SAFAHAT HAFIZI’NA ANMA PROGRAMI

SAFAHAT HAFIZI’NA ANMA PROGRAMI

SAFAHAT HAFIZI’NA ANMA PROGRAMI
SAFAHAT HAFIZI’NA ANMA PROGRAMI
Safahat hafızı Ömer Çam hoca, vefatının 8. yılında Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla anıldı.
 
Safahat hafızı, 9., 10. ve 11. Milli Eğitim Şuralarına katılan ilk İslam Enstitüsü öğretim görevlisi, Ordu Ünye Lisesi’nin kurucusu, hayatını eğitime vakfederek binlerce öğrenci yetiştirmiş Ömer Çam Hoca vefatının 8. yılında, Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelle anıldı.
Ak Parti Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin’in yönetiminde yapılan panelde, Ömer Çam hocanın öğrencilerinden Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı ve oğlu Prof. Dr. H. Kamil Çam söz aldı.

Sultanbeyli Belediyesi ile Ordulular Derneği, Akkuşlular Derneği ve Ünyeliler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği panel öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu ve açılış konuşmaları yapıldı.

Sivil toplum kuruluşları adına ilk konuşmayı yapan GÜNSEV Genel Sekreteri Ayhan Doğan, “ Hocamızın vuslatının 8. sene-i devriyesi münasebetiyle bugün bu anma programını düzenledik.  Ömer Çam hocamız hayatını talebe yetiştirmeye vakfetmiş, vatanın her sathında görev yapmış, kendisini yetiştiren topraklara vefasını mesleğini en iyi şekilde icra ederek sunmuş bir büyüğümüz. Bizlere hizmet etme bilinci veren hocamızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi ve onun eğitimcilere tavsiyelerinden bölümler okudu.

Ardından sözü alan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, geçen yıl Akkuşlular Derneği’nde yapılan programda bir sonraki anma programını kültür merkezinde yapma sözü verdiğini hatırlattı ve programın hazırlanış sürecine değindi. “Bundan sonra bir gelenek başlattık. Artık bizden sonra göreve gelecek başkanlarımız da geleneği sürdürerek anma programları hazırlayacaklar” diyen Keskin, Ömer Çam hocanın eğitime sunduğu katkılara değindi. Başkan Keskin konuşmasını “Ömer Çam hocanın manevi varlığıyla ilçemize ve ilçede görev yapan bizlere  yol göstereceğine inanıyorum.” diyerek tamamladı.

Ömer Çam’la ilgili ilk yüksek lisans tezini hazırlayan Hamza Aktaş ise, tezin kitaplaştırılma sürecini anlatarak katkıda bulunan herkese teşekkür etti, “Hocamızı minnetle ve rahmetle yad ediyorum.”dedi.

Ak Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin’in hocanın hayatından kesitler sunarak başlattığı panelde, ilk sözü hocanın talebelerinden Prof. Dr. Hüsrev Subaşı aldı. Subaşı “Kendisinin talebesi olma şerefine ulaşanlardanım. Bazı hocalar vardır ki, ömrünüz olduğu sürece onları unutamazsınız. Ömer Çam benim için böyle bir hoca.” diyerek yaşadığı anılardan bahsetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER