Tuzla’daki Binalara 360 Derecelik Kameralarla Takip

Tuzla Belediyesi tarafından uygulanan sistemle, binaların boy uzunluğundan, kat sayılarına kadar kaçak yapılar, 360 derecelik görüntülerle otomatik olarak takip edilebiliyor.

Tuzla’daki Binalara 360 Derecelik Kameralarla Takip
Tamamen Türk mühendislerin geliştirdiği sistemin, yıkımına karar verilecek binalarda hak sahipliği ve envanter tespitinde büyük kolaylıklar getirecek.

360 dereceli kamera teknolojisi ile binaların ruhsat bilgileri ile mevcut durumun ne kadar uyuştuğunun, binanın üzerindeki kapı numarası ile adres veritabanındaki kaydın aynı olup olmadığının tespiti yapılıyor.

Sistem, haritada bulunan binalara otomatik olarak yaklaşıp, tam cepheden bakarak öncelikle bina fotoğrafını yakalar ve veritabanına aktarır. Bina yüksekliğini tam otomatik olarak bulabilir. Bakılan binanın en yüksek noktası tespit edilip kayıtlardaki bina yüksekliği ile karşılaştırılır ve bir uyuşmazlık olup olmadığına bakılır.

Ruhsat verilmiş ancak inşaatına henüz başlanmamış veya tamamlanmamış binalar tespit edilebilir. Tabela alanı yarı otomatik hesaplanabilir. Böylece her işyeri için ilan vergisi karşılaştırılması yapılarak kayıp ve kaçak tespiti otomatik olarak yapılabilir. Tuzla Belediyesi tarafından uygulanan sistem ile ilçe genelindeki alt yapı envanteri de hesaplanabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2012, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER