SULTANBEYLİ DE OKUL EVDE BAŞLAR PANELİ

SULTANBEYLİ DE OKUL EVDE BAŞLAR PANELİ

SULTANBEYLİ DE OKUL EVDE BAŞLAR PANELİ
“Eğitim Yuvada Başlar Projesi” kapsamında düzenlenen “Okul Evde Başlar Paneli” ile Sultanbeyli’de okul öncesi eğitimin önemi ve gelinen nokta masaya yatırıldı, projeler konuşuldu.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finansörlüğünde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan, “Eğitim Yuvada Başlar” Projesi kapsamında, Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde “Okul Evde Başlar Paneli” düzenlendi. 

Panel, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in açılış konuşmasıyla başladı. Keskin konuşmasında, “Eğitim Yuvada Başlar Projesi”nin Sultanbeyli için çok önemli olduğunu, projenin Sultanbeyli’ye değer katacağını ve farkındalık oluşturacağını söyledi. Projenin hedeflerine değinen Keskin, genel hedefi okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılıp güçlendirilmesi ve mevcut eğitim sisteminin Avrupa Birliği standartları ile uyumlu hale getirilmesi olarak belirtti. Özelde ise İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde okul öncesi eğitimin önemine ilişkin bilinç ve farkındalığın arttırılması, aileler ve kamu kurumlarının arasındaki işbirliği ve diyalogun güçlendirilmesi, dezavantajlı durumda bulunan ilkokulların anasınıflarının ekipman ve iç yapı bakımından iyileştirilerek AB standartları ile uyumlu hale getirilmesi olduğunu söyledi. Keskin ayrıca, proje süresince düzenlenecek faaliyetler ve eğitimlere katılan ailelerinin çocuklarının sosyal beceri ve yaratıcılıklarının arttırılması, çeşitli etkinliklerle çocuklara yeni bakış açılarının kazandırılması, özgüvenlerinin artırılması, aile çocuk diyalogunun iyileştirilmesi ve bu yollarla ilçedeki sosyal kırılmanın azaltılmasına katkı sağlanmasının hedefler arasında olduğunu dile getirdi.

Keskin konuşmasında proje kapsamında Turgut Reis İlköğretim Okulu’nda ve Kız Meslek Lisesi’nde AB standartlarında iki anasınıfı açılacağını, Akşemsettin İlköğretim Okulu ve Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nda ise iki anasınıfının modernizasyonunun (fiziki şartlar, iç materyaller ve lojistik destek) yapılacağını söyledi.
Keskin konuşmasının sonunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sultanbeyli İSMEK’te 3 ay süreli anne-babalara okul öncesi eğitimin önemi ile ilgili eğitimler verileceğini, eğitimlerin bir faaliyeti olarak Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nda ağaç dikileceğini ve geziler düzenleneceğini belirtti.

Daha sonra Fatih Üniversitesi’nden Uzman Pedagog Adem Güneş, Çocuk Gelişimi Uzmanı Aygül Aygün, Aile Danışmanı  Efkan Yeşildağ ve Psikolojik Danışman Fatma Yaşar Ekici, okul öncesi eğitimin önemi, okul öncesi dönemde çocuk gelişimi ve aile tutumları hakkında; Boğaziçi Vakfı Başkanı ve Eğitimci Yazar Hüseyin Saçmalı, anne-babaların çocukların ahlak gelişimindeki rolü hakkında konuşmalar yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109