Umre Fiyatları ve Fiyatları Belirleyen Kriterler

Umre fiyatlarını belirleyen unsurlardan bahsedecek olursak umre ücretine dahil olan hizmetler şöyledir.

Umre Fiyatları ve Fiyatları Belirleyen Kriterler

Umre gidiş dönüş uçak bileti, Mekke ve Medine otel konaklamaları ve yemekler, vize işlemleri, transferler ve ziyaret yerlerinin gezilmesi, TÜRSAB hizmet bedeli, Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Kimlik kartı, seyahat sigortası ve rehberlik hizmetleri gibi başlıca kalemler neticesinde umre turu fiyatı belirlenir.
 

Umre tur fiyatını ekstra isteklerin dışında en çok etkileyen unsur oteldir. Umre ziyareti boyunca konaklanan otellerin Harem-i Şerife yakınlığı, uzaklığı ve kalitesi ( 2 Yıldız, 3 Yıldız, 4 Yıldız, 5 Yıldız ) umre fiyatının ekonomik, uygun yada lüks olmasında başlıca etkendir. Bir umre turunda konaklanan otel ne kadar yakın ve kalite olarak üstünse fiyat da okadar yüksek olmaktadır. Tersi düşünüldüğünde uzak ve düşük kalitede ki otellerde konaklandığı zaman fiyat ucuz olmaktadır.

Umre ziyaretlerinde konaklanan oteller yakınlık ve uzaklık derecesine göre değerlendirilir. Bir Umre turunda en çok tercih edilen oteller 4 yıldız kalitesinde olup 50 metre ile 350 metre arasında bulunan oteller tercih edilmektedir.

 
Umre fiyatları üç dönem olarak belirlenir. Bu dönemler ilk yani Şubat ayı başlangıç olarak değerlendirilir ve Mayıs ayına kadar birinci dönem olarak belirlenir. Mayıs ayı başlangıç olarak Ramazana kadar devam eden süre ikinci dönem olarak belirlenir. Birinci dönemden ikinci döneme geçişlerde umre fiyatlarında %5 - %10 arasında bir artış olur. Ramazan programları üçüncü dönem olarak belirlenir. Ramazan ayında ki turların fiyatlandırması programların farklılığından dolayı normal aylardaki turlardan farklıdır.
 

Katılmak istediğiniz Umre turunda dikkat etmeniz gereken hususlara değinecek olursak;

Katılacağınız turun fiyatından önce önemli olan konaklanacak otelin yakınlığı, uzaklığı ve kalitesine, Tura katılacağınız şirketin Uçaktaki yerlerinin rezerve edildiğine bakılmalıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER