TAYYİP ERDOĞAN METRO TEST SÜRÜŞÜNDEN ÖNCE ATAŞEHİRDE HALKA KONUŞDU

TAYYİP ERDOĞAN METRO TEST SÜRÜŞÜNDEN ÖNCE ATAŞEHİRDE HALKA KONUŞDU

TAYYİP ERDOĞAN METRO TEST SÜRÜŞÜNDEN ÖNCE ATAŞEHİRDE  HALKA KONUŞDU
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçerenköy'deki Carrefour önünde partisince düzenlenen Ataşehir mitinginde halka seslendi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 8 yıl SSK Genel Müdürlüğü yaptığını belirterek, ''Duman ettiler bizi duman. Şimdi çıkmış bu zat, 'Türkiye'yi yöneteceğim' diyor. Sen SSK'yı batırdın, sen alana kadar ayaktaydı, sen aldın, her geçen yıl battı'' dedi.

Erdoğan, İçerenköy'deki Carrefour önünde partisince düzenlenen Ataşehir mitinginde halka seslendi. Erdoğan, 14 Ağustos 2001 tarihinde milletin, 'yürüyün, arkanızdayız' dediğini anımsatarak, ''Yürüdük, arkamıza bakmadan yürüdük. Çünkü milletimize inanmıştık ve 16 ay sürdü. 16 ay sonra 3 Kasım 2002 tarihinde milletim parlamentonun yüzde 65'ini bize verdi'' dedi.

Millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmak için bu yola çıktıklarını ifade eden Erdoğan, bu hükümeti MHP ile CHP'nin yavrusu DSP'den devraldıklarını, o kadronun içinde ''Bay Kemal''le beraber olanların da bulunduğunu, bunların birbirinin aynı, genlerinin aynı olduğunu söyledi. Bunların Güneydoğu'da farklı, Batı'da farklı konuştuklarını, Güneydoğu'da CHP'nin BDP ile el ele kol kola, Batı'da CHP, MHP ve BDP'nin ele ele kol kola yürüdüğünü ileri süren Erdoğan, 230 milyar dolar olan milli geliri, 740 milyar dolara yükselttiklerini, devletin borçlanma faizini yüzde 63'den yüzde 7'ye indirdiklerini, enflasyonu yüzde 30'dan yüzde 4'e düşürdüklerini anlattı.

''Utanmadan emeklimi istismar ediyorlar'' diyen Erdoğan, şu ana kadar emekliye yapılan zammın 3 ile 5 kat arttığını, bütün emeklilerin durumunun farkında olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Emeklinin durumu daha da iyi olacak. Biz güçlendikçe bu paraların turşusunu kuracak değilim, bu paraları önce emekliye, işçiye, memura, BAĞ-KUR'luya ve yatırımlara aktaracağız'' dedi.

Ülkede 76 üniversite varken buna 86 üniversite ilave ettiklerini, üniversitesi olmayan il kalmadığını dile getiren Erdoğan, göreve geldiklerinde 79 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, 6 senede 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını anlattı.

Yolsuzlukların olduğu yerde bunların olamayacağını belirten Erdoğan, ''Onlar borçlandırdı, biz ödedik, onlar kirletti biz temizliyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, bunların milliyetçi olmadığını öne sürerek, ''Sevsinler bunlar gibi milliyetçileri. Milliyetçilik, kafatasçılık, ırkçılık değildir, vatanseverlik, milliyetperverlik, Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmaktır'' diye konuştu.

-AK PARTİ İKTİDARLARINDAKİ YATIRIMLAR-

Daha önceki iktidarların ekonomiyi çökerttiğini söyleyen Erdoğan, eskiden Ziraat ve Halk bankalarının zararları için ''görev zararı'' denildiğini, halkın bunlarla aldatıldığını, bugün ise her iki bankanın da Avrupa'nın sayılı bankaları arasında yer aldığını kaydetti.

Eğitim yatırımlarını ve elektronik kitapları anlatan Erdoğan, okullardaki derslik açığını kapattıklarını ve 163 bin derslik yaptıklarını bildirdi.

En büyük bütçeyi Milli Eğitim Bakanlığına ayırdıklarına dikkati çeken Erdoğan, ''Çünkü biz öyle bir medeniyetin çocuklarıyız ki, bizde eğitim birinci sırada. Çünkü 'oku' emriyle ayağa kalkan bir medeniyetin çocuklarıyız. Cehalete meydan okuyan bir medeniyetin çocuklarıyız. İşte şimdi yeniden aslına dönen bu milletin evlatları evvel Allah bu açığı kapayacak ve bu işi çözeceğiz'' diye konuştu.

Erdoğan, sağlık alanında yapılan yatırımlara da değinerek, şöyle konuştu:

''Bay Kemal 8 yıl SSK Genel Müdürlüğü yaptı. Duman ettiler bizi, duman. Şimdi çıkmış bu zat, 'Türkiye'yi yöneteceğim' diyor. Sen SSK'yı batırdın, sen alana kadar ayaktaydı, sen aldın, her geçen yıl battı. Bakıyorsun batıyorsun, merhum Ecevit'e gittin. Ecevit, kendisine 'sen başarısız bir genel müdürsün, beni duman edersin' dedi ve gönderdi. Sonra Sayın Baykal'ın yanına ilişiverdi ve ona da bir süre devam etti ve sonra da malum gelişmeler, birisi mağduru oynadı, kendisi de mamul genel başkan oldu. Sipariştir bu, sipariş genel başkandır. Bay Kemal'in bütün mücadelesi CHP içindeki durumlar içindir. Ben diyorum ki, bu seçimlerde birinci parti olmayan genel başkan çekilsin. AK Parti birinci parti olmazsa ben genel başkanlıktan çekileceğim, söz veriyorum. Sayın Kılıçdaroğlu sen çekilmeye var mısın? Bahçeli var mısın? Bu millet sizi sırtında taşımaya mecbur değil ki, beni de taşımaya mecbur değil. 'Kimin oyu düşürse, o çekilsin' diyor. Hesap uzmanı ya. Ayıptır siyasette ideal, iktidar olmaktır. Ama bunun iktidar olmak gibi bir derdi yok. Çünkü 20,9 aldıkları için bunun üzerine bir tane koyarsam kendimi kurtarırım. Bunun hesap uzmanlığı da bu kadar. Bunun eline bordroyu böyle tutuşturmuşlar. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir siyasetçi, sen zaten lider olamazsın onu koy bir kenara, genel başkan kalkıp da iktidar olmamak için değil, iktidar olmak için mücadele verir. Parti içindeki durumunu sağlamlaştırmak için bunu yapıyor.''

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun her isteyene istediğini verdiğini ifade ederek, ''Size bazı yalanlarını, tespitlerimi söyleyeyim. Çorum'a gidiyor. Sungurlu 'İl olmak istiyoruz' diye bağırıyor. 'Yaptım gitti' diyor. Türkiye genelinde hangi ilçeye giderse ona 'il olmak istiyoruz' derse, 'yaptım gitti'. Geçmişte de birileri ne diyordu, akıl hocası 'ne verirlerse 5 fazlasını veririm'. Onlar da iki anahtar verdi. Araba geldi mi, konut geldi mi? Ama bizim konutlar Ataşehir'e geldi. Bu Ataşehir'deki bu konutları Bay Kemal mi yaptı? Bu Ataşehir'i kim kurdu. Soruyorum size kim? Bay Kemal, CHP'nin dünyasında böyle şeyler var mı acaba?'' diye konuştu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER