ÜMRANİYE BELEDİYESİ HABİTAT BİLİŞİM AKADEMİSİ AÇILDI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ HABİTAT BİLİŞİM AKADEMİSİ AÇILDI

ÜMRANİYE BELEDİYESİ HABİTAT BİLİŞİM AKADEMİSİ AÇILDI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ HABİTAT BİLİŞİM AKADEMİSİ AÇILDI

Ümraniye Belediyesi, Habitat İçin Gençlik Derneği, BM Kalkınma Programı ve Microsoft Türkiye’nin ortaklaşa düzenlediği Ümraniye Belediyesi Habitat Bilişim Akademisi, düzenlenen törenle açıldı.

Ümraniye Belediyesi anlamlı bir büyük projeye daha ev sahipliği yapıyor. Ümraniye Belediyesi, Habitat İçin Gençlik Derneği, BM Kalkınma Programı ve Microsoft Türkiye’nin ortaklaşa düzenlediği Ümraniye Belediyesi Habitat Bilişim Akademisi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Ümraniye Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) Türkiye Temsilcisi Ulrika Richardson Golinski, Habitat İçin Gençlik Derneği Genel Başkanı Sezai Hazır, Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Erdem Erkul, UNDP İstanbul Program Yöneticisi Hansın Doğan, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ile akademide eğitim alacak öğrenciler katıldı.

Açılış öncesinde, Ümraniye Belediyesi ile Habitat İçin Gençlik Derneği arasında akademiyle ilgili olarak işbirliği imzaları atıldı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile Habitat İçin Gençlik Derneği Genel Başkanı Sezai Hazır’ın imzalarının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

SEZAİ HAZIR: ‘ÜMRANİYE PİLOT BÖLGE OLACAK’
    
    Programda bir konuşma yapan Habitat İçin Gençlik Derneği Genel Başkanı Sezai Hazır, projenin BM desteği ile kurulduğunu söyledi. Hızla gelişen çağın yeni koşulları karşısında Türkiye’nin de bu alanda aktif biçimde yer alması gerektiğini söyleyen Hazır, projenin özellikle kadın, genç, engelli ve maddi imkânları sınırlı olan dezavantajlı kesimleri öncelediğini belirtti. 76 ilde 130 bin kişiye eğitim verdiklerini hatırlatan Hazır, Ümraniye’nin İstanbul için büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, projede pilot bölge olacağını söyledi. Hazır, birçok bölgenin Ümraniye’yi model olarak kabul edeceğini de sözlerine ekledi.

    RİCHARDSON GOLİNSKİ: ‘ÜMRANİYE’DE OLMAK MUTLULUK VERİCİ’

    Daha sonra söz alan Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Erdem Erkul, Ümraniye Belediyesi’nin projede yer alması nedeniyle Başkan Hasan Can’a teşekkür etti. Amaçlarının kadın ve gençleri bilişim alanında aktif birer birey haline getirmek olduğunu söyleyen Erkul, Ümraniye’nin bu akademi ile çok güzel bir örnek olacağını söyledi. Ardından kürsüye çıkan UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) Türkiye Temsilcisi Ulrika Richardson Golinski de Ümraniye’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Golinski, Başkan Hasan Can’dan Ümraniye ile ilgili proje ve hizmet bilgilerini dinlediğini ve çok etkilendiğini söyledi. 160 ülkede faaliyet yürüttüklerini belirten Golinski, Ümraniye’nin büyük bir genç nüfusa sahip olduğunu vurgulayarak, bilişim akademisinin Ümraniye için son derece önemli bir proje olduğunun altını çizdi. Golinski, projede yer alarak destek olan Ümraniye Belediyesi için de Başkan Hasan Can’a teşekkür etti.

    BAŞKAN HASAN CAN: ‘EĞİTİM İÇİN İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK’

    Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, çağımızın bilim ve teknoloji çağı olduğu gerçeğine dikkat çekerek, bilişim alanında ilerde olmanın başarıyı yakalamakla eş anlamlı olduğunu söyledi. Ümraniye Belediyesi olarak ilçede her biri alanında örnek kabul edilen proje ve hizmetlere imza attıklarını belirten Başkan Hasan Can, yaptırdıkları 27 adet bilgi evinin de Bilişim Akademisi’ne altyapı teşkil ettiğini söyledi. Büyük bir genç nüfusa sahip olan Ümraniye’de, eğitim ve kültürel-sosyal hizmetlerde tüm imkânlarını seferber ettiklerini ifade eden Başkan Hasan Can, Habitat Bilişim Akademisi’nin de Ümraniye’de önemli bir eğitim fonksiyonunu üstleneceğini söyledi. Başkan Hasan Can son olarak emeği geçen tüm kurum ve kişilere katkılarından dolayı teşekkür etti.

     Konuşmaların ardından, Başkan Hasan Can, konuklara Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın sanat atölyesini gezdirdi. Başkan Hasan Can, burada konuklarına Meslek Edindirme Kurslarınca yapılan birer ahşap rölyef tablo hediye etti.

Daha sonra Ümraniye Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezi’nin birinci katında oluşturulan Ümraniye Belediyesi Habitat Bilişim Akademisi’ne geçen konuklar, burada akademinin açılışını yaptı. Açılış kurdelesini birlikte kesen Başkan Hasan Can ve konuklar, akademiyi birlikte gezdi. Ümraniye Belediyesi Habitat Bilişim Akademisi, ücretsiz olarak Ümraniyelilere bilgisayar/internet eğitimi verecek. 25 bilgisayarın yer aldığı akademide uzman eğitmenler görev yapıyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER