Ataşehir Belediyesi'ne grev kararı asıldı

Genel-İş Sendikası ile Ataşehir belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, belediye binası girişine grev kararı asıldı.

Ataşehir Belediyesi'ne grev kararı asıldı
 Ataşehir Belediyesi'ne grev kararı asıldı

Genel-İş Sendikası ile Ataşehir  belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, belediye binası girişine grev kararı asıldı.


"İşçi yıllardır kayıplar yaşıyor, geçinemiyor, enflasyonun altında eziliyor"
Genel-İş Sendikası ile İstanbul'un Ataşehir ilçesinin belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, belediye binası girişine grev kararı asıldı.

Belediye önünde toplanan, aralarında Kadıköy, Maltepe, Kartal ve Ataşehir Belediyesi çalışanlarının da bulunduğu Genel-İş üyesi işçiler, sloganlar attı.

Diken sitesinin haberine göre DİSK/Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, taleplerinin 'insancıl ve karşılanabilir' olduğunu ifade ederek Kadıköy Belediyesi'nde sekiz ay süren toplu sözleşme sürecini de şeffaf bir şekilde yürüttüklerini anlattı.

Kadıköy'de toplu sözleşmedeki 81 maddeden 70'ini işçilerin onayıyla kazanımla sonuçlandırdıklarını vurgulayan Arıkan, greve ise 2 bin 300 çalışandan 2 bininin katıldığını bildirdi.

"İşçi yıllardır kayıplar yaşıyor, geçinemiyor, enflasyonun altında eziliyor"
Türkiye'ye örnek bir grev yaptıklarını savunan Arıkan, "Bizi bölmeye çalışanları bir kenara iterek, koltuk derdinde olanları bir kenara iterek Kadıköy işçisi aslanlar gibi dik durmuştur. Onlara selam yolluyorum" ifadelerini kullandı.

"Buradan tekrar sesleniyorum Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye, belediye yönetimine, bakın işçi yıllardır kayıplar yaşıyor, geçinemiyor. Enflasyonun altında eziliyor. Bu sözleşme ile bütün sorunları çözeceğimiz iddiasında değiliz, işçinin de böyle bir beklentisi yok ama Ataşehir'e yakışır bir sözleşme örneği sergileyelim, işçinin taleplerini görerek, ücretsel maddeleri bir an önce görüşelim, kalan altı iş günü süresinde gelin bu sözleşmeyi bitirelim."

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109