ÜMRANİYE BELEDİYE’SİNDEN SOMALİ’YE YARDIM KAMPANYASI

Ümraniye Belediyesi, T.C. Başbakanlık AFAD işbirliği ile Ramazan ayı boyunca devam edecek bir Somali Yardım Kampanyası başlatıyor. Kampanyanın açılışı Cumartesi günü iftardan sonra Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ’ın katılımıyla Ümraniye Meydanı’nda yapılacak.

ÜMRANİYE BELEDİYE’SİNDEN SOMALİ’YE YARDIM KAMPANYASI
Birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Ümraniye Belediyesi, T.C. Başbakanlık AFAD işbirliği ile önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Dünyada son 60 yılda görülen en büyük açlık felaketiyle karşı karşıya kalan Somali için büyük bir yardım kampanyası başlatıyor. 21 Temmuz Cumartesi günü Ümraniye Meydanı’nda açılışı yapılacak kampanyaya, Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve kampanyaya destek veren birçok ünlü isim katılacak.

    ÜMRANİYE MEYDANI’NDA SOMALİ İÇİN SOSYAL MARKET KURULDU

    Dünyada son 60 yılda görülen en büyük açlık felaketiyle karşı karşıya olan Somali’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Somali’ye el uzatarak insanlık dramına bir kez daha vurgu yapmak isteyen Ümraniye Belediyesi, T.C. Başbakanlık AFAD ile 30 gün sürecek büyük bir yardım kampanyası için Ümraniye Meydanı’nda 300 m2 büyüklüğünde Sosyal Market kuruldu. 15 temel ihtiyaç ürününün yer alacağı markette, yardımseverler istediği ürünün ödemesini AFAD’ın pos cihazlarından yaparak bağışlarını gerçekleştirecek. Ümraniye Meydanı’ndaki Somali Sosyal Market’e gelemeyenler, tüm operatörlerden 1866’ya SMS göndererek 5 TL bağışlayabilecek, yardımseverler ayrıca www.sosyalmarket.tc adresine girerek online alışveriş yapıp dilediği miktarda yardım edebilecek. Bunun yanında yardım kampanyasına katılmak isteyenler büyük zincir marketlere konan Somali Sosyal Market Reyonu’ndaki ürünlerden alarak SMS bağışı da yapabilecek.

    BAŞKAN HASAN CAN; SOMALİ’YE ELİMİZİ UZATALIM


            “Somali’de yaşanan insanlık dramına vurgu yapmak ve orada yaşayan kardeşlerimize elimizi uzatmak amacı ile T.C. Başbakanlık AFAD işbirliği ile düzenlediğimiz yardım kampanyasına tüm vatandaşları davet ediyorum” diyen Başkan Hasan Can, onların yaralarına bir nebze de olsa katkı sağlamanın insanlık vazifesi olduğunu söyledi. Vatandaşların yardım kampanyasına katılmaları için bütün hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Başkan Hasan Can “Ümraniye Meydanı’nda kurulan Somali Sosyal Market, www.sosyalmarket.tc internet adresi veya 1866’ya SMS yoluyla kampanyaya katılan herkesin bağışı AFAD aracılığıyla Somali halkına ulaştırılacak.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2012, 20:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER