Ataşehir'de Engelleri kaldırmak için bir araya geldiler

“Dünya Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında 13 Mayıs Cuma günü engelli vatandaşlara ve engelli derneklerine yönelik etkinlikler yaptı.

Ataşehir'de  Engelleri kaldırmak için bir araya geldiler
Ataşehir'de  Engelleri kaldırmak için bir araya geldiler

Ataşehir Belediyesi, her yıl 10 - 16 Mayıs tarihleri arasında engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen “Dünya Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında 13 Mayıs Cuma günü engelli vatandaşlara ve engelli derneklerine yönelik etkinlikler yaptı.

Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda düzenlenen; engelli çocukları, gençleri, yetişkinleri ve engelli derneklerini toplumun tüm kesimleriyle bir araya getiren etkinlik, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz’ın konuşması ile başladı. 

İlhami Yılmaz konuşmasında “Dünya Engelliler Haftası nedeniyle hem ülkemizde hem dünyanın dört bir yanında bugün törenler düzenleniyor, toplantılar yapılıyor. Engelli kardeşlerimizin sorunları konuşuluyor, öneriler sunuluyor. Bizler Ataşehir Belediyesi olarak öncelikle yüreklerde ve zihinlerdeki engellerin ortadan kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Beynimizdeki engellerin kaldırılması durumunda insan iradesinin engel tanımayacağına inanıyoruz.

Ataşehir Belediyesi olarak engellilerin önündeki tüm engellerin kaldırılması için 7 yıldır yaptığımız çalışmalarla çok sayıda engelli kardeşimizin sosyal yaşamda yer almasına, günlük hayatını engel tanımadan sürdürmesine katkıda bulunmuşsak ne mutlu bize. Bu çalışmalarımız artarak devam edecektir. Bu aşamada, engelli kardeşlerimden ve ailelerinden bir isteğim var. Birleşin, güç olun. Yaklaşık 8,5 milyon engelli kardeşimizin ortak sesine hiçbir siyasal parti kulaklarını kapatamaz. Ataşehir Belediyesi olarak gönlümüzü açtığımız tüm engelli kardeşlerimizi ve toplantıya katılan sizleri Sayın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ve şahsım adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, engellilerin farklılıklarına saygı göstererek, ayrımcılık yapmaksızın herkese eşit hizmet götürmeyi, engellilerin sosyal hayata tam ve eşit şekilde katılmalarını sağlamayı kendilerine hedef edindiklerini belirtti. 

Engelli derneklerinin faaliyetleri ve engellilerin sorunları hakkında; Çocuk Eğitim Derneği Genel Sekreteri Melike Argiş, Sevgi Seli Engelliler Derneği Başkanı Fahri Kol, Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Gülsen Ürek, Tomurcuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sernur Karagöz, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Memet Çakar ve Düşler Akademisi İdari Koordinatörü Engin Gezer de birer konuşma yaptı.

Etkinlikte Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, Atlas Halı’nın sosyal sorumluluk projesi olan "Görme Engelliler Halı Tasarlarsa: Düşler Engelsiz" sergisi hakkında bilgi verdi.

Engelli çocuk ve gençlerin düzenlediği; bağlama ve darbuka eşliğinde şarkı dinletisi, dans gösterisi, görme engellilerin dokuduğu halılar sergisi, filografi sergisi, pandomim, drama ve ritm gösterisi yapıldı.

Konuşmacılar dışında Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediyesi birim müdürleri, engelli dernekleri yöneticileri ve üyeleri ile engelli vatandaş ile ailelerinin katıldığı etkinlik, tüm engellilerin hep bir ağızdan şarkılar söylemesi ile devam etti ve etkinlik sonrasında kokteyl düzenlendi.

Görme engellilerin toplamda yedi gün süren iki ayrı uygulamalı atölye çalışmasında tasarımlarını bizzat yaptıkları 12 benzersiz halıdan oluşan “Düşler Engelsiz Halı Sergisi” 25 Mayıs 2016 tarihine kadar Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda sergilenmeye devam edecek.

Engelli dernek ve kuruluşların üyelerinin yaptığı resimler de etkinlik esnasında sergilendi.  

         
ATAŞEHİR BELEDİYESİ, BİRİMLERİ ve TELEFON NUMARALARI


Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER