TAYYİP ERDOĞAN İSTİFA ETTİ

TAYYİP ERDOĞAN İSTİFA ETTİ

TAYYİP ERDOĞAN İSTİFA ETTİ
Tayyip Erdoğan İstifa Etti , tatile çıkacak Bakanlar kurulu'nu son kez topladı
Başbakan Tayyip Erdoğan, 60’ıncı Hükümet’in son Bakanlar Kurulu’nu bugün topladı. Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı sona erdikten sonra Erdoğan, Çankaya Köşk'üne çıkarak Çumhurbaşkanı Adbullah Gül'e hükümetin istifasını sundu. Cumhurbaşkanı Gül, istifayı kabul etti.

Başbakanlık Merkez Bina'daki Bakanlar Kurulu toplantısı, yaklaşık 5 saat sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 60. hükümetin son Bakanlar Kurulu toplantısında bakanlar ile tek tek tokalaştı. Başbakan'ın bu hafta ailesiyle tatile çıkması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Bakanlar Kurulu sonrasında kabul etti. Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından saat 16.45'de Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı. Başbakan Erdoğan'ın kabulde, Cumhurbaşkanı Gül'e 60. Hükümet üyelerinin istifasını sundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de istifaları kabul etti.

Seçim kampanyası boyunca 68 il mitingi düzenleyen Başbakan Erdoğan, yorgunluğunu çocukları ve torunlarıyla atacak. Bu hafta tatile çıkması beklenen Erdoğan’ın, yeni seçilen 326 milletvekili ile de bir araya gelmesi planlanıyor. Ancak buluşmanın tatil öncesi mi yoksa sonrasında mı olacağına henüz karar verilmedi.

Erdoğan, sabah saatlerinde ''Bugün bildiğiniz gibi istifalarımızı Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Cumhurbaşkanımıza istifalarımızı sunduktan sonra Cumhurbaşkanı malum yeni kabine kuruluncaya kadar göreve devamımızla ilgili, bugüne kadar uygulaması böyle, tekrar bizi bu noktada görevlendirmesi olacak. Bundan sonraki süreçte Bakanlar Kurulu olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz'' açıklamasında bulunmuştu.

25 Haziran'da milletvekillerinin Meclis'te and içmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül tarafından Hükümeti kurma yetkisi verilecek olan Erdoğan'ın kabineyi açıklaması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109