ABDULLAH DER; “YETKİ VERİN 6 AYDA İMARI SORUNUNU ÇÖZELİM”

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Ataşehirliler yetki verirse, 6 ayda Ataşehirin imar sorununu çözeriz.

ABDULLAH DER; “YETKİ VERİN 6 AYDA İMARI SORUNUNU ÇÖZELİM”
 ABDULLAH DER; “YETKİ VERİN 6 AYDA İMARI SORUNUNU ÇÖZELİM”


Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Ataşehirliler yetki verirse, 6 ayda Ataşehirin imar sorununu çözeriz.




Bir türlü Büyükşehir’den çıkmayan Ataşehir’in İmar Planları ilgili gazetemize konuşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der; 2009 yılında göreve geldiklerinde imar yetkisinin ilçe belediyelerinden alındığını söyleyerek; “İstanbul’u CHP’ye verin 9,5 yıldır çıkmayan Ataşehir’in imar planlarını 6 ayda çıkartalım” dedi.
Ak Parti’nin İmar Planlarını siyasete alet ettiğini ve bir seçim yatırımı olarak gördüklerini, onun için her defasında çeşitli bahaneler uydurarak planları çıkartmadıklarını iddiasını ileri süren Ataşehir Belediye Bakan Yardımcısı Abdullah Der,  Ataşehir’de 2 büyük arazi ile ilgili İmar Planının 15 günde çıkartıldığını, Kurbağalı Dere’nin istikametinin bile değiştirildiğini iddia etti.
 
Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti Ataşehir yöneticileriyle meclis üyelerinin her defasında çıkacağını söyledikleri halde bir türlü neticelenmeyen İmar Planları ile ilgili gazetemiz aracılığıyla şu açıklamayı yaptı.
 
“BÜYÜKŞEHİR’İN ÖNÜNDE 5 BİN KİŞİYLE EYLEM YAPARAK VATANDAŞIN HAKKINI İSTEDİK”
 
Ataşehir Mahallerinin İmar planlarının önemli olduğunu, Ataşehir’de siyaset yapan Ak Partililere ve CHP’lilere sorulması gerektiğini söyleyen Der; “2009’da ilçe belediyelerinin yetkilerinin alınması sonrasında Ataşehir’in imarının çıkarılması için verdiğimiz sözle ilgili Ataşehirlilerle diyalog kurarak İmar Planı Yetkisi verilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önüne 5 bin kişiyle eylem yaptık. Vatandaşın hakkı olan İmarı istedik. Dedik ki; vatandaşın imarlarını verin. Vatandaş Anadolu’dan gelmiş bir arsa almış üzerine ev yapmış. Gecekondu olmasına rağmen 30, 40, 50 yıldır her türlü hakka sahip olmuş. Bunların imar haklarını verin de insanlar yerlerini yapsınlar rahat etsinler. Bunu söyledik mi? Sizler de şahit oldunuz. Büyükşehir’den bunu istediğimizi biliyorsunuz. Ama ne hikmetse, 9,5 yıl oldu henüz hiçbir mahallede bir metre yeri bile imara açmadılar. 1/5 binlik imar planlarını yapmadılar. Ak Parti ve İBB’in İmar planı ile ilgili girişimlerini seçim yatırımı olarak görüyoruz. Şimdi seçim yaklaştı. Bu ay çıkacak, önümüzdeki ay çıkacak derken seçimlere 5 ay kaldı henüz daha imar çıkmış değil. Şimdi vatandaşın oyunu almak amacıyla seçi yatırımı yapıyorlar. Önümüzdeki dönemde çıkar mı, çıkmaz mı? O da belli değil… Vatandaş Büyükşehir’e gidiyor. Yetki bizde değil, ilçe belediyesinde diyorlar. Mahalle muhtarları, ileri gelenleri defalarca Büyükşehir’e gittiler. Büyükşehir bize gönderdi. Biz vatandaşa doğrusunu söylüyoruz. Yetki bizde değil Büyükşehir’in diyoruz” dedi.
 
“ŞİMDİ DOĞRUYU SÖYLEYEREK YETKİNİN KENDİLERİNDE OLDUĞUNU SÖYLEDİLER”
 
En son YEDPA’da yapılan toplantıda Büyükşehir’in YEDPA Başkanı ve muhtarlara imar planı yapma yetkisinin ilçe belediyesinde olmadığını, yetkinin kendilerinde olduğunu, Ataşehir Belediyesi yetkilileri ile görüştüklerini, en kısa zamanda çözeceklerini söylediklerini belirten Abdullah Der; “Şimdi doğruyu buldular. Doğrusu da buydu zaten. Yekinin kendilerinde olduğunu söylediler. Birlikte çözeceklerini söylemişler. Ben buna inanıyor muyum? İnanmıyorum… Çözecekler mi? Çözmeyecekler. Seçim yatırımı yapıyorlar. Yenisahra’nın alt tarafında Kurbağalı Dere kenarında 2 işadamına ait büyük arazilerin 15 gün içerisinde Ataşehir Belediyesi’nin de haberi olmadan imara açtılar. Bununla da uygulamanın, yetkinin kimde olduğunu gösterdiler. Bölgedeki yeşil alanları imara açıp; bir özel hastaneye satışını yapıyorlar” iddiasında bulundu.
 
“KURBAĞALI DERE’NİN İSİTKAMETİ DE DEĞİŞTİRİLDİ”
 
Kurbağalı Dere’nin istikametinin de değiştirildiğini iddia eden Abdullah Der; “Yetmemiş gibi; bölgede derenin istikametini değiştiriyorlar. Bu Allah’a reva mı? Sen 13 tane mahallenin imarını bu güne kadar çözmeyeceksin. O araziyi imara açacaksın, kendilerine yakın bir hastane sahibine peşkeşi çekeceksin. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bu hangi vicdana sığar” diyerek sitemde bulundu.
  
“İSTANBUL’DA CHP’YE OY VERİN, 6 AYDA İMARIN NASIL ÇIKARILDIĞINI GÖRÜN”
 
Ataşehirliler yetki verirse, 6 ayda imar sorununu çözeceklerini söyleyen Abdullah Der; “Ataşehir’de imar sorunu çözülmeyen mahallelerde yaşayan vatandaşlarıma sesleniyorum. Bunlar yalan söylüyorlar. Sizleri kandırıyorlar. Zaman geldi, artık her şey sizin elinizde. 5 ay sora önümüzde bir seçim var. Bu saatten sonra size imar verseler ne olur. Şu anda müteahhitler batıyor. Belki de yerleriniz elinizden gidecek. Bağlayıcı sözleşmeler yapılmış. Gelin İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayına oy verin. Bu güne kadar 9,5 yıldır çıkarılmayan imarı,  6 ayda nasıl çıkarıldığını görün. CHP halkın partisidir. Sizin partinizdir. Vatandaşın partisidir” diyerek destek verin, imarı çözelim iddiasını yeniledi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER