Battal İlgezdi, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı

Basından sansürün kaldırılmasının 104. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Demokrasinin temel taşlarından biri olan basınımızın değerli emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Battal İlgezdi, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı

Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayan, halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarının demokrasinin güçlenmesine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için basın özgürlüğünün korunması gerekir. Basın özgürlüğünün varlığı, demokrasinin sağlıklı işlemesi, düşünce ve fikir özgürlüğünün toplumun bütün kesimlerinde yeterince kullanılması, basının haber alma ve yaymasının önündeki engelleri kaldırmakla sağlanır.

Kendi çabalarıyla ayakta duran ve boyun eğmeyen basın-yayın organlarının özgür ve demokratik Türkiye'nin koruyucusu olduğu unutulmamalıdır.”

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2012, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER