Ataşehir Belediye Meclisinin Gündemi ATABEL oldu

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı son toplantısında Meclisin gündemi atabel oldu.

Ataşehir Belediye Meclisinin Gündemi ATABEL oldu

Ataşehir Belediye Meclisinin Gündemi ATABEL oldu

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı son toplantısında Meclisin gündemi atabel oldu.

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı son toplantısında Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan Başkanlığında toplanarak gündemdeki raporları görüştü.

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı son toplantısında komisyonlardan gelen 13 raporu görüşerek karara başladı. Gündem maddelerine geçmeden önce yapılan gündem dışı konuşmalarda atabel ön plana çıktı.

“OLASI BİR YANLIŞ DANIŞMANLIKTA BELEDİYE İLE VATANDAŞ KARŞI KARŞIYA GELEBİLİR”

Gündemde bulunan 13 raporun görüşülmesine geçmeden önce gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis üyesi Haluk Sadıkoğlu, Yenisahra ve Barbaros Mahallelerin İmarı ile ilgili şunları söyledi: “ Yenisahra ve Barbaros mahallesinde imar planları netleşti. Orada yavaş yavaş kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor. ATABEL Şirketi danışmanlık karşılığında yüzde 1 hak sahibi ve yüzde 1 müteahhitlerden hak talep ediyor. Belediye şirketinin bu konuda yeterli yetkisi var mıdır? Olası bir yanlış danışmanlıkta belediye ile vatandaş karşı karşıya gelebilir. Ayrıca belediye şirketi yönetimlere talip olması oldukça yanlış. Atabel yönetimini aldığı sitelerde yarın öbür gün vatandaşlara icra takibi mi gönderecek. Belediyemiz vatandaşlarımızın haklarını gözetmesi önemli olacaktır.

” “TALEP ÜZERİNE ŞİRKETİMİZ OLASI BİR RİSKİ KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYOR”

AK Parti sözcüsü Haluk Sadıkoğlu’nun bu iddialarına cevap veren CHP Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan; “Belediye kendi isteği ile değil, talep üzerine bir adada böyle bir çalışma yapıyor. Bu talep vatandaşlardan ve müteahhitlerden geldi.  Belediyeden böyle bir talep olunca şirketimiz orda riski kaldırmak için çalışıyor. Orada inşaatların çabucak başlaması için çaba sarf ediyoruz” dedi.

BAYRAM VAROL ADA BAZINDA “3/2 UZLAŞI VAR”

AK parti Meclis Üyesi Bayram Varol, Yenisahra - Barbaros mahallesinde toplam 44 tane toplulaştırma adasından 24 tanesinde 3/2 uzlaşı var diyerek; “ Halkımızın biran önce arsalarının dönüşümünü görmek istiyor. Belediyemizden beklentisi bir an önce, dönüşümü hızlandırması ve sorunları çözmek için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Vatandaşlar artık çözüm üretilmesini bekliyor” şeklinde ifadeler kullandı.

“YENİSAHRA MAHALLESİ'NDE 3/2 ADA BAZINDA ANLAŞMA YAPAN YOK”

Bu iddialar üzerine Sadık Semih Kayhan AK Parti Meclis Üyesi Bayram Varol’a tepki göstererek bilmeden konuşma. Gel bize sor bizde belgeleriyle sana izah edelim ondan sonra konuşacaksan konuş diyerek Yenisahra Mahallesi'nde 3/2 ada bazında anlaşma yapan yok. Bakanlığın riskli alan ilan etmesi gerekiyor” diye konuştu.

“KİPTAŞ HİÇ BİR ŞİRKETİN ANLAŞMA YAPMADIĞI ADAYA GİRMEK İSTİYOR”

MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya, müşavirlik hizmeti veren Atabel şirketinin yaptığı girişimi başarılı buluyorum. Kiptaş, TOKİ aracılığıyla dönüşümü hızlandırmak gerekiyor önerisi üzerine   Sadik Semih Kayhan: Kiptaş hiç bir anlaşmanın olmadığı adaya girmek istemediği için olumlu sonuçlanmadı. Bu konuda bakanlık nezdinde de girişimlerimiz oldu ama henüz bir sonuca varamadık dedi. Gündem dışı konuşmaların ardından 5-6 ve 11’inci maddeler oyçokluğuyla, diğer maddeler oybirliği ile komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi. Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından 1. Başkan Vekili Kudret Arslan  03.10.2022 Pazartesi saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.  

ATABEL A.Ş.
Atabel A.Ş. 26 ŞUBAT 2015 tarihinde %100 Sermayesi Ataşehir Belediyesi tarafından kurulmuştur.

Faaliyetler
Kentsel Dönüşüm
Geri Dönüşüm
Reklam Panoları

Barbaros Mahallesi Barbaros Caddesi No. 229/2  Ataşehir/İSTANBUL

https://www.atasehiratabel.com.tr/

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2022, 14:51

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER