15 Temmuz Darbe girişimi Ataşehir’de lanetlendi

15 Temmuz'un 1.yıl dönümü kapsamında AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen anma etkinliğinde darbeciler lanetlendi.

15 Temmuz Darbe girişimi Ataşehir’de lanetlendi
15 Temmuz Darbe girişimi Ataşehir’de lanetlendi

15 Temmuz'un  1.yıl dönümü kapsamında AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen anma etkinliğinde darbeciler lanetlendi.

 AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı binası önünde geçtiğimiz yıl hain FETÖ Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin 1. yıl dönümü kapsamında AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen anma etkinliği kapsamında demokrasi nöbeti düzenlendi.


Anma etkinlikleri kapsamında Ataşehir Kaymakamlığı Küçükbakkalköy Prestij Cadde’de anı defteri köşesi açılarak vatandaşlar duygularını yazarken, vatandaşları bilgilendirmek amaçlı led ekranlar konularak 15 Temmuz gecesine dair video gösterimi yapıldı ve vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı.


Demokrasi nöbeti ve anma etkinliği programına Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Altuğ Karataş, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim YAĞCI, AK Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Sinan Ayrancı,  AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Av. Neslihan Yurtdagül, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasin Görgülü,  İlçe Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum’un yanısıra STK Temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.




Şehitleri anma programı kapsamında Kur’an-ı Kerim tilaveti dinlendi,


 Kur’an-ı Kerim tilaveti  ardından İstiklal Marşı okundu.


Av. Mustafa Naim YAĞCI yaptığı konuşmasında; “Burada bir anma gecesi düzenliyoruz, çünkü o geceyi biz burda yaşadık. 15 Temmuz 2016 günü tam bu saatlerde darbe girişimin haberini aldık. İlk başlarda neler olduğunu anlayamadığımız adını konduramadığımız, hatta bu saatte ve bu zamanda darbe olmaz, böyle bir girişim olmaz diyerek buradaydık. O gece İl Başkan Yardımcımız, Milletvekilimiz olmak üzere hep beraber buradaydık ve burada toplandık. Gecenin ilerleyen saatleri ile birlikte ihanet girişiminin ne kadar ciddi bir yapılanma ile milletin verdiği vergiler ile maaş alması, milletin verdiği vatan için giydikleri üniformaların altında, milletin silahını halkımıza korkusuzca kurşun sıktığını ve milletimizin iradesine sahip çıktığı anda da artık hırsını alamayıp tanklarla, tüfeklerle, uçak ve helikopterlerle milletimize saldırdıklarını gördük.  Ancak milletimizin iradesine sahip çıkması, hainlere fırsat vermemesi tarihi destanın 1.yılında tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Milyonların inanarak zaferle taçlandırdığı o geceyi ihaneti ve ihanet edenleri asla unutmayacağız. Ama 15 Temmuz Gecesi’nin kahramanlarını da her daim saygı ve rahmetle anacağız. Onların bize emaneti olan bu toprakların bilinci ile yaşayacağız ve her zamanda bu duyguyu yaşayacağız. Bu ülke yeniden kurtarılarak şehitlerimizce bizlere emanet edildi ve bizlerde o emaneti en iyi şekilde koruyacağız. Onların yakınlarına ve ailelerine en iyi şekilde bakacağız. Bugün ve yarın zaferimizi aynı duygu ile en iyi şekilde dünya’ya göstereceğiz. Başta 15 Temmuz Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.






İl Yönetim Kurulu üyesi Altuğ Karataş; “15 Temmuz gecesi Ataşehir’de, Kısıklı’da, Köprü’de, Esenler’de sıkılan kurşunlara rağmen milletimizin dimdik duruşu ile tarihe altın harflerle yazılan destanın yani “Bayrak İnmez, Ezan Dinmez” diyerek büyük mücadele ile kahramanlık örneği gösterdiler. Allah’a şükürler olsun ki, Ömer Halisdemir gibi kahramanlarımız ile bizler ihanetçilere karşı asla yenilmeyeceğiz. Rabbim hainlere fırsat vermesin diyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.


Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş ve İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım günün anlamına ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşırken, ilkokul öğrencisinin bayrak şiirini seslendirmesinin yanısıra bazı vatandaşlarda yazdıkları şiirlerle gelen vatandaşlara duygularını aktardılar.
AK Parti Ataşehir teşkilatı tarafından 15 Temmuz Şehitleri için helva dağıtıldı. 


Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 21:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER