Ataşehir LÖSEV’de ilk sertifika töreni

Ataşehir İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan "Tel Bebek Yapım" kursuna katılan kursiyerlere yönelik sertifika töreni düzenlendi.

Ataşehir LÖSEV’de ilk sertifika töreni

Ataşehir LÖSEV’de ilk sertifika töreni

Ataşehir İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan "Tel Bebek Yapım" kursuna katılan kursiyerlere yönelik sertifika töreni düzenlendi.

Ataşehir Atatürk Mahallesinde hizmet vermeye başlayan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Anadolu Yakası Merkez binasında Ataşehir İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan "Tel Bebek Yapım" kursuna katılan kursiyerlere yönelik sertifika töreni düzenlendi.

LÖSEV, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı olarak sayıları 50.000’nin üzerinde çocuk / yetişkin hastası ve onların aileleri, milyonlarca gönüllü üyesi, binlerce destekçi kurum ve kuruluşuyla kocaman bir aile. Kurulduğu günden bu güne dek lösemi ve kanser hastası çocuklarımıza ücretsiz tedavi ve eğitim hizmetlerinin yanı sıra ailelerine maddi manevi destekleri aralıksız sürdürüyor. LÖSEV olarak, yıllar önce lösemili çocukların fedakâr anneleri için açılan Anne Uğraş Atölyesi Ataşehir Şubesin de faaliyete başladı. Atölyede çalışan lösemili çocukların anneleri, bez bebekler, rengârenk çantalar, yastıklar üretiyor ve ürünlerin satışından elde edilen kaynak çocukların tedavilerine aktarılıyor. Bugün bir marka haline gelen ürünlerin internet üzerinden de satışı yapılıyor. LÖSEV Ataşehir Şubesinde yapılan sertifika törenine, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saffet Yılmaz, Müdür Yardımcıları Ayşegül Şen, Emine Demiröz, Fatma Aşnaz, LÖSEV Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön, LÖSEV Atölyeler Sorumlusu Yeliz Turgut, LÖSEV İstanbul İl Koordinatör Yardımcısı Ayşe Ertuğrul, LÖSEV İstanbul Halkla ilişkiler Sorumlusu Neslihan Çelik,  Tel Bebek Yapım kursu öğretmeni Ayşe Çaycı ile kursiyerler katıldı.

LÖSEV DÜKKANDAKİ BİRÇOK ÜRÜN ANNELER TARAFINDAN ÜRETİLİYOR

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday ve diğer katılımcılar LÖSEV'in çalışmaları hakkında LÖSEV Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön'den bilgi aldı. LÖSEV Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön, "Lösemili çocukları tedavisine yönelik hizmet vermek üzere 1998 yılında kurulduğunu ve bugün 23 yaşında olan bir vakıf olarak hizmet verdiğini belirtti. LÖSEV bünyesinde, Lösemili Çocuklar Okulu, Lösemili Çocuklar Köyü kurduklarını belirtti. Bu köyde üretim atölyesi, tarım alanları ve hayvanlar var. LÖSEV olarak lösemili çocuklar ve kanser hastalarını değil, tüm Türkiye’yi lösemi, kanser ve korunma yolları konularında bilinçlendirdiklerini, köklü çözümler yaratmayı, toplumsal ve kalıcı hizmetler vermeyi sürdürdüklerini vurguladı. Zuhal Ön; “2015 yılında ise “insanlık ölmesin, insanlar da ölmesin” diyerek Avrupa’nın ilk, ülkemizin en donanımlı Lösemili Çocuklar Kenti ve multidispliner hastanesi LÖSANTE’yi ülkemize kazandırdık. LÖSEV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyet Üyeleri hiç bir ücret-harcırah-yolluk-huzur hakkı vb. almayız. Amacımız sadece lösemili çocukların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için gönüllü bir şekilde dürüstçe ve tüm enerjimizle çalışıyoruz. İstanbul'da Levent ve Ataşehir'de hizmet veriyoruz. Ataşehir'de ki bu binamızı yeniden inşa ederek gönüllülerimizle lösemili çocuklarımıza daha fazla yardımcı olacağız. Toplam Ataşehir dahil 9 yerde ofisimiz var. Çocukları tedavi gören anneler aynı acıları yaşıyorlar ve aynı tedavi sürecini yaşıyorlar. Bu yüzden tedavi sürecinde annelere nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündük ve bu şekilde başladık. LÖSEV dükkânlarında satılan ürünlerin tamamı tedavi gören annelerimiz tarafından yapılmaktadır" dedi. HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ Sertifika töreni öncesinde katılımcılar "Tel Bebek Yapım" atölyesinde incelemelerde ve kursiyerlerle sohbet etme imkânı buldu. Kursiyerler kendilerini tek tek tanıttı. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday sertifika töreninde, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak LÖSEV ve Ataşehir İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğine yönelik el sanatları ve diğer alanlarda ortak kursların açılması konusunda her türlü destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

 72 SAATLİK EĞİTİMLE HEM SERTİFİKA ALIYOR HEMDE EKONOMİK DESTEKLENİYORLAR "

Tel Bebek Yapım" kursuna katılan ve 72 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verilirken, eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlerin LÖSEV bünyesinde hizmet veren Lösev Dükkân bünyesinde satışı yapılan ürünlerin üretimlerinde istihdam edilecekleri ve böylelikle aile ekonomisine katkı sağlanacağı öğrenildi. Törenin ardından LÖSEV İşbirliği ile açılan "Tel Bebek Yapım" kursunda hazırlanmış olan örnek çalışmalar Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday ve Ataşehir İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saffet Yılmaz'a kurs öğretmeni Ayşe Çaycı tarafından hediye edildi.

ATAŞEHİR'DEKİ LÖSEV DÜKKANI HİZMETE AÇILDI

Sertifika töreni sonrasında katılımcılar LÖSEV Dükkanı gezerek,  https://www.lsvdukkan.com'ın Ataşehir'deki üretim alanlarını ve merkez mağazasında ki reyonlarda LÖSEV bünyesinde üretilen Doğal Ürün, Tekstil, Seramik, Davetiyelik ve Kırtasiye ürünlerini incelediler.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER