AKUT’TAN ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

AKUT Arama Kurtarma Derneği olarak Ataşehir Belediye başkanı Battal İlgezdi ve çalışanlarına, AKOM yetkililerine teşekkür ederiz.

AKUT’TAN ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
AKUT’TAN ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

AKUT Arama Kurtarma Derneği olarak Ataşehir Belediye başkanı Battal İlgezdi ve  çalışanlarına, AKOM yetkililerine teşekkür ederiz.
AKUT Arama Kurtarma Derneği olarak, 30 Ekim 2020 Cuma günü Saat 14:51’de gerçekleşen Ege Depremi’nde 18 ekibimizden 268 gönüllü ve 3 arama köpeğimiz ile görev yaptık. 9 kişinin ve 4 hayvanın canlı, 10 kişinin de cansız bedenlerinin enkazlardan çıkarılmasına yardımcı olduk. 
Yıllardır dirsek temasında çalıştığımız, hiçbir zaman bizden desteğini esirgemeyen Ataşehir Belediyesi ve değerli çalışanları; Ege Depremi’nin hemen ardından bizleri yalnız bırakmayarak, İstanbul ekibinden gönüllülerimizin ve tüm lojistik malzemelerimizin İzmir’e ulaşmasını sağladı. İzmir’de 6 gün boyunca devam eden arama-kurtarma çalışmalarımız sırasında araçları ve personelleriyle sahadaki ekibimizin ihtiyacı olan tüm lojistik desteği karşıladı.
Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak İstanbul’a dönüş yapan ekibimiz, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Deniz Kutlu ve AKOM Büro Sorumlusu Sayın Dilek Aral tarafından karşılandı. Karşılama sonrasında yapılan görüşmede, operasyonel süreç ve sahadaki durum üzerine konuşuldu. Bugüne kadar yürüttüğümüz protokol kapsamındaki iş birliğimizi arttıracak yeni projeler üzerine görüşüldü.
Operasyona çıkış anımız itibariyle bizlerden desteğini esirgemeyen başta Ataşehir Belediyesi Başkanı Sayın Battal İlgezdi olmak üzere Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Deniz Kutlu ile birlikte tüm Fen İşleri Müdürlüğü ve AKOM yetkililerine teşekkür ederiz.
Misyonumuz gereği tamamen gönüllülük esası ile amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşım sürdürerek, kurulduğumuz 1996 yılından bu yana, yönetim organlarımız, ekiplerimiz, birimlerimiz ve her bir gönüllümüz ile ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan afet ve acil durumlarda arama-kurtarma çalışmalarını yürüttük ve yürütmeye de devam ediyoruz.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER