Ataşehir’in Genç Sesleri Yarıştı

Ataşehir’in Genç Sesleri Yarıştı

Ataşehir’in Genç Sesleri Yarıştı
Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen okullar arası halk müziği yarışmasında kazananlar belli oldu. İlçedeki pek çok okuldan başvuruların olduğu yarışma; küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere 3 farklı yaş grubunda yapıldı. İlköğretim ve liseler arası halk oyunları ve halk müziği yarışmasının ilk bölümü olan halk müziği yarışmasında küçüklerden 5, yıldızlardan 6 ve gençlerden 7 finalist yer aldı.
 
Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Konferans Salonu'nda gerçekleşen yarışmanın jüri başkanlığını İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölüm Başkanı Erol Parlak'ın yaptığı jüri; halk müziği sanatçıları Cengiz Özkan ve Hüseyin Turan, radyo ses sanatçısı Adile Kurt Karatepe ile Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdür Vekili Gamze Akkuş İlgezdi’den oluştu. Juri üyesi Cengiz Özkan, yarışma sonrası verdiği mini konserle sevenleriyle birlikte oldu.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Başkan yardımcıları Sadık Kayhan ve Abdullah Der, Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Çulha ile çok sayıdaki okuldan öğrenci ve velinin izlediği yarışmada yarışmacıların heyecanlı oldukları dikkat çekerken, yarışmacıların öğrenci arkadaşları da sürekli alkışlarla yarışmacıları destekledi.
 
Üç kategoriden yarışmacıları dinleyen jüri üyelerinin değerlendirmesinin ardından jüri başkanı Dr. Erol Parlak sonuçları açıkladı.  Karar vermekte zorlandıklarını belirten Dr. Parlak tüm yarışmacıları kutladı. Daha sonra konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de, bu kadar güzel ses ve yorumla halk müziğinden örnekler sunan tüm yarışmacıları, aileleri ve öğretmenleri kutladı. Başkan İlgezdi, “Halk müziği bizim, bu çocuklar gençler de bizim. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin Anadolu kültürü ile iç içe büyümeleri, halk müziğinin en güzel örneklerini sergilemeleri bizi gelecek adına umutlu kılıyor” dedi.
 
Yarışmada ilk üç dereceye giren ve mansiyon ödülü kazanan öğrenciler şunlar oldu: 

 Küçükler Kategorisi;
 
1. Zeynep Türkoğlu (Orhan Veli İ.Ö.O)

2. Sude Özdemir (Sait Cordan İ.Ö.O)

3.  Ceren Egemen (Kemal Berktan İ.Ö.O)

 
Yıldızlar Kategorisi;
 
1.Akıncan Sütçü (Hasan Leyli İ.Ö.O.) - Fırat Gümüştan (Kemal Berktan İ.Ö.O.)

2. İrem Demirci (Kemal Berktan İ.Ö.O.)

3.Büşra Uluçay (Ali Fuat Cebesoy İ.Ö.O.)

 
Gençler Kategorisi;
 
1. İrem Yücesaz (Özel Adıgüzel Lisesi)

2. Emrah Balcı (Remzi Bayraktar Lisesi)

3. Şule Konak (Dilek Sabancı Lisesi)

 
Mansiyon Ödülleri;
 
Küçükler Kategorisi;

Can koray ÇALIŞKAN (ÇAĞRIBEY İ.Ö.O.)

Utku İNAL (SAİT CORDAN İ.Ö.O.)

 

Yıldızlar Kategorisi;

Fatma BORA (ÇAĞRIBEY İ.Ö.O.)

Sevil ERDEM (CELAL YARDIMCI İ.Ö.O.)
 

Gençler Kategorisi;

Anıl KAYA (NURİ CINGILLIOĞLU LİSESİ)

Pakize ERGÜL (MUSTAFA KEMAL ANADOLU LİSESİ)

Seda KORKMAZ (NURİ CINGILLIOĞLU LİSESİ)






NEŞAT ERTAŞ HAYATI VE TÜRKÜLERİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER