Artık Bartın’da paletli ambulans var

Artık Bartın’da paletli ambulans var

Artık Bartın’da paletli ambulans var
Seçim çalışmalarını sürdüren Ak Parti Bartın milletvekili adayları Yılmaz Tunç ve Seyfettin Kalay, Bartın 112 Sağlık Hizmetleri ile Kırtepe Aile Sağlığı Merkezini ziyaret etti. Tunç ve Kalay ayrıca Bartın’daki elverişsiz kış şartlarında kullanılmak üzere hasta nakli için alınan paletli ambulansı da inceleyerek bilgi aldı. 

Bartın şehir merkezindeki kamu kurumlarını ziyaret etmeye devam Ak Parti Bartın milletvekili adayları Yılmaz Tunç ve Seyfettin Kalay, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu eşliğinde Bartın geneline hizmet veren ‘112 Sağlık Hizmetleri’ni ziyaret ederek çalışan personellere kolaylıklar diledi.

İl Başkanı Yaşar Arslan ve İl Genel Meclis üyesi Recep Kantarcıoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette adaylar 112 Sağlık Hizmetlerinin çalışmaları hakkında serviste çalışan personellerden bilgi aldı. Acil ve olağan vakalara hızlı bir şekilde hizmet verdiklerini söyleyen çalışanlar Bartın genelinde acil vakalara ulaşma konusunda herhangi bir sorun yaşamadıklarını söylediler. Kış aylarında yoğun kar yağışıyla birlikte kapanan yolların bir süre açılamamasıyla birlikte köylerdeki acil vakalara ulaşmakta sıkıntı çektiklerini söyleyen çalışanlar, bu sorununda artık aşıldığını ve Bartın ili için tahsis edilen özel olarak dizayn edilmiş olan paletli kar ambulansıyla birlikte artık en zorlu yerlere ulaşabileceklerini ifade ettiler. 

Kış günleri için paletli kar ambulansı hazır!

Milletvekili adayları Tunç ve Kalay müdürlük bahçesinde özel durumlar için hazır bulunan paletli kar ambulansını bir süre inceledikten sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu’ndan özel ambulansla ilgili bilgi aldılar. Kış aylarında ulaşımın zor olduğu ve yolları kapalı olan köylere ulaşmak için paletli ambulansın oldukça önemli olduğunu vurgulayan il sağlık müdürü Nacaroğlu, “Kış aylarında yoğun kar yağışıyla birlikte birçok köy yolu belli bir süre kapalı kalıyor. Bu noktada acil vakalı hastaların ulaşımı zor olan yerlerden hastaneye nakli sırasında zorluklar yaşanıyordu. Artık bu gibi sıkıntıları paletli ambulansımız ile aşacağız” dedi. 

Vatandaşımız her zaman daha iyisine layık

Ak Parti Bartın milletvekili adayları Tunç ve Kalay, paletli ambulansın Bartın halkı için hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Gönül ister ki kimse hasta olmasın, tüm vatandaşlarımız sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürsün. Bizim için vatandaşımızın sağlığı her şeyden önce geliyor. Ak Parti iktidarı olarak da önce eğitim ve sağlık alanındaki reform niteliğindeki değişimleri yaptık. Bürokrasiyi ve zaman kaybını en aza indirerek vatandaşımızın işini kolaylaştırarak TC Kimlik numarası ile tüm işlemlerini yapma imkânı sağladık. Sağlık alanında yapılan yatırımlarla Türkiye artık dünyanın süper gücü diye nitelendirdiğimiz ülkelerin sağlık düzeyine ulaştı. Eskiden insanlarımız trafik kazaları sonucu yaralanır ve yeterli sayıda ambulans olmadığı için olay yerine uzun süre ambulans gelmediği için müdahale edilmekte gecikmeler olur hayatını kaybeden vatandaşlarımız olurdu. Akşam haberlerinde de, ‘Ambulans kazadan 1 saat sonra geldi ve yaralılar olay yerinde hayatını kaybetti’ diye içimizi burkan ve üzüntüler yaşatan hadiseler olurdu.

Özellikle 112 Acil Servisine yapılan yatırımlarla artık yeterli sayıda ambulansımız ve personelimiz var. Artık 112 Hızır Acil servisini aradığınızda bulunduğunuz noktanın uzaklığına göre ambulans en kısa sürede geliyor ve yaralılara müdahale ederek hemen en yakın hastaneye ulaştırıyor. Bununla birlikte özellikle doğuda ve Karadeniz bölgesinde aşırı kar yağışı ile birlikte yollar kapanır ve yine haberlerde köpeklerin çektiği kızaklarla hasta nakli yapılırdı. Artık Türkiye bu görüntüleri geride bıraktı. Biz hastalarımızı artık kış günlerinde yollar kapalı olsa dahi paletli ambulanslarla evinden alıp hastaneye naklini yapıyoruz. Tedavisi yaşadığı şehirde mümkün olmayan acil hastalarımızı da hava ambulansı dediğimiz helikopterler ambulanslar vasıtasıyla tam teşekküllü hastanelere sevk ediyoruz. Köylerimize artık doktorlar giderek vatandaşımızı köyünde muayene ediyor. Bizim için insan sağlığı hepsinden önce geliyor. Bizim vatandaşımız her alanda daha iyisini hak ediyor” diyerek Ak Parti iktidarının Türkiye’yi 8,5 yılda sağlık alanında taşıdığı noktaya dikkat çektiler.  

Tunç ve Kalay müdürlük yanındaki Kırtepe Aile Sağlığı Merkezi’ni de ziyaret ederek tedavi olmak için bekleyen vatandaşlara geçmiş olsun dedi. Ziyaret çıkışı da müdürlük karşısındaki eczaneleri de ayrıca ziyaret eden adaylar seçim çalışmalarına kaldıkları yerden sürdürmeye devam etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER