Polisin dikkati, Zincirleme hırsızlığı çözdü

Maltepe Zümrütevler Mahallesi’nde kontak anahtarı üzerinde unutulan aracı çalarak 3 bin TL karşılığında tekrar sahibine geri verdikleri iddia edilen şüpheliler, bu parayla kiraladıkları bir otomobille Sakarya’da villa soydukları ileri sürüldü. Şüpheliler, kimlik sorgusu ve üst araması yapan polislerin dikkati sayesinde yakayı ele verdi.

Polisin dikkati, Zincirleme hırsızlığı çözdü
İddiaya göre olay şöyle gerçekleşti: Mustafa Onur O. (21), Zümrütevler Mahallesi'nde sahibinin anahtarını üzerinde unuttuğu Renault Megane marka bir aracı çaldı. Hasan Hüseyin A. (22) ve Ali Haydar D.(21) aracılığıyla araç sahibine ulaşan Mustafa Onur O., 3 bin TL karşılığında aracı geri verdi. Araç sahibinin olayı polise bildirmemesi nedeni ile işleri kolaylaşan Mustafa Onur O., 3 bin TL ile Ataşehir'deki bir firmadan araç kiraladı.

Mustafa Onur O., 20 Kasım günü şebeke üyesi Abdulsamet U. (18) ile birlikte, dansöz olduğu öğrenilen sevgilisi Dilara A.'nın (19) 4 aydır takip ettiği bir işadamına ait Sakarya Karasu'daki villaya gitti.

Mustafa Onur O. ile Abdulsamet U., içinde kimsenin bulunmadığı villaya girerek 35 bin TL değerinde ziynet eşyası ile 7 bin TL ve 850 Euro'yu alarak İstanbul'a döndü.

POLİSİN ŞÜPHESİ HIRSIZLIK OLAYINI ÇÖZDÜ

Abdulsamet U. ile Dilara A., çaldıkları ziynet eşyalarını nakit paraya çevirmek için Maltepe'ye geldi.

Maltepe Önleyici Hizmetler Büro Amirliğine bağlı yunus ekipleri, şüphelendikleri ikiliyi durdurarak kimlik kontrolü ve üst araması yaptı. Üzerlerinden sahte kimlik ile bol miktarda para ve ziynet eşyası çıkan ikili, sorgulanmak üzere Maltepe Asayiş Büro Amirliğine götürüldü. Yapılan sorgulama sonunda ziynet eşyası ile paraların Sakarya Karasu'daki bir villadan çalındığını tespit eden polis ekipleri,

yakaladıkları şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda Mustafa Onur O.'yu aramaya başladı.

Mustafa Onur O'nun eşkal fotoğrafını diğer ekiplere dağıttı. 2 gün sonra ise ekipler, Maltepe Cevizli Bağdat Caddesi'nde Mustafa Onur O.'yu fark ederek peşine düştü. Takip edildiğini anlayan şüpheli kaçmaya çalıştı, ancak kısa sürede yakalandı. Mustafa Onur O.'nun da ifadeleri doğrultusunda çaldıkları otomobili sahibine para karşılığı geri vermesinde yardım ettikleri ileri sürülen Hasan Hüseyin A. ile Ali Haydar D. de çalıştıkları işyerlerinde gözaltına alındı.

4'Ü TUTUKLANDI

Emniyetteki sorgularında suçlarını itiraf ettikleri öğrenilen 5 kişi, Kartal Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden Dilara A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, geri kalan 4 kişi ise tutuklanarak Maltepe Cezaevine gönderildi. Öte yandan Mustafa Onur O.'nun hırsızlıktan 8, uyuşturucu madde bulundurmaktan ise 5 ayrı sabıka kaydı olduğu öğrenildi.

ZİYNET EŞYALARINI SATARKEN GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDILAR

Şüphelilerin Karasu'daki villadan çaldıkları ziynet eşyalarından bir bölümünü bir kuyumcuya sattıkları ve aldıkları 10 bin TL'yi 2 gün içinde harcadıkları belirlendi. Şüpheliler, kuyumcuya bu ziynet eşyalarını satarken güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Kameraya yansıyan görüntülerde şüphelilerin rahat tavırları dikkati çekti.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER