İlk kafa nakli gönüllüsü Rus Valeriy Spiridonov

İlk kafa nakli gönüllüsü Rus genç, ikna yolculuğuna çıkıyor

İlk kafa nakli gönüllüsü Rus Valeriy Spiridonov
İlk kafa nakli gönüllüsü Rus Valeriy Spiridonov

İlk kafa nakli gönüllüsü Rus genç, ikna yolculuğuna çıkıyor

Doğuştan bedenindeki kasların yüzde 90'ı çalışmadığı için tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan ve 'Nasılsa öleceğim' diyerek dünyanın ilk kafa nakli için gönüllü olan Valeriy Spiridonov, ameliyatını gerçekleştirecek İtalyan beyin cerrahı Sergio Canavero ile buluşmak için ABD’ye gidecek.

Bilim kurgu filmlerini aratmayan insandan insana ilk kafa nakli operasyonu projesine gönüllü olan 30 yaşındaki Rus Valery Spiridonov, 10 Haziran’da ABD’ye gidecek ve ameliyatı gerçekleştirecek İtalyan beyin cerrahı Sergio Canavero ile buluşacak.

New York’ta dört gün kaldıktan sonra Annapolis kentine geçecek olan Spiridonov, burada Canavero’nun kafa nakli teknolojisi konusunda vereceği sunuma eşlik edecek.

AMELİYATIN SUNUMUNU YAPACAKLAR


ABD seyahatinin detaylarını aktaran Spiridonov, yolculuğunun kafa nakli projesinin gerçekleşmesi için atılan adımlardan biri olduğunu vurguladı:

“Annapolis’te Canavero ile birlikte kafa nakli teknolojisi hakkında bir sunum yapacağız. Bilim dünyasını, projenin gerçekleştirilebilir olduğuna ikna etmeye çalışacağız. Eğer başarırsak, ki ben buna inanıyorum, Canavero iki yıl sonra operasyonu gerçekleştirebilmek için ABD’li ve diğer ülkelerden doktor ve bilim insanlarının desteğini kazanacak.”

'UZUN YOL BENİ KORKUTMUYOR'


Daha önce Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri topraklarından dışarı çıkmayan Spiridonov, yolculuğun uzun sürecek olmasından ise tedirgin değil. Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan Spiridonov, “Uçuş sırasında uyumayı planlıyorum. Herhangi ciddi bir problem olmayacağını düşünüyorum” dedi.

Spiridonov’un ameliyatı, her şey planlandığı gibi gittiği takdirde 2017’de yapılacak. Tahminlere göre Spiridonov, ameliyatın ardından bir ayı komada geçirecek, daha sonra ise iyileşme sürecine girecek.

Tamamını oku: //tr.sputniknews.com/yasam/20150608/1015883074.html#ixzz3cUXL9BOo


Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2015, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER