Şehir su şebekesinden hidroelektrik enerji üretiliyor

LucidPipes'ın türbinleri, şehir su şebekesinden enerji elde ediyor.

Şehir su şebekesinden hidroelektrik enerji üretiliyor
 Şehir su şebekesinden hidroelektrik enerji üretiliyor

    LucidPipes'ın türbinleri, şehir su şebekesinden enerji elde ediyor.

    Yenilenebilir enerji, yeniliklere oldukça açık bir alan olduğu için gün geçmiyor ki rüzgar gülleri veya güneş panelleriyle ilgili inovatif bir habere rastlamayalım. Bir de alışılmadık yöntemlerle yenilenebilir enerji elde etmeyi başaranlar var. Bunlardan LucidPipes, su şebekesi borularına yerleştirdiği türbinlerden enerji üretiyor.

    LucidPipes, şehir su şebekesindeki boruları kullanıyor. Borulara yerleştirilen türbinler, suyun akışıyla hareket ediyor. Bu hareketle ortaya çıkan hidroelektrik enerji, temiz su elde etme maliyetinin azalmasını sağlıyor. Sistemin kurulması için tek gereklilik, suyun aşağı doğru akıyor olması. Firma, sistemin şebekedeki su hareketlerine en az etki yapacak şekilde tasarlandığını belirtiyor. Buna göre, suyun debisi azaldığında LucidPipe devreden çıkarılabiliyor.

    LucidPipes, şehirdeki mevcut şebekeye entegre edilebildiği için bütün dünyada kullanılabilecek bir sistem gibi görünüyor. Halihazırda Portland’daki ana içme suyu şebekesine uygulanan LucidPipes’ın elde ettiği enerji, şehirde farklı şekillerde kullanılıyor.

    LucidPipes sürdürülebilir bir model sunuyor çünkü mevcut kaynakları kullanarak hareket ediyor. Tabii ki ekstra bir yatırım gerektiriyor fakat bunun maliyeti, güneş paneli, rüzgar gülü tarlası kurmak veya HES inşa etmek kadar yüksek değil. Üstelik sistemi kurmak için yapılan değişiklik çevresel bir zarara yol açmıyor. Yerel yönetimler tarafından uygulanabilecek olması da küçük bir değişiklikle hem yeşil enerji hem de tasarruf için önemli adımlar atılabileceğini gösteriyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2015, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER