Ataşehir'den fay hattı geçiyor mu

Ataşehir deprem risk raporu: İstanbul Ataşehir'den fay hattı geçiyor mu, deprem bölgesi mi?

Ataşehir'den fay hattı geçiyor mu

Ataşehir'den fay hattı geçiyor mu


Ataşehir deprem risk raporu: İstanbul Ataşehir'den fay hattı geçiyor mu, deprem bölgesi mi?


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerde olası deprem senaryolarını değerlendirdi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliği ile 39 ilçe için olası depremde risk ve hasar tahminleri kitapçığı hazırladı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından deprem risk raporları gündemde yer alıyor. İBB tarafından hazırlanan deprem risk kitaçığı da İstanbullular tarafından araştırılıyor. 2019 verileri kullanılarak hazırlanan raporda ilçe ilçe risk tahminleri yer alıyor. Ataşehir'de yaşayan vatandaşlar bölgelerindeki deprem risk haritasını ve olası İstanbul depreminde yaşadıkları bölgedeki durumu merak ediyorlar. Peki Ataşehir'den fay

hattı geçiyor mu, deprem bölgesi mi?


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliği ile 39 ilçe için olası depremde risk ve hasar tahminleri kitapçığı hazırladı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından deprem risk raporları gündemde yer alıyor. İBB tarafından hazırlanan deprem risk kitaçığı da İstanbullular tarafından araştırılıyor. 2019 verileri kullanılarak hazırlanan raporda ilçe ilçe risk tahminleri yer alıyor. Merak edilen ilçelerden biri de Ataşehir.


“İstanbul İli Ataşehir İlçesi Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı”, Ataşehir ilçesine ait deprem tehlike analizlerini, kentsel üstyapı ve altyapı unsurlarının kayıp tahminlerini sunmak amacıyla “İstanbul İli Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi (2019)” verileri kullanılarak, 2020 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü tarafından (DEZİM) hazırlandı.


İBB OLASI DEPREM RİSK TAHMİNLERİ KİTAPÇIĞI


İBB olası deprem kayıpları tahminleri kitapçığında ilçe ilçe analizler ve haritalar yer alıyor. Ayrıca meydana gelebilecek bir depremde binaların hasar durum sayı tahminlerine de yer verildi.

Kitapçıkta oluşabilecek hasarlı bina sayısı tahminlerinin yanı sıra alt yapı sistem hasar tahmin analizlari ve yol durumuyla ilgili de tahminler yer alıyor.

ATAŞEHİR DEPREM RİSK TAHMİN RAPORU İÇİN TIKLAYIN

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2023, 13:09

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER