Ataşehir’de caddeler Yenileniyor

Ataşehir Belediyesi ilçedeki 7 ayrı noktada prestij caddesi yapıyor. Prestij caddelerinden üçünde çalışma başladı. Diğerleri de sırada.

Ataşehir’de caddeler Yenileniyor

Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ilçedeki 7 ayrı cadde prestij caddesi olarak düzenleniyor. Bu düzenlemeler üç caddede ve bir bulvarda başladı. Atatürk Mahallesi’nde bulunan Girne Caddesi, Mevlana Mahallesi’nde yer alan Aksekili Mehmet Uslu ve Mevlana Caddeleri ile Fetih Mahallesi’nde bulunan Atatürk Bulvarı’nda başlayan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Prestij caddesi olarak düzenlenen yerlerde mevcut yapı kaldırılarak, kaldırımlar Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak düzenleniyor. Aydınlatma sistemleri modern ve caddeye yakışır bir şekilde tekrar yapılıyor. Görüntü kirliliğine neden olan çöp konteynerleri yer altına alınıyor. Yağmursuyu kanalları yenileniyor, olmayan yerlere yeniden yapılıyor. Cep otoparkları oluşturuluyor. Caddelerde peyzaj düzenlemeleri yapılıyor ve belli noktalara güvenlik kameraları yerleştiriliyor. Her caddenin kaldırım kaplamalarında farklı malzemeler kullanılıyor. Bu malzemelerin kaymayan ve dayanıklı malzemeler olmasına özen gösteriliyor.

Aksekili Mehmet Uslu Camii’nin de çevresi düzenleniyor

Ataşehir Belediyesi prestij caddelerini düzenlerken çevresindeki kamusal yapıları da unutmuyor. Aksekili Mehmet Uslu Caddesi düzenlenirken caddeye adını veren cami de unutulmadı. Yıllardır çevre düzenlemesi yapılamayan caminin çevre düzenlemesi de cadde ile birlikte yapılıyor. Caminin bahçesi ile girişindeki kot farkı ortadan kaldırılıyor. Bahçe düzenlemesi yapılıyor. Ayrıca caddenin dar olan kaldırımları da genişletildi. Sitelerin duvarları geri çekilerek, yeniden duvar örülüyor.

Fetih Mahallesi Atatürk Bulvarı baştan yapılıyor

Yıllarca bakımsız bırakılan, ağaçları budanmayan, kaldırımları bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelen Fetih Mahallesi Atatürk Bulvarı, Ataşehir Belediyesi tarafından baştan düzenleniyor. Bulvar bölge halkının kullanabileceği, yaz sıcaklarında nefes alabilecekleri bir hale getiriliyor.

Bulvar içerisinde spor alanları, spor aletleri, oturma grupları, çocuk oyun alanları, cep otoparkları yapılıyor. Bulvarın belli noktalarına süs havuzları da yerleştiriliyor.

 Fevzipaşa Caddesi yaya trafiğine kapanıyor

Küçükbakkalköy Mahallesi’nin en eski caddelerinden biri olan Fevzipaşa Caddesi ve bağlı yollar Ataşehir Belediyesi tarafından araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılacak. Ataşehir’in en önemli caddelerinden biri olacak Fevzipaşa Caddesi’nde yayalaştırma çalışmaları kapsamında; yürüyüş yolları, oturma grupları, peyzaj düzenlemeleri, aydınlatma sistemleri yenilenecek. Bölge esnafına malzeme nakli yapabilmeleri için günün belli saatlerinde araç girişine izin verilecek. 3 kilometrelik bir bölüm yayalaştırılarak Ataşehirlilerin buluşma noktası haline getirilecek.

Sırada yeni caddeler de var

Ataşehir Belediyesi prestij caddeleri bunlarla sınırlı kalmayacak.
İçerenköy Mahallesi Karslı Ahmet Caddesi, İnönü Mahallesi Ulusu Caddesi ve Kayışdağı Mahallesi Akyazılı Caddesi olmak üzere 3 farklı cadde daha yeniden düzenlenerek kullanıma açılacak.

İlgezdi: Ataşehir İstanbul’un en gözde yaşam merkezi olacak

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir’i kısa sürede “yaşanmak istenen bir ilçeye” dönüştürmek için çalıştıklarını ve planlanan çalışmaların yüzde 75’nin tamamlandığını söyledi. Başkan İlgezdi, çağdaş bir kentte insanca yaşamak için gerekli projelerimizden biri de prestij caddeleriydi. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Ataşehir en kısa zamanda İstanbul’un en gözde yaşam merkezlerinden biri olacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2012, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER