BİZ GÖNÜLLÜYÜZ, BİZ ÖĞRETİRİZ’ İLK MEYVELERİNİ VERDİ

BİZ GÖNÜLLÜYÜZ, BİZ ÖĞRETİRİZ’ İLK MEYVELERİNİ VERDİ

BİZ GÖNÜLLÜYÜZ, BİZ ÖĞRETİRİZ’ İLK MEYVELERİNİ VERDİ
BİZ GÖNÜLLÜYÜZ, BİZ ÖĞRETİRİZ’ İLK MEYVELERİNİ VERDİ

    Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği ‘Biz Gönüllüyüz Biz Gideriz’ projesi kapsamında okuma yazma öğrenen engelli vatandaşlar için düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi. Törende konuşan Başkan Hasan Can, ‘şu gördüğüm tablonun mutluluğu bana yeter’ dedi.
TXJ971Mgönüllü-destek-ümraniye-belediye-sertifika-atasehirweb-2.jpg


    Ümraniye Belediyesi’nin başlattığı engelli vatandaşlara evlerinde eğitim verdiği ‘Biz Gönüllüyüz Biz Öğretiriz’ kampanyasında birinci kur mezunlarına düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi. Grand Cevahir Otel Kongre Merkezi Oditoryum Salonu’nda düzenlenen törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Erdoğan Albayrak, Ak Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva’nın eşi Şule Ayva, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Ümraniye Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, sanatçı Metin Şentürk, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Ak Parti İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Prof. Dr. Mücahit Öztürk, BM İnsan Hakları Komisyonu Özel Kalemi Sekreterya Başkanı- Gazeteci-Yazar Şafak Pavey, Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD) Hidayet Karaca, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, okuma yazma kursuna katılan engelliler ile aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
C24OCCMgönüllü-destek-ümraniye-belediye-sertifika-atasehirweb-1-3.jpg


    Tören öncesinde kursiyerlerle yakından ilgilenen Ümraniye Belediyem Başkanı Hasan Can ve sanatçı Metin Şentürk, onlarla sohbet etti. Daha sonra programa katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Erdoğan Albayrak, bazı engelli öğrencilerle sohbet ettikten sonra, Başkan Hasan Can’la birlikte, çeşitli okul ve kurslarda engelli öğrenciler tarafından yapılan resimlerin yer aldığı sergiyi gezdiler. Buradan ödüllerin verildiği salona geçen davetliler, ilk olarak, Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği ‘Biz Gönüllüyüz Biz Öğretiriz’ kampanyasının anlatıldığı sinevizyon gösterisini izledi. 
UC1P11Cgönüllü-destek-ümraniye-belediye-sertifika-atasehirweb-1-4.jpg


ENGELLİ VATANDAŞTAN BAŞKAN HASAN CAN’A MEKTUP

Programda sahneye çıkan ve proje kapsamında okuma yazma öğrenen Leman Karataş isimli bir kursiyer, Başkan Hasan Can’a hitaben yazdığı mektubu okudu. Mektubunda okuma yazma öğrenmekten duyduğu mutluluğu duygulu bir dille ifade eden Karataş, Başkan Hasan Can’a teşekkür etti. Mektup Başkan Hasan Can ve salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.
YP7980Rgönüllü-destek-ümraniye-belediye-sertifika-atasehirweb-1-5.jpg


BAŞKAN HASAN CAN: ‘BU MUTLULUK BANA YETER’

Daha sonra söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, duyduğu memnuniyeti salondakilerle paylaştı. Projenin ilk meyvelerini görmekten gurur duyduğunu belirten Başkan Hasan Can, şunları söyledi: ‘Bugün bizim için çok mutlu bir gün. Son derece anlamlı bir projeyi daha başarıyla yürütmenin sevinci içindeyiz. Projeyi başından bu yana destekleyen değerli Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Erdoğan Albayrak hanımefendiler, sanatçı dostumuz Metin Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürümüz Muammer Yıldız ve eğitim camiası ile belediyemiz çalışanlarına teşekkürü borç biliyorum. Böylesi anlamlı hizmetleri gerçekleştirme imkânı bulduğum için Allah’a ne kadar şükretsem azdır. İlçemizdeki engelli vatandaşlarımızın her türlü yardımına koşuyor, eğitimlerinden evliliklerine kadar imkânlarımız ölçüsünde destek oluyoruz. Bir engelli çocuğumuz benim için ikinci babam demişti. Bir belediye başkanı için bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi? Şimdi ‘Biz Gönüllüyüz, Biz Öğretiriz’ projesi ile okuma yazma bilmeyen engelli kardeşlerimize okuma yazma öğretmek için başlattığımız yolculuğun ilk meyvelerini alıyoruz. Çalışma arkadaşlarım ve bize destek verenlerle birlikte engelli kardeşlerimize okuma yazma öğrettik. Hayata tutunma çabalarına destek verdik. Onlara yardım istediklerinde ellerini uzatabilecek kardeşlerinin olduğunu göstermiş olduk. Bu bir kamu görevi ötesinde, bir insanlık görevidir. Emeği geçen herkese tüm yüreğimle teşekkür ediyorum. Şunu da ilave etmekte yarar görüyorum: Eğitimini ileri noktalara taşımak isteyen engelli kardeşlerimin bu yolda her zaman yanlarındayım.’

MZAXA9Ngönüllü-destek-ümraniye-belediye-sertifika-atasehirweb-6.jpg



GÖRME ENGELLİ SANATÇILARIN KONSERİ MEST ETTİ

Program, GÖZDER Müzik Topluluğu’nun verdiği küçük bir konserle devam etti. Çoğu görme engelli sanatçılardan oluşan grup, seslendirdikleri şarkılarla salondaki seyircilerden büyük alkış aldı. Sanatçılar, sahnedeki performansları kadar sempatik tavırlarıyla da dikkat çekti. Konserin ardından söz alan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, proje nedeniyle Başkan Hasan Can’a teşekkür etti. Aynı zamanda Ümraniye’de ikamet eden bir Ümraniyeli olduğunu ifade eden Yıldız, ‘Bir Ümraniyeli olarak da gurur duydum’ dedi.

UH6JR9Igönüllü-destek-ümraniye-belediye-sertifika-atasehirweb-7.jpg


ESRA ERDOĞAN ALBAYRAK: ‘ÇABALARINA HAYRAN KALDIM’

Programda bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Erdoğan Albayrak, engelli öğrencilerin okuma azmine hayran kaldığını söyledi. Gönüllü öğretmen olarak projeye katılarak eğitim de veren Erdoğan, bu proje ile engellilerin önündeki büyük bir engelin daha kalktığını söyledi. Esra Erdoğan Albayrak, kursiyerlerin bu azim ve çabayla kısa sürede daha büyük başarılar elde edeceklerine inandığını söyledi. 

ZPWNZAXgönüllü-destek-ümraniye-belediye-sertifika-atasehirweb-8.jpg
 

DESTEKÇİLERE ÖDÜL, KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Program, daha sonra engelli oldukları halde çeşitli alanlarda başarılara imza atan isimlere  ‘Engelleri Aşanlar Başarı Ödülleri’ verildi. Bir çalışma ziyareti dolayısıyla yurt dışında olan Ak Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva’nın yerine ödülünü eşi ve çocuğu alırken, BM İnsan Hakları Komisyonu Özel Kalemi Sekreterya Başkanı-Gazeteci-Yazar Şafak Pavey, Sanatçı Metin Şentürk, Avukat-Müzisyen kardeşler Selim Altınok ve Kerim Altınok, Engelli Milli Tenisçi Büşra Ün, Engelli Milli Yüzücü Beytullah Eroğlu, Milli Antrenör (Beytullah Eroğlu’nun antrenörü) Osman Çullu, İşitme Engelli Ressam Uğur Gündüz, Engelli Ressam Ayşe Işık ve Ümraniye Şakire Hanım Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi  (Ağır-Orta Derece Zihinsel Engelliler Devlet Okulu)’na onur ödülü verildi.

Y761XKPgönüllü-destek-ümraniye-belediye-sertifika-atasehirweb-9.jpg


BAŞARILI KURSİYERLER SERTİFİKA ALDI

Öte yandan ‘Biz Gönüllüyüz Biz Öğretiriz Onur Ödülleri’ kapsamında Esra Erdoğan Albayrak ve Sümeyye Erdoğan, Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD) Hidayet Karaca, sanatçı Metin Şentürk, ve Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ Projeye Destek Onur Ödülü verildi. ‘Biz Gönüllüyüz, Biz Öğretiriz’ okuma yazma kursunda sertifika almaya hak kazananlara sertifikalarının verildiği tören, Gönüllü Öğretmen olarak projeye destek verenlere teşekkür plaketi verilmesiyle sona erdi.  

3GWZD4Ngönüllü-destek-ümraniye-belediye-sertifika-atasehirweb-10.jpg

H615C6Rgönüllü-destek-ümraniye-belediye-sertifika-atasehirweb-11.jpg

A7LDU4Igönüllü-destek-ümraniye-belediye-sertifika-atasehirweb-12.jpg

A0W2JRFgönüllü-destek-ümraniye-belediye-sertifika-atasehirweb-13.jpg

LAALD24gönüllü-destek-ümraniye-belediye-sertifika-atasehirweb-14.jpg

VIKTO33gönüllü-destek-ümraniye-belediye-sertifika-atasehirweb-15.jpg

PEMISA6gönüllü-destek-ümraniye-belediye-sertifika-atasehirweb-16.jpg


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER