Hosting Nedir, Web Sitesinde Hosting Firmasının önemi

Web Sitesinde Hosting Firmasının önemi nedir, Hosting Firmasında aranan özellikler nelerdir.

Hosting Nedir, Web Sitesinde Hosting Firmasının önemi
Hosting Nedir, Web Sitesinde Hosting Firmasının önemi

Web Sitesinde Hosting Firmasının önemi nedir, Hosting Firmasında aranan özellikler nelerdir.
Hosting Firmaları Türkiye' de bir çok hosting firması bulunmaktadır. Hosting firmaları arasında seçim yapmak ise bir firma arayışında olan site sahibi için en zor işlerin başında gelir. Çünkü hosting hizmeti bir seferlik bir hizmet değil sürekli olan bir hizmettir. Kötü bir hosting hizmeti aldığınız takdirde sitenizin yayın akışı aksayacak ve sitenizin çalışmasında sorunlar çıkacaktır. Site sahiplerinin kullandıkları POP3 mail adresleri de yine hosting hizmetine bağlıdır.

Hosting hizmetinde yaşanacak sorunlar en çok mail trafiğini etkilemektedir. Gün içerisinde mail gönderim ve alımlarında sorun yaşayabilirsiniz. Bu sıkıntıları yaşamamak için siz de Arma Web' e ulaşın ve sorunsuz bir hosting firması ile çalışmanın keyfine varın.Bir çok internet sitesi sahibi en kaliteli hosting hizmetine en uygun fiyata sahip olmak istemektedir. Ancak hosting firmaları teknoloji ve güvenlik ile ilgili ne kadar kalite arttırırsa firmanın maliyetleri de buna orantılı olarak artmaktadır. Hosting firmalarını fiyat açısından kıyaslamak doğru bir hosting firması seçiminde etkili bir yöntem değildir. Mesela domain alımında bir kalite farkı olmadığı için domain seçiminde fiyat kıyas alınabilir ancak hosting hizmeti sürekli çalışma ve destek gerektiren bir hizmettir. Bu nedenle hosting firmasının kaliteli ve güvenli bir firma olması fiyat kıyasından daha iyi bir yöntemdir.

Türkiye' de yüzlerce hosting firması mevcuttur ancak bu kadar çok hosting firması içinden sadece 10 veya 15 hosting firmasının 1.000' den fazla hosting hesabı mevcuttur. Bu nedenle merdiven altı hosting şirketlerine karşı dikkatli olmanız gerekiyor. Bir çok hosting sağlayıcısı bu hizmeti evinden vermektedir. Yurtdışında sunucu barındırma ve trafik fiyatları Türkiye' ye kıyasla oldukça düşük seviyelerdedir. Bir çok webmaster yurtdışından sunucu kiralayarak hosting hizmeti vermektedir ancak bu hizmeti yurt dışından aldığınız takdirde Türkiye' den sitenize oldukça yavaş bir erişim olacaktır. Siteniz ve mailleriniz yavaş çalışacaktır.Bir hosting firmasında bulunması gereken özellikler şunlar olmalıdır.

Hosting Firması, Türkiye' de ve yurt dışında sunuculara sahip olmalıdır.
Hosting Firması, Bünyesinde sunuculardan sorumlu olacak sistem mühendisleri olmalıdır. 
Hosting Firması, 7/24 çalışan destek elemanları ve sunuculardan sorumlu sistem mühendisleri olmalıdır.
Hosting Firması, Datacenter yüksek teknoloji barındırmalı ve birden fazla internet omurgası olmalıdır.
Hosting Firması, Güvenlik en üst seviyede olmalı firewall, antivirüs vb. uygulamalar ile sunucuların güvenliği çok iyi olmalıdır.
Hosting Firması, Telefon desteği olmalıdır ve sorun yaşandığı takdirde en hızlı şekilde çözülmelidir.
Hosting Firması, Hizmetlerin tamamı faturalı ve hukuka uygun şekilde olmalıdır.
Hosting Firması, Kurumsal hosting ile bireysel hostinglerin aynı sunucularda olmaması gerekir.
Hosting Firması, Sunucularda sürekli backup ve yedekleme yapılmalıdır.
Hosting Firması, Sorun yaşandığı takdirde doğru bilgilendirme yapılmalı ve sorunun çözümü için gayret göstermelidir. Tüm bu kriterleri taşıyan bir hosting firması arıyorsanız doğru adrestesiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109