Ataşehir 15 Temmuz Şehidini Unutmadı

15 Temmuz Şehidit Akın Sertçelik darbe girişiminin 3.Yıl dönümünde Ümraniye'deki mezarı başında anıldı.

Ataşehir 15 Temmuz Şehidini  Unutmadı
 Ataşehir 15 Temmuz Şehidini  Unutmadı

15 Temmuz Şehidit Akın Sertçelik darbe girişiminin 3.Yıl dönümünde Ümraniye'deki mezarı başında anıldı.

15 Temmuz gecesi FETÖ askerlerinin darbe girişimine karşı Boğaziçi Köprüsü’ne tek başına giderek direnen 2 çocuk babası 41 yaşındaki Akın Sertçelik, 2004 yılından bu yana taksi şoförlüğü yapıyordu. Köprü de şehit olan demokrasi şehidi Akın Sertçelik ’in cenazesi kimsesiz ve sahibi bulunamayan cenazelerin gönderildiği Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’nda bulundu.

16 Temmuz günü şehit olan Akın Sertçelik ‘in naaşı Ümraniye'de bulunan Ihlamurkuyu Mezarlığı'na defnedilirken, bu yıl 15 Temmuz darbe girişiminin 3.Yıl dönümünde Ümraniye'deki mezarı başında anıldı.

Ataşehir Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğünce yapılan anma programına Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, Ataşehir Mülki ve İdari Amirleri, Akın Sertçelik ‘in annesi Ayşe, Babası Mustafa Sertçelik ‘in yanı sıra AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zakir Şahin'in yanı sıra okul müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Her yıl bakımı yapılan mezarın bu yılda Ataşehir Kaymakamlığı tarafından bakımı yapılarak kabrine çiçekler ekildi.
 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kapsamında Demokrasi Şehidi Akın Sertçelik 3. Ölüm yıldönümünde Ataşehir Kaymakamlığının düzenlediği anma töreninde kabri başında Kur'an-ı Kerim ve dualar okunarak anıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2019, 16:25

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER