TEPEÜSTÜ KAVŞAK VE METRO ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ

TEPEÜSTÜ KAVŞAK VE METRO ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ

TEPEÜSTÜ KAVŞAK VE METRO ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
TEPEÜSTÜ KAVŞAK VE METRO ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ

Tepeüstü Kavşağı ile Üsküdar-Çekmeköy arası Metro Hattı Çalışma Grubu Toplantısı, Başkan Hasan Can ve çok sayıda yetkilinin katılımıyla yapıldı. Tepeüstü Çekmeköy arası metro hattı ile yaklaşık 4 yıl sonra metro güzergahı Ümraniye Halkı tarafından kullanılmaya başlanılacak.

Üsküdar-Çekmeköy arası Metro Hattı Çalışma Grubu Toplantısı, Ümraniye Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıya Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları M. Ejder Batur ve Mustafa Küçükkapdan, Tepeüstü Kavşağı İnşaatı Yüklenici Firma sahibi F.Fırat Karayılanoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ümraniye Belediyesi’nden konuyla ilgili müdür ve diğer yetkililer katıldı.

BAŞKAN HASAN CAN’DAN İBB BAŞKANI TOPBAŞ’A TEŞEKKÜR

Toplantıda konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş’a, Ümraniye’ye yapmış olduğu hizmetler nedeniyle teşekkür etti. Göreve geldikleri 2004 yılında Tepeüstü Kavşağı’nın Ümraniye için elzem olduğunu hatırlattıklarını belirten Başkan Hasan Can, Üsküdar ve Çekmeköy arası metro hattının projelendirilmesinin de zamanlanması ile Tepeüstü Kavşağı’nın uygulanabilir projesinin ortaya çıktığını söyledi. Ümraniye Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ile İBB Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün koordineli çalışmaları neticesinde Tepeüstü Kavşağı Projesi son uygulanabilir halini aldığını vurgulayan Başkan Hasan Can, Aralık 2010 tarihinde İBB Alt Yapı Hizmetleri Müdürlüğü’nce ihale edilen Tepeüstü Kavşağı’nın, 2011 Ocak ayı içerisinde işyeri teslimi yapılarak şantiye kurma işlemlerine başlandığını ifade etti.

ÜMRANİYE METROSU’NA SAYILI GÜNLER KALDI

Daha sonra söz alan İBB Ulaşım Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu ve Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, akıcı trafiği ile Tepeüstü trafik çilesine son verilmesi düşünülen kavşak projesinin ve metro hattının Ümraniye halkına hayırlı olmasını dilediler. Tepeüstü Kavşak Projesi’nin uygulanması aşamasında, şantiye çalışmalarından ötürü trafik akışının farklı güzergâhlarda verilecek olması nedeniyle yoğunluk yaşanabileceğine dikkat çeken Balcıoğlu ve Uçak, Ümraniyelilerden olası trafik yoğunluklarına karşı hoşgörülü davranmalarını beklediklerini söyledi. Uygulamanın resmi bitim tarihinin Eylül 2011 olmasına karşın İBB, Ümraniye Belediyesi ve yüklenici firmanın ortak çalışmaları ve yoğun gayretleri neticesinde, projenin büyük kısmının Mayıs ayının ortasına doğru tamamlanması planlanıyor.

    METRO GÜZERGÂHI YAKLAŞIK 4 YIL SONRA ÜMRANİYE’DE

Toplantıda Ümraniye metrosunun 23 Şubat’ta İBB tarafından ihalesinin yapılacağı, Üsküdar- Tepeüstü arası ve akabinde Tepeüstü Çekmeköy arası metro hattı ile yaklaşık 4 yıl sonra metro güzergahının Ümraniyeliler tarafından kullanılmaya başlanacağı ifade edildi. Samimi ve olumlu geçen toplantı sonunda Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Tepeüstü Kavşağı ve Metro Projeleri’nde emeği geçen İBB Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş başta olmak üzere, katılımcı Daire Başkanları, Müdür, Müdür Yardımcıları, Bölge Mühendisleri ve Tepeüstü Kavşağı yüklenici firma ve ekibine teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER