Battal İlgezdi, Ataşehir Yerel Basını ile Buluştu

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir yerel basınıyla bir araya gelerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Battal İlgezdi, Ataşehir Yerel Basını ile Buluştu

Battal İlgezdi, Ataşehir Yerel Basını ile Buluştu

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir yerel basınıyla bir araya gelerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi 19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle Ataşehir’in 17 Mahallesinin muhtarıyla bir araya geldiği toplantı sonrası, yerel basın mensuplarıyla sohbet ederek sorularını yanıtladı.

Uzun bir süreden sonra Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile bir araya gelen basın mensupları, kendi gözlemledikleri sorunları Başkan İlgezdi’ye sordular. Gümrük arazisine itiraz etmeyeceğiz Erengazi Gümrüğü'nün Ataşehir’den taşınması ve gümrük arazisinin imara açılması Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle onaylanmış durumda. Bu kararnameye itiraz edecek misiniz sorusuna Başkan İlgezdi, “Hayır etmeyeceğim. Gümrük Ataşehir için kanayan bir yara. Gümrüğün kalkmasını bizde istiyoruz. Buraya yapılacak imar düzenlemesine bir itirazımız olmayacak” dedi.

Prestij Caddesi Prestijlikten çıkmış durumda  Ataşehir Prestij Caddesi’nin içler acısı durumunu hatırlatarak, sokak aralarındaki ve cadde üzerindeki taşların çoğu kırılmış ve yerinden çıkmış durumda. İnsanlar Prestij caddesinde yürümekte sıkıntı çekiyor. Sokak aydınlatmaları yetersiz. Geceleri gönül rahatlığıyla bu cadde de yürüyemiyorsunuz. Ayrıca cadde üzerinde bulunan mağaza ve dükkânlar cadde de ciddi bir işgaliye ye sebebiyet veriyorlar. Bu konuda yaptırımlarınız olacak mı?

Başkan İlgezdi; “Prestij Caddesi Prestijlikten çıkmış durumda. Sokak ve caddedeki taşları kaldırıp asfalt dökmeyi planlıyoruz. Ayrıca caddede ki işgallerle de ayrıca ilgileneceğim” diyerek bu konunun not edilmesini istedi. ( Bizde gazeteci olarak bu konunun takipçisi olacağız)

NOVADA Üniversite oluyor Bir diğer sorumuz Novada AVM’nin içler acısı durumuyla ilgiliydi. Hayalet bir AVM konumunda olan tabelası bile sökülen Novada ne olacak? Burasıyla ilgili planlarınız nelerdir?

Başkan İlgezdi; Novada’nın Boğaziçi Üniversitesi tarafından istendiğini, Belediye’ye ait alanların başka bir yere taşınmasıyla ilgili konularda Üniversite ile anlaşma sağlandığı takdirde buranın Üniversite olacağını söyledi.

Kız öğrenci yurdunun pandemiden dolayı kapatıldığını biliyoruz. Yeni bir yurt açacak mısınız?

Başkan İlgezdi, yurt binası arayışları içinde olduklarını hatta KYK’nın Örnek Mahallesi’nde boşalttığı yurt binasının sahibiyle görüştüklerini, fakat fiyat konusunda anlaşamadıkları için başka yer aradıklarını belirtti. Gazeteci Derya Arslan; İnönü Mahallesinin tüm sokakları ve 19 Mayıs Caddesinin tamamını kapsayan sokak lambaları sabah erken saatlerde sönüyor ve okula giden çocuklar karanlıkta okula gitmekvzorunda kalıyorlar. Bu mahallenin alt yapısını belediye yaptığı için AYEDAŞ sorumluluk kabul etmiyor. Bu konuyu aydınlatır mısınız? Başkan ilgezdi gerekli notları alarak konunun hemen çözülmesini emretti. Başkan İlgezdi basın mensubu arkadaşlarımızın sorularını da yanıtladı.

KENT PARK diğer adıyla ATAPARK’ın yapımı tüm hızıyla sürüyor. Burada ciddi bir yapılaşma var. ATAPARK projeye uygun mu yapılıyor?

Battal İlgezdi; “ATAPARK Projemiz hızlı bir şekilde projeye uygun devam ediyor. Parkın altı komple otopark olacak. Üst tarafı park alanı ve oturma alanları şeklinde olacak” dedi. Personel servisleri Belediye bünyesine alınıyor Personel servislerinin kaldırılmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan İlgezdi; “Personel taşıması yapan firmalar ihale sürecinde yüksek bedel istiyorlar. Belirli firmalar bu işi yaptığı için artık bunlar tekelleşmişler. Şimdi personel taşıma servislerini ve çöp toplama işini Belediye bünyesinde yapma kararı aldım. Çöp toplama işini bünyemize alacağıa Yenisahra'da bulunan çöp kamyonlarının toplandığı alanda bulunan belediyemizin çök kamyonlarını yenisahradan kaldıracağız. o alana kadıköy belediyesinin çöp kamyonlarının kullanmasınısa engelleyeceğiz. Tek bir personel için bazı bölgelere giden servislerimiz var. Bu kişilere mavikart vererek ulaşımlarını sağlayacağız. Böylece bütçe giderinde büyük tasarruf yapacağız”

Yeni imarı çıkacak mahallerimizde inşaat yapacak firmalarla vatandaş arasında belediyemi bünyesinde kuracağımız bir firma ile danışmanlık hizmeti vereceğiz. İnşaat Firmaları ile vatandaş arasında imzalanan tek tip sözleşme çalışması yapıyoruz. Fatandaşların maduriyet yaşamaması için çalışıyoruz.dedi. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER