Ataşehir'de İmar ve İskan Blokları yıkılaca

Ataşehir’de bulunan 1072 dairelik İmar ve İskan Blokları kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilecek.

Ataşehir'de İmar ve İskan Blokları yıkılaca
Ataşehir'de İmar ve İskan Blokları yıkılaca

Ataşehir’de bulunan 1072 dairelik İmar ve İskan Blokları kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilecek.

Ataşehir’de bulunan İmar ve İskan Blokları'da 1072 ev yıkılacak

Ataşehir İmar ve İskan Bloklarında yaşayan vatandaşlara inşaat süreci boyunca kira yardımı yapılacak. AK Parti Ataşehir adayı İsmail Erdem, TOKİ ve bakanlık ile yaptıkları görüşmeler sonucunda mutlu sona ulaştıklarını açıkladı.

Ataşehir’de yıllardır vatandaşın çilesi haline gelen İmar ve İskan Bloklarının yıkılması için adım atıldı. İstanbul’da olası deprem riskine karşı yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan 1072 konut için AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem harekete geçti. Erdem’in TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda binaların yıkılmasına ve yenilerinin yapılmasına karar verildi. Erdem süreç hakkında bilgi verdi.



DEPREME DAYANIKSIZ OLARAK İNŞA EDİLMİŞ


Blokların mimarı ve deprem riski açısından son derece güvensiz olduklarını söyleyen İsmail Erdem, “Binalar zamanında depreme dayanıksız olarak inşa edilmiş. 29 Aralık tarihinden itibaren adaylığımız açıklanmasının ardından Ataşehir’e geldik. Ataşehir’in fotoğrafını çektiğimizde burada mülkiyet problemi olan bölgeleri tespit ettik. Ataşehir’in kanayan yaralarından birinin İmar ve İskan Blokları olduğunu öğrendik. İmar ve İskan Blokları Dernek yönetimi ile bir araya gelerek kendilerinden bilgi aldık” şeklinde konuştu.

 YILLARCA  BİZİ OYALADILAR

30 yıldır İmar ve İskan Blokları’nda ikâmet ettiğini söyleyen Nurten Özer, CHP’li Ataşehir Belediyesinin kendilerine sürekli oyaladıklarını ve depremde binalarının yıkılma riskine karşı yaşadıklarını söyledi. AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem’in daha göreve gelmeden sorunlara kalıcı çözümler ürettiğini vurgulayan Özer, “Yeni ve güvenli evlerimize kavuşmak için gün sayıyoruz. CHP yönetimi bizim sorunlarımızla dertlenmedi. Binamız çökecek mi korkusuyla yıllarca yaşadık” dedi.

İmar ve İskan Blokları’nda ouranla 140 m2 daire alacaklar

1072 dairelik İmar ve İskan Blokları’nın kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilme kararıyla ilgili, gelinen süreçte arabulucu rolü sütlendiklerini ifade eden AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, “İmzaların tamamlanmasının ardından binalar boşaltılarak yıkılacak. 140 metrekare bürüt daire üzerinden yaşam standardı yüksek konutlara Ataşehirli komşularımız kavuşmuş olacak. Üzerimize düşen görevi yerine getirdik bundan sonraki süreçte de TOKİ ile dirsek temasında olmayı sürdüreceğiz. Gelinebilecek en iyi noktaya geldik. Çünkü bölge halkı bu konudan oldukça rahatsızdı” şeklinde konuştu.

20 günde imzalar atıldı

Erdem, “Belediye meclis üyelerimizle buluştuk ve kendileri son yapılan çalışmaları bizlere özetledi. Yapılan istişareler sonucunda TOKİ Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdik. İstanbul’a vuracak depremde ilk yıkılacak binaların başında İmar ve İskan Blokları gelmekteydi. Bakanlıklarımızla birlikte yaptığımız görüşmelerde de olumlu sonuçlara vardık. Bakanlık talimatıyla resmi süreç başlatıldı. 20 gün içerisinde ciddi bir çalışmayla birlikte konut sahipleri ile TOKİ arasında imzalar atıldı” dedi.



Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2019, 10:11

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER