Ataşehir’de büyük dönüşüme temel atıldı

Ataşehir Şerif Ali Çiftliği Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma törenine katıldı.

Ataşehir’de büyük dönüşüme temel atıldı

Ataşehir Şerif Ali Çiftliği Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma törenine katıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul ziyareti kapsamında dün şehirde 'Ataşehir Şerif Ali Çiftliği Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma törenine katıldı.
Ataşehir'deki bu bölgenin zamanla aldığı göç ve çarpık yapılaşma ile sağlıksız yapı stokunun arttığını hatırlatan Bakan Kurum, projenin İstanbul'un en önemli dönüşüm projelerinden olacağını söyledi. Ataşehir'de 'Şerifali İmar İskan Blokları' olarak bilinen 26 hektarlık alanda 3 etap halinde toplam 1.442 konut, 121 ticari birim üretilerek, sosyal donatılarıyla, alt ve üst yapılarıyla birlikte sağlıklı bir yaşam alanı oluşturulacak. Dün temeli atılan 1. etapta 390 adet bağımsız birim yıkılarak, yerine depreme karşı güvenli, kaliteli, yatay mimari anlayışta 513 adet konut ve 28 ticari birim inşa edilecek. İhale bedeli 152 milyon lira olan 1. etabın 2023 yılı Mayıs ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.
718 konut ve 70 ticari birimden oluşan 2. etap 16 Şubat’ta, 211 konut ve 23 ticari birimden oluşan 3. etap ise 21 Şubat’ta ihale edilecek.
Bakan Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2012’de İstanbul’da başlatılan 'Türkiye’nin Büyük Dönüşüm Hareketi' ile hız kesmeden devam ettiğini belirtirken, "2012’den bugüne, Türkiye’de 1.7 milyon, İstanbul’da 300 bin binamızı yeniledik. Bugün; Gaziosmanpaşa, Kâğıthane, Maltepe, Bağcılar, Güngören, Zeytinburnu, Eyüpsultan, Başakşehir, Beykoz, Beyoğlu Sütlüce, Okmeydanı ve Hacıhüsrev’de; İstanbul’un 39 ilçesinde toplam 140 bin konutun yeni konutun dönüşümü olanca hızıyla
devam ediyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2022, 16:44

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109