ATAŞEHİR OTİZMLİ ÇOCUKLARA UMUT OLUYOR

Ataşehirli çocuklar, topladıkları e-atıklarla otizmli kardeşlerinin eğitim hayatına destek oldu.

ATAŞEHİR OTİZMLİ ÇOCUKLARA UMUT OLUYOR

ATAŞEHİR OTİZMLİ ÇOCUKLARA UMUT OLUYOR

Ataşehirli çocuklar, topladıkları e-atıklarla otizmli kardeşlerinin eğitim hayatına destek oldu.

Ataşehir Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne dikkat çekmek için CarrefourSA, Tohum Otizm Vakfı, AGİD ve Exitcom iş birliğiyle Metropol İstanbul AVM’de bir etkinlik düzenledi. Bu özel günde bir araya gelen Ataşehirli çocuklar, topladıkları e-atıklarla otizmli kardeşlerinin eğitim hayatına destek oldu.

Birleşmiş Milletler’in otizmle ilgili toplumsal bir bilinç oluşturmak amacıyla ilan ettiği “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü”nde, birçok kurum ve kuruluş bu özel günde projeler üreterek, etkinlikler düzenliyor.

Bu kapsamda otizmin eksiklik değil, farklılık olduğu anlayışıyla hareket eden Ataşehir Belediyesi de “Otizmin Farkındayız Geri Dönüşümle Yanınızdayız” isimli projesiyle otizmli çocukların eğitim hayatına 4 yıldır katkı sağlamaya devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi ve projenin paydaşlarından CarrefourSA, Tohum Otizm Vakfı, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) ve Exitcom bir araya gelerek Metropol İstanbul AVM CarrefourSA’da Otizm Farkındalık Günü’ne dikkat çekmek için bir etkinlik düzenledi.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Bağdatlıoğu Kartal,  CarrefourSA Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Melis Karatay Ebin, Exitcom Recycling Yerel Yönetimler ve Kamu Projeleri Yöneticisi Esra Satır Tiryaki ve AGİD Çevre Mühendisi Mustafa Çetin de etkinliğe katılan isimler arasındaydı.

Otizmli çocukların daha iyi bir eğitime kavuşabilmesi için düzenlenen etkinlikte Ataşehirli çocuklar, topladıkları elektrikli ve elektronik eşyalarla hem geri dönüşüme hem de otizmli çocukların eğitimlerine destek oldu. Çevresel ve toplumsal fayda sağlamak amacıyla elektronik atık toplama özelinde çalışan bir sosyal girişim olan "Köstebek" ekibi etkinlikte çocuklar için yarışmalar düzenledi. E-atık konulu yarışmada sorulara doğru cevap verip, en fazla puanı toplayan katılımcılara hediye çeki ve sokak hayvanları için mama paketleri hediye edildi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Otizm konusunda hem toplumsal hassasiyeti hem de farkındalığı geliştirmenin mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle her yıl olduğu gibi bu yıl da bugüne özel etkinlikler düzenledik” dedi.

Otizmli kardeşleri için etkinlikte bir araya gelen Ataşehirli çocuklara duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden İlgezdi sözlerine şöyle devam etti: “Otizmli çocukların eğitim yoluyla topluma kazandırmasını sağlamak son derece önemli. Bu nedenle ‘Otizmin Farkındayız, Geri Dönüşümle Yanınızdayız’ sloganıyla dört yıl önce başlattığımız sosyal sorumluluk projemizle hem otizmli çocukların eğitim hayatına destek olduk hem de bugün kadar toplanan yaklaşık 10 ton e-atıkla geri dönüşüme katkı sağladık. Umut ediyorum ki bu projeler daha da büyüyerek gelişir. Otizmle karşı karşıya kalan bireyler için yapılacak her türlü çalışmada yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz.”
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER