına Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti'nin Ataşehir birlikteliğini temsilen İyi Parti Ataşehir İlçe Başkanı Halil İbrahim Özdemir'de katılım gösterdi. Özdemir İyi Parti adına İlgezdi'nin adaylığını kutladı. Özdemir : "Ataşehir'imizin Kurucu Başkanı Sayın Battal İlgezdi'nin yeniden aday olmasını kutluyorum. Birlik ve beraberlik için çıktığımız bu yolda İyi Parti ve CHP Ataşehir birlikteliğinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."dedi.

İyi Parti Ataşehir İlçe Başkanı Halil İbrahim Özdemir'in ardından Battal İlgezdi,  vatandaşların "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları ile karşılandı. İlgezdi: " Sevgili Ataşehirliler 2009'da yoktan var ettiğimiz Ataşehir'i hep beraber kurduk. O zor günlerde bana destek veren  Ak Partililere, Cumhuriyet Halk Partililere, Saadet Partililere, Milliyetçi Hareket Partililere buradan teşekkür ediyorum. Biz bu güzel kenti bugünlere hep beraber getirdik. Eğer sizlerin desteği olmasaydı bugün Ataşehir diye bir yer yoktu.  Biliyorsunuz bir yılı aşkın bir süredir görevimden uzaklaştırıldım.  Ama şunu söylemem gerek benim alnım açık, veremeyecek hiçbir hesabım yok." şeklinde konuştu.

  "ATAŞEHİR ÖZGÜRLÜKLER KENTİ OLDU"
 
Ataşehir'in 10 yıl öncesini değerlendiren Battal İlgezdi Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem'in "Ataşehir 10 yıl önce bıraktığım gibi" söylemi üzerine Ataşehir'de yaptıklarına değindi. Battal İlgezdi: "Bildiğiniz gibi Ataşehir'in 17 mahallesi var. 7mahalle Kadıköy'den, 6 mahalle Ümraniye'den 1 mahalle de Sancaktepe'den geldi. Ben Ataşehir'e geldiğimde Küçükbakkalköy'de pis su ve temiz su bile birbirine karışmıştı. Bu mahallede oturan analarım, bacılarım, kardeşlerim iyi bilirler. Hal böyle iken bir de bana şunu söylüyorlar: 'Ne yapmış?'  Hiçbir şey yapmadıysak adam gibi herkesi birleştirdik. Ataşehir özgürlükler kenti oldu." dedi.

  "ÖYLE BOL KESEDEN ATMAK YOK"

Ataşehir'in Kurucu Başkanı Battal ilgezdi'nin konuşmasını coşkuyla ve tezahüratlarla karşılayan binlerce Ataşehirli, İlgezdi'nin %60 oy farkı ile 31 Mart Yerel Seçimleri kazanacağını söylemesiyle coşkusunu arttırdı.İlgezdi: "Bugün Ataşehir'deki tabloya bakıldığında Ferhatpaşa Mahallesi'ndeki kardeşimle Atatürk Mahallesi'nde oturan kardeşim yan yana yürüdüğü görülüyor. Biz birleşe birleşe kazandık. 2009'da 50 bin oyumuz vardı. Sizler burada olduğunuz müddetçe, bize destek verdiğiniz müddetçe bu seçimi %60 oy farkı  ile kazanacağız. Herkes bunu böyle bilsin. Herkes konuşurken boyuna posuna bakacak ve ona göre konuşacak. Öyle bol keseden atmak yok." açıklamasında bulundu.
 
"FERHATPAŞA'YA 30 BİN METREKARELİK PARK YAPTIM ONDAN DOLAYI YARGILANIYORUM"
 
Özellikle Ferhatpaşa Mahallesi'ne  yaptığı 30 bin metrekarelik parktan dolayı yargılandığını dile getiren Battal İlgezdi; " Ferhatpaşa Mahallesi'nden  bahsediyorlar. Ferhatpaşa'yı 15 yıl önce ben mi yönettim? Ak Parti Belediyeleri yönetmedi mi? Sevgili Ferhatpaşalılar mahallenizde çöpünüz 15 günde 1 defa alınıyordu. Hiçbir şey yapmamışsam her gün sabah akşam çöpünüzü alıyoruz. Mahallenizde asfalt yoktu. Alt yapı yoktu.Ferhatpaşa'ya  250 metre park yaptılar. Onu da 'devlet töreniyle' açtılar. Ferhatpaşa'ya 30 bin metrekarelik park yaptım. Ondan dolayı da yargılanıyorum. Yaptığım parkın adı da Necmettin Erbakan Parkı. Bununla da gurur duyuyorum. Çünkü sevgili hocam Türk siyasetine çok önemli katkılar sunmuştur. Bu ülkeye emeği çoktur.  Ferhatpaşa'ya bir hastane  yaptırdım. Günde en az 100 kişi geliyor ve bedava sağlık hizmeti alıyor. Ataevi kurduk. Binlerce insanımız kurslardan yararlanıyorlar. Ben bunları yaparken siz neden imara müsaade etmediniz? Gelmişler imar çıkaracaklarını söylüyorlar. Her seçimde gelirler. 'Ey Ferhatpaşa oyunu bana ver, kesin imar planını çıkaracağız.' diyorlar. İnanmayın yalan söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

İlgezdi, Ataşehiri'in yıllardır İBB tarafından çıkarılmayan  imarlarının tek çözümünün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerinde vatandaşların CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na oy vererek çözüleceğini söyledi. Battal İlgezdi: "31 Mart Yerel Seçimleri'nin  galibi Ekrem İmamoğlu olacaktır. Beni plandan, imardan vurmak istiyorlar. Madem Ataşehir planlarını çıkarabiliyordunuz,  1/5000'lik yetkileri 1/1000'lik yetkileri sizin elinizde değil mi? Yapsaydınız niye yapmadınız? Her seçimde vaad ediyorsunuz. Sayın Kadir Topbaş geldi ne dedi? Sakın İlgezdi'ye oy vermeyin. Ben geleceğim planları çıkaracağım. Kaç yıl oldu? Tam 10 yıl oldu. Her seçim vaadi imar planı. Ne yaptılar? 1/5000'lik planları Büyükşehir yaptı. Barbaros Yenisahra  1/5000'lik planlarını Büyükşehir yaptı. Biz de1/1000'likleri hazırlayarak  Ak Parti ve CHP meclis üyelerinin oy birliğiyle meclisimizden geçirdik. Plan Büyükşehirde 7 ay kaldı. Planı iptal ettiler. Yazık değil mi Yenisahra'ya Barbaros'a?  Bundan 15 gün önce arkadaşlarımla bir madde ve yasa bulduk. Dedik ki 1/1000'lik planları askıya çıkaralım. Büyükşehirden yazı geldi. 'Siz o planları çıkaramazsınız.' Ben anladım ki bunların plan filan yapmaya niyetleri yok. Evet plan farklı. Ben planı şeffaf yaptım, halkla yaptım, STK'larla yaptım, muhtarlarla yaptım. Hiçbir planı gizli yapmadım. Büyükşehir planları kapalı kapılar ardında yaptı ve bana gönderdi.  Ben Anadolu'dan gelen gariban köylü bir babanın  çocuğuyum. Benim babam Örnek Mahallesi'nden 300 metre arsa almıştı. 40 yıldır bekliyor. Yazıktır, günahtır. 1 yaşındaki  çocuk 40 yaşına geldi. 40 yaşındaki insan 80 yaşına geldi. Planın Ak Partilisi, Cumhuriyet Halk Partilisi olmaz. Vatandaş çoluk  çocuğunun geleceğini imara bağlamış durumda. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'na Ataşehir'de de bana oy verin, planın nasıl 30 günde çıktığını gösterelim. Milleti kandırmak yok. Bu ülkede biz beraber yaşayacağız. Rahmetli Demirel'in bir sözü vardı. Diyordu ki 'Kavga edeceksen, barışmasını da bileceksin' kavga edeceğiz, ama toplumla barışacağız. Ataşehir'de dostluğu, kardeşliği ve sevgiyi oluşturduk.  Bu duygularla 31 Mart akşamı yeniden bir tarih yazmak üzere hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. " şeklinde konuşmasını sonlandırdı.
 
Vatandaşlarla buluşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Binasına geçen Ataşehir Belediye Başkanı, CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi ilçede 3.dönem Ataşehir Belediye Başkan Adaylığını kutlamak için hazırlanan İyi Parti ve CHP'nin amblemleriyle süslenen pastayı kesti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan, hakkında açılan davaların ve iddiaların %90'nın düştüğünü dile getiren İlgezdi,  yasal bir sıkıntının söz konusu olmadığını söyledi. Battal İlgezdi: " Mahkum olduğum davam yok.  Hakkımda iddia edilen dosyalarımın %90'nı düşmüştür. Bir sıkıntı yok. Seçim kampanyamıza devam edip, işimize bakacağız. Burada Alevi, Kürt, Sünni, Çerkez hep beraber yaşıyoruz. Benim anlayışımda insan vardır. Hangi görüşte olursa olsun. Ben iddia ediyorum, seçimin sonucu da güzel olacak." dedi.

"SİYASETİ KİŞİLER ÜZERİNDEN YAPMAYACAĞIMI SÖYLEDİM"
 
Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem'in Ataşehir'de gelinen noktayı eleştirmesi sorusu üzerine Battal İlgezdi " Benim için kişinin kimliği önemli değildir" dedi. İlgezdi: "Benim Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem'e saygım sonsuzdur, meslektaşımdır. Kimse ile şahsi bir derdim yok. Siyaseti kişiler üzerinden yapmayacağımı söyledim.  Ben iddia edilenlere cevap veriyorum. Benim için kişinin kimliği önemli değildir. Ben 1983'de SODEP'i kuran bir partinin genç çocuklarından biriydim. 40 yıldır siyasetin içindeyim. Tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik buralara." diyerek konuşmasını bitirdi.





Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2019, 18:53

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER