e-Nabız' nedir? Nasıl kullanılır?

Her türlü sağlık kaydınızı 24 saat takip etmenize olanak sağlayan e-Nabız: Kişisel Sağlık Sistemi, hizmet vermeye başladı. Peki sistemi nasıl kullanacaksınız? İşte cevaplar…

e-Nabız' nedir? Nasıl kullanılır?
e-Nabız' nedir? Nasıl kullanılır?

Her türlü sağlık kaydınızı 24 saat takip etmenize olanak sağlayan e-Nabız: Kişisel Sağlık Sistemi, hizmet vermeye başladı. Peki sistemi nasıl kullanacaksınız? İşte cevaplar…

Sağlık Bakanlığı tarafından e-Devlet kapısı üzerinden giriş yaparak her türlü sağlık kaydınıza istediğiniz anda ulaşmanıza olanak sağlayan e-Nabız: Kişisel Sağlık Sistemi hizmet vermeye başladı. Bu sistem yardımıyla artık tedavi geçmişinizi sürekli kontrol edebilir, yapacağınız doktor görüşmelerinde tedavi geçmişinizi gösterebilirsiniz. Tıbbı geçmişinizin kayıtlarına ulaşabilmeniz sayesinde yeni test ve tetkikler gibi işlemlerle uğraşmak durumunda da kalmayacaksınız.

E NABIZ KAYIT OLMAK İÇİN TIKLA


e-Nabız ile Tıbbı kayıtlarınıza 24 saat ulaşabilirsiniz

e-Nabız: Kişisel Sağlık Sistemi'ni iOS ve Android tabanlı telefonlara indirilebilir ya da internet sitesine girerek işlemlerinizi görebilirsiniz. Bu siteye ya da uygulamasına şifrenizle giriş yaptıktan sonra tüm sağlık tesisi ziyaretlerinizi, randevu, tanı, tedavi, reçete bilgilerinize, tetkik sonuçlarınıza ve güncel sağlık bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Tüm bu bilgileri ayrıca doktorunuzla da paylaşarak, gereksiz tetkik ve muayene olmak gibi durumlardan da kurtulabilirsiniz. Uygulamaların indirme linklerine Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde //www.saglik.gov.tr/TR/belge/1-39794/e-nabiz.html  adresinden ulaşabilirsiniz.

e-Nabız Nedir
e-Nabız muayene, tetkik ve tedavilerinizin nerede yapıldığına bakılmaksızın, kendi adınıza üretilmiş sağlık bilgilerinizi yönetebileceğiniz, tıbbi özgeçmişinize tek bir yerden ulaşabileceğiniz sistemin bütünüdür. Bizzat sizin verdiğiniz, süresi ve sınırı belirlenmiş yetki çerçevesinde sağlık kayıtlarınızın hekimlerce değerlendirilebildiği, böylelikle teşhis ve tedavi sürecinin kalitesini ve hızını artıran, sizinle hekiminiz arasında güçlü bir iletişim ağının kurulmasını sağlayan, güvenli bir şekilde internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebileceğiniz dünyanın en geniş ve kapsamlı sağlık bilişim alt yapısıdır.

e-Nabız’da Neler Var?
e-Nabız sisteminde, 01.01.2015 tarihinden itibaren gitmiş olduğunuz sağlık tesislerini, bu tesislerde hangi branşlara, ne zaman gittiğiniz gibi detay bilgileri, size yazılmış reçeteleri, reçetenizi yazan hekimin adını, ilaçları, ilaç bilgilerini görebilir listedeki ilaçlarla ilgili sizin saptadığınız yan etkileri yazabilir isterseniz sonrasında girişini yaptığınız yan etki bilgilerini güncelleyebilir veya silebilirsiniz. Laboratuvarda yaptırdığınız tahlillerin sonuçlarını, aldığınız raporların bilgilerini, gitmiş olduğunuz sağlık tesisi Teletıp sistemine geçiş yapmışsa tıbbi görüntülerinizi ve bunlara ait rapor bilgilerinizi görebilirsiniz. Bunlara ek olarak alerjilerinize ait saptadığınız bilgileri ilaçlarla ilgili veya diğer alerjileriniz başlıkları altında sisteme ekleyebilir, daha sonrasında eklediğiniz alerji bilgilerinizi güncelleyebilir veya silebilirsiniz. MHRS ile birlikte çalışan ee-Nabız  sisteminde sağlık tesisi randevularınızı alabilirsiniz. Randevu bilgilerinizi e-Nabız ana sayfasında bulunan takvimde işaretlenmiş olarak görebilirsiniz. Kişisel sağlık bilgilerinizden sizin seçtiğiniz bilgileri, sizin karar verdiğiniz sürece yakınlarınızla veya hekiminizle süreli veya süresiz olarak paylaşabilir, profil bilgilerinize sizin, yakınlarınızın veya hekimlerinizin ne zaman erişimde bulunduğunu görebilirsiniz. Sürekli ya da geçici olarak eklediğiniz bağlantılarınıza mesaj gönderebilir ya da onlardan gelen mesajları okuyabilirsiniz. Gittiğiniz sağlık tesislerinde size sunulan sağlık hizmetini değerlendirebilirsiniz. Veri ekleme alanını kullanarak tansiyon, şeker, nabız, ağırlık ve adım bilgilerinizi isterseniz elle isterseniz dijital cihazları kullanarak ekleyebilir, güncelleyebilir veya gerek duymadığınıza karar verdiğinizde eklediğiniz bu verileri silebilirsiniz. e-Nabız sisteminin mobil cihazlar için geliştirdiği uygulamasında ilaç hatırlatmalarınız size bilgi mesajı şeklinde yapılmaktadır. 112 butonu sayesinde acil durumlarda sizin, ya da yakınlarınızın yaşadığı veya çevrenizde gerçekleşen acil müdahale gerektiren bir olayda, acil servisi haberdar edebilir ve uygulamanın göndereceği konum bilgisiyle size en kısa sürede ulaşılmasını sağlayabilirsiniz. Sizin girişini yaptığınız ya da gittiğiniz sağlık tesislerinden elde edilen sağlık bilgileriyle oluşturulan e-Nabız sisteminde tüm verilerin kontrolü sadece sizin elinizdedir. İstediğiniz bilgileri silebilir, istediklerinizi paylaşabilir ve eğer isterseniz e-Nabız profilinizi tamamen kapatabilirsiniz. Unutmayın profilinizin ve sağlık bilgilerinizin tek yöneticisi ve sahibi sizsiniz.

Sağlık Geçmişinizi Görüntüleyin

Size ait gerçekleşmiş olan muayenelerin detaylı bilgilerine erişebilirsiniz. Profil bilgileri bölümünden kişisel profil güncellemelerinizi yapabilirsiniz. Bildirimler bölümünde hesabınızla ilgili yapılan son aktiviteleri, son erişim bilgilerini, sağlık tesisi ziyaretleri gibi bilgileri inceleyebilirsiniz.

“Tansiyon, Şeker, Nabız, Ağırlık, Adım, Kalori” vb. bilgilerinizi sisteme isterseniz kendiniz ekleyebilir, isterseniz elektronik mobil sağlık cihazlarınızın otomatik olarak veri gönderimlerini sağlayabilirsiniz.

Sağlık verilerinize her yerden ulaşın

Web, Windows, Windows Phone(Çok Yakında), iPhone ve Android işletim sistemine sahip tüm cihazlarla e-Nabız sistemine bağlanın. Böylece gittiğiniz farklı sağlık kuruluşlarında yapılan muayene bilgisi detayları, reçete ve ilaç bilgileriniz, farklı laboratuvarlarda yapılan tetkikler ile tıbbi görüntüleriniz ve bunların raporları gibi size ait daha birçok sağlık bilgisini bir arada bulabilirsiniz.

e-Nabız Hesabımı Nasıl Dondurabilirim?
Hesap dondurma işlemini yalnızca, e-nabız hesabınıza e-Devlet kapısı üzerinden giriş yaptığınızda gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada yer alan “Profil Düzenle” butonuna basarak açılan sayfanın alt kısmında yer alan “Hesabımı Dondur” butonu ile sistemde oluşturduğunuz hesabınızı istediğiniz sürece dondurabilirsiniz. Hesabınızı yeniden aktif hale getirdiğinizde, dondurduğunuz süre zarfında oluşan sağlık verilerinizi göremezsiniz. Hesabınızı dondurmak için e-Nabız sisteminde yer alan “Hesabımı Dondur” butonuna basmalısınız, kararınız kesin ise sistemde kayıtlı cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu ilgili alana yazıp kaydettiğinizde hesabınız dondurulacaktır. Hesabınızı aktif hale getirmek için e-Nabız sistemine e-Devlet üzerinden giriş yaptığınızda “e- Nabız hesabınız talebiniz üzerine dondurulmuştur. Hesabınızı yeniden aktif edebilirsiniz” uyarısı ile karşılaştığınızda “Hesabımı Aktif Et” butonuna bastığınızda hesabınız aktif olacaktır. Silmek istediğiniz sağlık tesisi ziyaretleriniz olması durumunda bu ekranda gördüğünüz “Sil” butonuna basmanız gerekmektedir. “Sil” butonuna bastığınızda “Bu güncellemeyi e-Nabız’a yalnızca e-Devlet kapısı üzerinden giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz” bilgi mesajıyla karşılaşırsınız, silme işlemine devam etmek için “Tamam” butonuna basmanız ve e-Devlet kapısına gitmeniz gerekmektedir. Silmeye karar verdiğiniz kişisel sağlık bilgilerinizi bir daha göremeyeceğiniz için bu kararı verirken bir kez daha düşünmenizi öneririz.

e-Nabız Hesabımı Nasıl Kapatabilirim?
Dikkat! E-Nabız hesabınızı kapattığınızda geçmişe dönük tüm verileriniz silinecek ve bir daha bu verilere erişemeyeceksiniz. Hesap kapatma işlemini yalnızca, e-nabız hesabınıza e-Devlet kapısı üzerinden giriş yaptığınızda gerçekleştirebilirsiniz. Hesabınızı kapatmak için e-Nabız sisteminde yer alan “Hesabımı Kapat” butonuna bastıktan sonra, kararınız kesin ise sistemde kayıtlı cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu ilgili alana yazıp kaydettiğinizde hesabınız kapanacaktır. Hesabınızı kapattığınızda e-Nabız sisteminde bulunan bütün sağlık verileriniz silinecek ve bir daha bu verilere erişim sağlayamayacaksınız. Hesabınızı yeniden açtığınızda, açtığınız tarihten itibaren ziyaret etmiş olduğunuz sağlık tesislerinden gelen size ait sağlık verilerine erişim sağlayabileceksiniz. Kapatılan e-Nabız hesabınızın yedinen açılması için ilgili kurumlara dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir.

ONLİNE HASTANE RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLA

E NABIZ KAYIT OLMAK İÇİN TIKLA


Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER