Tunç ve Kalay Bartın Tarım İl Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Müdürlüklerini ziyaret etti

Tunç ve Kalay Bartın Tarım İl Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Müdürlüklerini ziyaret etti

Tunç ve Kalay Bartın Tarım İl Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Müdürlüklerini ziyaret etti
Ak Parti Bartın milletvekili adayları Yılmaz Tunç ve Seyfettin Kalay kamu kurumlarına yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Emniyet ve DSİ ziyaretlerinden sonra Bartın Tarım İl Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Müdürlüklerini ziyaret eden adaylar çalışan personellere kolaylıklar diledi.
Kamu kurumlarına yönelik ziyaretlerini sürdüren Ak Parti Bartın milletvekili adayları Yılmaz Tunç ve Seyfettin Kalay son olarak Bartın Tarım il Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Müdürlüklerini ziyaret etti. Tarım İl Müdürlüğü personellerine kolaylıklar dileyen adaylar bir süre Müdür Yardımcısı Vek. Aytekin Yıldırım ile görüşerek Bartın’da çiftçiye verilen tarımsal destekler hakkında bilgi aldı. Bartın genelindeki tarım arazilerini gösteren haritayı inceleyen milletvekili ve adayı Yılmaz Tunç,”Haritada görüldüğü gibi Bartın geneli ormanın yoğun olduğu bir şehir. Tarım arazileri konusunda da sulanarak verimli hale getirilebilecek arazilerde mevcut. Bu noktada Kirazlıköprü ve Kozcağız Barajları tarımın daha elverişli yapılabilmesi için önemli! Ayrıca Ak Parti iktidarı ile çiftçiye, Gübre, Yem Bitkileri, Arıcılık, Su ürünleri, Buzağı, Kuzu, Süt Primi, Aşı, Buğday, Arpa, Çeltik, Nohut, Susam gibi birçok farklı üründe ve üretimde destekler verilerek tarım ve hayvancılığın devamı devlet garantisine alınmıştır” dedi.

Bartın’da çiftçimize 34 Milyon TL destek sağladık!

Tarım olmadan kalkınma olmaz diyen milletvekili ve adayı Yılmaz Tunç;”Bartın’da çiftçimize 34 milyon TL destek sağladık. 1.404 çiftçimizin borcunu sildik. Fındık Desteklemesi olarak 1 milyon TL, Süt Teşviki olarak 1,2 milyon TL, Damızlık Gebe Düve Desteği olarak 56.300 TL ödemek yaptık. Desteklerimiz yeni dönemde de sürmeye devam edecek. Hedefimiz tarımsal üretimi Bartın’da arttırmak, hayvancılık ve tarım alanında Bartın’ı kalkındırmak” dedi.

Muhalefet 2-B sorunu çözümünde samimi değil!

Tunç ve Kalay, Tarım İl Müdürlüğü ziyaretinin ardından merkezdeki Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine giderek müdürlükte görevli personele kolaylıklar diledi. Tunç ve Kalay burada Tapu Müdürü Ali Kaya ile bir süre görüşerek 2-B arazileri ve Bartın genelindeki tapu sorunları hakkında bilgi aldı. Milletvekili ve aday Tunç, 2-B arazileri ile ilgili sorunun çözümü için kendi imzasının da bulunduğu kanunun TBMM’de kabul edildiğini belirtti. Tunç 2-B kanun teklifinin mecliste görüşülmesi aşamasında CHP ve MHP milletvekillerinin, vatandaşın lehine olacak bu yasa teklifine karşı çıktıklarını söyledi. Yasanın kabulü ile şu anda yer tespitlerinin yapıldığını söyleyen Tunç;”Benimde imzamın olduğu yasa teklifi meclisten geçti ve resmi gazete yayınlanarak kanunlaştı. Büyük şehirlerde yer tespitleri bitmek üzere! Yakında buralarda da gerekli yer tespitleri yapılacak ve sonrasında da devir işlemi için meclisten devir yasasını çıkaracağız. Kentte ve köyde yaşayan vatandaşlarımızın en büyük sorunu olan 2-B yasasının çözüm noktasında sıcak bakmayanlar seçim zamanı gelince kendi seçim beyannamelerine koymaktan çekinmiyorlar” diyerek muhalefetin tavrını eleştirdi.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ziyaretinin ardından Kemer Polis Merkezine uğrayan adaylar çalışan polis memurlarına kolaylıklar diledikten sonra Belediye Sosyal Tesislerinde BEYDADER (Bayanlar Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği)’in düzenlemiş olduğu kermese katılarak satılan ürünleri inceledi. Tunç ve Kalay daha sonra merkezde esnaf ziyaretlerini sürdürerek seçim çalışmalarına devam etti.  


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER