Türkiye Suriyeliler'e 2 Milyar Dolar Harcadı
Başbakanlık  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 30 Aralık 2013  itibariyle Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı tablosu hakkında yazılı  açıklama ile bilgilendirme yaptı
Türkiye, Suriyeli sığınmacılar  nedeniyle 2 milyar dolar harcadı. Barınma tesislerinde 210 bin 358  Suriyeli bulunuyor. 222 bin 411 Suriyeli ise ülkelerine geri döndü.  Ancak Türkiye'de resmi barınma tesisleri dışında İstanbul ve Ankara  başta olmak üzere kendi imkanlarıyla konaklayan 400 bin Suriyeli'nin  bulunduğu belirtilirken, sığınmacılara ait hayat öyküleri "Suriye Yerle  Bir Olduktan Sonra" adlı bir kitaba dönüştürüldü.
Başbakanlık  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 30 Aralık 2013 itibariyle  Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı tablosu hakkında yazılı açıklama ile  bilgilendirme yaptı. Bu açıklamaya göre, Hatay, Gaziantep, Kilis,  Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Mardin ve  Malatya'daki barınma merkezleri, çadırkentler ile konteynerkentlerde  Suriyeliler konaklamaya devam ediyor. Suriye'deki çatışmalarda  yaralanmış 127 sığınmacı ise sağlık kuruluşlarında yatılı tedavi altında  tutuluyor. Toplam 210 bin 358 Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği  yapılıyor. Türkiye içerisinde 400 bin civarında Suriyeli kendi  imkanlarıyla konaklıyor.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay,  AFAD'da düzenlediği basın toplantısında, 2014 yılı için "Suriye  Vatandaşlarına Yardım Kampanyası" başlattı. Yıl sonunda gelecek yıl için  sivil toplum örgütleriyle birlikte Suriyeliler'e her türlü yardımı  ulaştırmaya devam edeceklerini belirten Atalay, herkese de kampanyaya  katılma çağrısında bulundu. Türkiye'nin AFAD kanalıyla Suriyeliler için 1  milyar 517 milyon 558 Türk Lirası harcadığını da açıklayan Atalay, "Şu  an mülteci kamplarında 7 bin 500 kişi görev yapıyor. Bunun için de  değişik görevlerdeki personel var. Böylece dolaylı maliyetleri de  aldığınızda şu andaki uluslararası standartlar için de 2 milyar dolar  civarında bir maliyeti hesap edebiliriz” dedi.
                                    
            
              Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2014, 13:31
            
            
                      
                               Türkiye Suriyeliler'e 2 Milyar Dolar Harcadı
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 30 Aralık 2013 itibariyle Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı tablosu hakkında yazılı açıklama ile bilgilendirme yaptı
                        YORUM EKLE
    
              
          1
          Bünyamin Aygün 36 gündür Suriye'de rehin
        
            
          2
          Tavuklar da ceket giyer
        
            
          3
          70 bin asker terhis olacak
        
            
          4
          MİLLİ PİYANGO TALİHLİLERİNİN, BAŞLARINA GELEN...
        
            
          5
          BEM-BİR-SEN İSTANBUL 7 NO’LU ŞUBE EĞİTİM SEMİNERİNDE...
        
            
          6
          E vitamini bunamayı yavaşlatıyor
        
            
          7
          İzmit- Haliç Deniz Uçağı Seferleri Başladı
        
            
          8
           Dev Şirket Krizle Savaşıyor!    
        
            
          9
          Skype’ın Twitter Hesabına ve Bloğu’na Saldırı!
        
            
          10
          Çin'de Eşek Etine Tilki eti karışmış
        
        
  SON DAKİKA HABERLERİ
  ANKETTüm Anketler
  SIRADAKİ HABER